Не за горами літо, а разом з ним і пора кабачків, з яких можна приготувати величезну кількість смачних, а головне корисних страв. Страви з баклажанів і кабачків не викличуть ніяких проблем у готуванні навіть у тих, хто не дуже дружить з кулінарією. Розглянемо кілька оригінальних рецептів створення страв з кабачків.
Дієтичне блюдо з кабачків
Інгредієнти: кабачки (великі) - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; болгарський перець - 1/2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; курятина (фарш) - 500 г; часник - 2 зубчики; насіння фенхеля - 1/2 ч. ложки; коричневий рис - 1 ст.; базилік; сіль, перець; тертий "Пармезан"; курячий бульйон - 1 /4 ст. Приготування Кабачки розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо з них серцевину. Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії близько 5 хвилин, після чого додаємо на сковороду курячий фарш і обсмажуємо його до напівготовності, не забувши приправити сіллю, перцем, фенхелем і пропущеним через прес часником.
Рис відварюємо до готовності і змішуємо з фаршем. Додаємо в суміш подрібнений базилік, "Пармезан" і курячий бульйон . Отриманий фарш викладаємо в човники з кабачків і ставимо все в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах.
Це блюдо з кабачків і курки підійде як для дітей, так і для дорослих.
Страва з кабачкової ікри
Інгредієнти: спагетті - 200 г; томатна паста - 2 ст. ложки; кабачкова ікра - 1 ст.; борошно - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; сіль, перець; тертий "Пармезан". Приготування Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. На сковороді змішати томатну пасту з кабачковою ікрою, доливаємо трохи води і всипаємо борошно. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо пропущений через прес часник, сіль і перець. Змішуємо соус з відвареною пастою і подаємо до столу, посипавши сиром.
Блюдо з кабачків в духовці
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; чебрець - 1 гілочка; яйця - 2 шт.; сметана - 1/3 ст.; "Фета" - 1 ст.; тертий "Пармезан" - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Кабачок розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо поперек. Подрібнений часник і чебрець обсмажуємо на оливковій олії 45 секунд, додаємо кабачок і готуємо його ще 4 хвилини. Тим часом яйця збиваємо зі сметаною і обома видами сиру. Присмачую яєчну суміш лимонним соком.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї кабачок і заливаємо сирно-яєчної сумішшю. Випікаємо блюдо 40-45 хвилин при 180 градусах.
Це смачне блюдо з кабачка можна приготувати в мультиварці, досить вибрати режим "Випічка" на 1 годину.
Піца з кабачками і "Рікотта" Інгредієнти: великий кабачок - 2 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; тісто для піци; тапенад - 70 г; терта "Моцарелла" - 100 г; "Рікотта" - 250 г; свіжий розмарин. Приготування Кабачки нарізаємо на тонкі стрічки і змащуємо олією, сіллю і перцем. Швидко обсмажуємо смуги на сухій сковороді, до поява легкого золотистого відтінку.
Деко для випічки змащуємо маслом. Розподіляємо поверх розкатане тісто для піци. Шар тіста змащуємо тапенадом, його легко знайти в супермаркеті, але можна приготувати і самостійно, ретельно збивши в блендері зубчик часнику з 2 філе анчоуса, столовою ложкою лимонного соку, парою столових ложок оливкової олії, 2/3 склянки маслин і столовою ложкою каперсів.
Тепер залишається посипати тісто тертим сиром "Моцарелла" та розподілити поверх кабачки. Завершуємо піцу сиром "Рікотта" і свіжим розмарином. Ставимо страву в розігріту до 240 градусів духовку на 12-15 хвилин, після чого нарізаємо на шматки і подаємо до столу.