Вернуться назад Распечатать

Страви з кабачків - рецепти

Страви з кабачків - рецепти
Не за горами літо, а разом з ним і пора кабачків, з яких можна приготувати величезну кількість смачних, а головне корисних страв. Страви з баклажанів і кабачків не викличуть ніяких проблем у готуванні навіть у тих, хто не дуже дружить з кулінарією. Розглянемо кілька оригінальних рецептів створення страв з кабачків.

Дієтичне блюдо з кабачків


Інгредієнти:

  • кабачки (великі) - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • болгарський перець - 1/2 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • курятина (фарш) - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • насіння фенхеля - 1/2 ч. ложки;

  • коричневий рис - 1 ст.;

  • базилік;

  • сіль, перець;

  • тертий "Пармезан";

  • курячий бульйон - 1 /4 ст.


  • Приготування
    Кабачки розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо з них серцевину. Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії близько 5 хвилин, після чого додаємо на сковороду курячий фарш і обсмажуємо його до напівготовності, не забувши приправити сіллю, перцем, фенхелем і пропущеним через прес часником.
    Рис відварюємо до готовності і змішуємо з фаршем. Додаємо в суміш подрібнений базилік, "Пармезан" і курячий бульйон . Отриманий фарш викладаємо в човники з кабачків і ставимо все в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах.
    Це блюдо з кабачків і курки підійде як для дітей, так і для дорослих.

    Страва з кабачкової ікри


    Інгредієнти:

  • спагетті - 200 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • кабачкова ікра - 1 ст.;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець;

  • тертий "Пармезан".


  • Приготування
    Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. На сковороді змішати томатну пасту з кабачковою ікрою, доливаємо трохи води і всипаємо борошно. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо пропущений через прес часник, сіль і перець. Змішуємо соус з відвареною пастою і подаємо до столу, посипавши сиром.

    Блюдо з кабачків в духовці


    Інгредієнти:

  • кабачки - 4 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 1/3 ст.;

  • "Фета" - 1 ст.;

  • тертий "Пармезан" - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Кабачок розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо поперек. Подрібнений часник і чебрець обсмажуємо на оливковій олії 45 секунд, додаємо кабачок і готуємо його ще 4 хвилини. Тим часом яйця збиваємо зі сметаною і обома видами сиру. Присмачую яєчну суміш лимонним соком.
    Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї кабачок і заливаємо сирно-яєчної сумішшю. Випікаємо блюдо 40-45 хвилин при 180 градусах.
    Це смачне блюдо з кабачка можна приготувати в мультиварці, досить вибрати режим "Випічка" на 1 годину.
    Піца з кабачками і "Рікотта"
    Інгредієнти:

  • великий кабачок - 2 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • тісто для піци;

  • тапенад - 70 г;

  • терта "Моцарелла" - 100 г;

  • "Рікотта" - 250 г;

  • свіжий розмарин.


  • Приготування
    Кабачки нарізаємо на тонкі стрічки і змащуємо олією, сіллю і перцем. Швидко обсмажуємо смуги на сухій сковороді, до поява легкого золотистого відтінку.
    Страви з кабачків - рецепти
    Деко для випічки змащуємо маслом. Розподіляємо поверх розкатане тісто для піци. Шар тіста змащуємо тапенадом, його легко знайти в супермаркеті, але можна приготувати і самостійно, ретельно збивши в блендері зубчик часнику з 2 філе анчоуса, столовою ложкою лимонного соку, парою столових ложок оливкової олії, 2/3 склянки маслин і столовою ложкою каперсів.
    Тепер залишається посипати тісто тертим сиром "Моцарелла" та розподілити поверх кабачки. Завершуємо піцу сиром "Рікотта" і свіжим розмарином. Ставимо страву в розігріту до 240 градусів духовку на 12-15 хвилин, після чого нарізаємо на шматки і подаємо до столу.