Закуски з риби
Про холодні закуски з риби достатньо багато і докладно ми вже писали на сторінках нашого сайту. Саме просте і універсальне - це оселедець під всілякими соусами. Трохи довше часу піде на приготування канапе . Завжди виграшно виглядає на столі закуска з солоної червоної риби, і не важливо, що це - прості бутерброди, вишукані тарталетки або млинчики з начинкою. До нових віянь в кулінарії можна віднести закуску з лаваша з рибою.
Коли ж ми говоримо про гарячі закуски з риби, то в першу чергу виникають образи фаршированої щуки або судака - воістину розкішні і царські страви. Втім, порадувати і здивувати своїх гостей ви зможете, приклавши набагато менше зусиль. І сьогодні ви зможете в цьому переконатися!
Інгредієнти:
філе сьомги (свіже) - 400 г;
бекон - 12 скибочок;
сік лимона - 1 ст. ложка;
базилік - 6 гілочок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
сметана - 1 ст.;
ікра червона - 1 ч. ложка;
лимон - 1/4 шт.;
меліса - 1 пучок.
Приготування
Сьомгу нарізаємо на 12 тонких скибочок. Солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком. На кожен кладемо листочки базиліка і звертаємо разом з беконом в рулетики. Закріплюємо зубочистками і викладаємо на застелений фольгою деко. Запікаємо всього 3 хвилини в духовці, розігрітій до 180 градусів. А тим часом змішуємо ікру зі сметаною, подрібненої м'якоттю лимона і рубаною зеленню меліси. І подаємо підоспілі рулетики з цим соусом і зеленим салатом.
Інгредієнти:
філе рибне - 1 кг;
цибуля - 1 шт.;
сік лимона - 4 ст. ложки;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
оцет білий винний - 2 ст. ложки;
м'ята - 3 гілочки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
майонез - 2 ст. ложки;
йогурт натуральний - 3 ст. ложки;
сік лимона - 1 ч. ложка;
цукор - 1/2 ч. ложки;
м'ята - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Збиваємо в блендері дрібно покришену цибулю, м'яту, лимонний сік, масло і оцет. Солимо, перчимо і замочуємо в цьому маринаді нарізане рівними шматочками рибне філе (2 години в прохолодному місці).
Змішуємо всі складові для соусу і ховаємо його в холодильник. Промариновані шматочки риби обсушуємо паперовими рушниками, нанизуємо на шампури і підрум'янюємо на грилі. Розкладаємо по тарілках, а охолоджений соус подаємо окремо в соуснику.
Помідори, фаршировані анчоусами
Інгредієнти:
помідори - 8 шт.;
анчоуси - 100 г;
каперси - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сухарі панірувальні - 100 г;
олія оливкова - 6 ст. ложок;
орегано (сухий) - 05 ч. ложки;
петрушка - 1/2 пучка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і частину м'якоті. Посипаємо зсередини сіллю і залишаємо хвилин на 15. Тим часом на половині масла обсмажуємо дрібно покришену цибулю, до рум'яного кольору. Додаємо нарізані анчоуси, зелень петрушки і пропущений через прес часник.
Через 5 хвилин вводимо каперси, сіль і спеції. Перемішуємо і знімаємо з вогню. А коли «фарш» охолоне, заповнюємо їм кошики томатів (якщо виділився сік, його краще злити), присипаємо обсмаженими на маслі сухарями і відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів.
Коли ж ми говоримо про гарячі закуски з риби, то в першу чергу виникають образи фаршированої щуки або судака - воістину розкішні і царські страви. Втім, порадувати і здивувати своїх гостей ви зможете, приклавши набагато менше зусиль. І сьогодні ви зможете в цьому переконатися!
Гаряча закуска з сьомги
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Сьомгу нарізаємо на 12 тонких скибочок. Солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком. На кожен кладемо листочки базиліка і звертаємо разом з беконом в рулетики. Закріплюємо зубочистками і викладаємо на застелений фольгою деко. Запікаємо всього 3 хвилини в духовці, розігрітій до 180 градусів. А тим часом змішуємо ікру зі сметаною, подрібненої м'якоттю лимона і рубаною зеленню меліси. І подаємо підоспілі рулетики з цим соусом і зеленим салатом.
Закуска з морської риби
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Збиваємо в блендері дрібно покришену цибулю, м'яту, лимонний сік, масло і оцет. Солимо, перчимо і замочуємо в цьому маринаді нарізане рівними шматочками рибне філе (2 години в прохолодному місці).
Змішуємо всі складові для соусу і ховаємо його в холодильник. Промариновані шматочки риби обсушуємо паперовими рушниками, нанизуємо на шампури і підрум'янюємо на грилі. Розкладаємо по тарілках, а охолоджений соус подаємо окремо в соуснику.
Помідори, фаршировані анчоусами
Інгредієнти:
Приготування
Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і частину м'якоті. Посипаємо зсередини сіллю і залишаємо хвилин на 15. Тим часом на половині масла обсмажуємо дрібно покришену цибулю, до рум'яного кольору. Додаємо нарізані анчоуси, зелень петрушки і пропущений через прес часник.
Через 5 хвилин вводимо каперси, сіль і спеції. Перемішуємо і знімаємо з вогню. А коли «фарш» охолоне, заповнюємо їм кошики томатів (якщо виділився сік, його краще злити), присипаємо обсмаженими на маслі сухарями і відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулетики з сьомги
Рулети з риби вже давно влаштувалися на наших столах у відмінної якості холодної закуски. Особливо вишуканою стравою вважаються рулети з сьомги,
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Рулет з червоною рибою
Рулет з червоної риби - оригінальна закуска для святкового або фуршетного столу. Таке цікаве і смачне блюдо, ми впевнені, нікого з гостей не залишить
Закуска з сьомги
Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших
Тапенад
Тапенад - це страви прованської кухні, що представляє із себе пряну суміш оливки, каперси, анчоуси і часнику. Зазвичай пастоподібний тапенад