Про холодні закуски з риби достатньо багато і докладно ми вже писали на сторінках нашого сайту. Саме просте і універсальне - це оселедець під всілякими соусами. Трохи довше часу піде на приготування канапе . Завжди виграшно виглядає на столі закуска з солоної червоної риби, і не важливо, що це - прості бутерброди, вишукані тарталетки або млинчики з начинкою. До нових віянь в кулінарії можна віднести закуску з лаваша з рибою.
Коли ж ми говоримо про гарячі закуски з риби, то в першу чергу виникають образи фаршированої щуки або судака - воістину розкішні і царські страви. Втім, порадувати і здивувати своїх гостей ви зможете, приклавши набагато менше зусиль. І сьогодні ви зможете в цьому переконатися!
Гаряча закуска з сьомги
Інгредієнти: філе сьомги (свіже) - 400 г; бекон - 12 скибочок; сік лимона - 1 ст. ложка; базилік - 6 гілочок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
сметана - 1 ст.; ікра червона - 1 ч. ложка; лимон - 1/4 шт.; меліса - 1 пучок. Приготування Сьомгу нарізаємо на 12 тонких скибочок. Солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком. На кожен кладемо листочки базиліка і звертаємо разом з беконом в рулетики. Закріплюємо зубочистками і викладаємо на застелений фольгою деко. Запікаємо всього 3 хвилини в духовці, розігрітій до 180 градусів. А тим часом змішуємо ікру зі сметаною, подрібненої м'якоттю лимона і рубаною зеленню меліси. І подаємо підоспілі рулетики з цим соусом і зеленим салатом.
Закуска з морської риби
Інгредієнти: філе рибне - 1 кг; цибуля - 1 шт.; сік лимона - 4 ст. ложки; олія оливкова - 4 ст. ложки; оцет білий винний - 2 ст. ложки; м'ята - 3 гілочки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
майонез - 2 ст. ложки; йогурт натуральний - 3 ст. ложки; сік лимона - 1 ч. ложка; цукор - 1/2 ч. ложки; м'ята - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Збиваємо в блендері дрібно покришену цибулю, м'яту, лимонний сік, масло і оцет. Солимо, перчимо і замочуємо в цьому маринаді нарізане рівними шматочками рибне філе (2 години в прохолодному місці).
Змішуємо всі складові для соусу і ховаємо його в холодильник. Промариновані шматочки риби обсушуємо паперовими рушниками, нанизуємо на шампури і підрум'янюємо на грилі. Розкладаємо по тарілках, а охолоджений соус подаємо окремо в соуснику.
Помідори, фаршировані анчоусами Інгредієнти: помідори - 8 шт.; анчоуси - 100 г; каперси - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сухарі панірувальні - 100 г; олія оливкова - 6 ст. ложок; орегано (сухий) - 05 ч. ложки; петрушка - 1/2 пучка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і частину м'якоті. Посипаємо зсередини сіллю і залишаємо хвилин на 15. Тим часом на половині масла обсмажуємо дрібно покришену цибулю, до рум'яного кольору. Додаємо нарізані анчоуси, зелень петрушки і пропущений через прес часник.
Через 5 хвилин вводимо каперси, сіль і спеції. Перемішуємо і знімаємо з вогню. А коли «фарш» охолоне, заповнюємо їм кошики томатів (якщо виділився сік, його краще злити), присипаємо обсмаженими на маслі сухарями і відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів.