Тхина - рецепт
Соус тхина або по - іншому, тахін - дуже смачна і популярна добавка для різних страв, користується великою популярністю в країнах Близького Сходу. Там вона вільно продається на базарах і в магазинах, а ось до нас досі не дійшла. Між тим цей універсальний соус можна спокійно і без праці приготувати самим в домашніх умовах. Давайте розглянемо з вами як це зробити.
Інгредієнти:
насіння кунжуту - 1 ст.;
арахісове масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Насіння кунжуту висипаємо на розпечену суху сковороду або деко і злегка підсушує, постійно помішуючи, так, щоб колір зерен практично не змінився. Готовий кунжут як слід, охолоджуємо, а потім, розтираємо його в блендері до однорідного порошкового стану. Поступово, продовжуючи збивати, вливаємо арахісове масло. Все ретельно перемішуємо. В результаті у вас повинна вийти густуватий і шовковиста паста, яку можна використовувати для приготування соусу, додавати у випічку, східні солодощі, готувати з неї фалафель і хумус - відомі страви з турецького гороху, нуту. Готову пасту перекладаємо в баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
кунжутна паста - 05 ст.;
вода - 1 ст. ложка;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
зелень петрушки - за смаком;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для приготування тхини часник очищаємо і пропускаємо через часникодавку. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. У кунжутную пасту вливаємо лимонний сік за смаком, трохи води, додаємо порізану зелень петрушки, часникову масу, чорний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Готовий соус тхина подаємо до будь-яких м'ясних і овочевих страв.
Приємного вам апетиту!
Кунжутна паста тахін
Інгредієнти:
Приготування
Насіння кунжуту висипаємо на розпечену суху сковороду або деко і злегка підсушує, постійно помішуючи, так, щоб колір зерен практично не змінився. Готовий кунжут як слід, охолоджуємо, а потім, розтираємо його в блендері до однорідного порошкового стану. Поступово, продовжуючи збивати, вливаємо арахісове масло. Все ретельно перемішуємо. В результаті у вас повинна вийти густуватий і шовковиста паста, яку можна використовувати для приготування соусу, додавати у випічку, східні солодощі, готувати з неї фалафель і хумус - відомі страви з турецького гороху, нуту. Готову пасту перекладаємо в баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.
Соус тахін - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тхини часник очищаємо і пропускаємо через часникодавку. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. У кунжутную пасту вливаємо лимонний сік за смаком, трохи води, додаємо порізану зелень петрушки, часникову масу, чорний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Готовий соус тхина подаємо до будь-яких м'ясних і овочевих страв.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Горох нут - рецепти
Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо
Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити
Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як
Тапенад
Тапенад - це страви прованської кухні, що представляє із себе пряну суміш оливки, каперси, анчоуси і часнику. Зазвичай пастоподібний тапенад
Хумус в домашніх умовах
Хумус - це популярний середземноморське блюдо, приготоване з нутового пюре, з додаванням різних спецій. І сьогодні ми розповімо як його приготувати
Хумус: рецепт
Хумус - єврейське національне блюдо, яке представляє собою пасту з нуту з додаванням деяких видів спецій. Приготувати хумус дуже просто, а