Вернуться назад Распечатать

Тхина - рецепт

Тхина - рецепт
Соус тхина або по - іншому, тахін - дуже смачна і популярна добавка для різних страв, користується великою популярністю в країнах Близького Сходу. Там вона вільно продається на базарах і в магазинах, а ось до нас досі не дійшла. Між тим цей універсальний соус можна спокійно і без праці приготувати самим в домашніх умовах. Давайте розглянемо з вами як це зробити.

Кунжутна паста тахін


Інгредієнти:

  • насіння кунжуту - 1 ст.;

  • арахісове масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Насіння кунжуту висипаємо на розпечену суху сковороду або деко і злегка підсушує, постійно помішуючи, так, щоб колір зерен практично не змінився. Готовий кунжут як слід, охолоджуємо, а потім, розтираємо його в блендері до однорідного порошкового стану. Поступово, продовжуючи збивати, вливаємо арахісове масло. Все ретельно перемішуємо. В результаті у вас повинна вийти густуватий і шовковиста паста, яку можна використовувати для приготування соусу, додавати у випічку, східні солодощі, готувати з неї фалафель і хумус - відомі страви з турецького гороху, нуту. Готову пасту перекладаємо в баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.

    Соус тахін - рецепт


    Інгредієнти:

  • кунжутна паста - 05 ст.;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • зелень петрушки - за смаком;

  • Тхина - рецепт
  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тхини часник очищаємо і пропускаємо через часникодавку. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. У кунжутную пасту вливаємо лимонний сік за смаком, трохи води, додаємо порізану зелень петрушки, часникову масу, чорний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Готовий соус тхина подаємо до будь-яких м'ясних і овочевих страв.
    Приємного вам апетиту!