Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кунжутна халва

Кунжутна халва

18-01-2015, 20:27
891
Кунжутна халва
Халву можна сміливо віднести до традиційних солодощів Середньої Азії. На Сході халву вважають смачним і дуже корисним продуктом. Основу халви складає паста з насіння олійних культур або горіхів, а також цукровий сироп або мед.
Сьогодні ми з вами поговоримо про кунжутною халві. Користь халви кунжутної криється в вітамінно-мінеральному складі продукту, який містить вітаміни групи Е і F, а також вона відрізняється своєю поживністю, в ній містяться цинк, кальцій та магній. Можна сказати, що користь халви кунжутної обумовлена унікальним природним складом насіння кунжуту. Однак зловживати таким смачним і корисним ласощами не варто.

Рецепт халви кунжутної


Інгредієнти:

  • кунжут - 1 склянка;

  • борошно пшеничне - 1 склянка;

  • цукор-150 г;

  • молоко - 75 мл;

  • соняшникова олія - 4 ст. ложки;

  • ванілін - 1 р.


  • Приготування
    На сухій сковороді обсмажимо зерна кунжуту, після цього пропускаємо їх через м'ясорубку 5-6 разів. Борошно також підсмажуємо, поки вона не зарум'яниться (на сухій сковороді). Ретельно змішуємо інгредієнти, додаємо трохи олії. За рахунок того що кунжут досить жирний продукт наша маса виходить в'язкою і однорідною.
    В окремій ємності змішуємо молоко з ваніліном і цукром, доводимо до кипіння і проварюємо до тих пір, поки не підніметься висока піна. Вливаємо гаряче молоко в кунжутную масу і відразу розмішуємо. Готове солодке «тісто» вкладаємо на змочену водою дошку, шаром приблизно сантиметр, і розрівнюємо. Через 40 хвилин халва повністю охолоне, розрізаємо на квадратики і подаємо до столу.

    Кунжутна халва з фісташками


    Інгредієнти:

  • кунжут - 160 г;

  • борошно - 120 г;

  • цукор - 120 г;

  • молоко - 75 мл;

  • масло рослинне - 5 ст. ложок;

  • ванільний цукор;

  • фісташки.


  • Приготування
    Кунжут і борошно окремо обсмажуємо на сковороді. Обсмажений кунжут подрібнюємо за допомогою блендера. Перемелений кунжут і борошно з'єднуємо і перемішуємо, при цьому додаємо рослинне масло. В окремій каструльці змішуємо молоко, цукор і ваніль. Даємо суміші закипіти. Вливаємо сироп в кунжутную суміш і швидко перемішуємо. Дно форми засипаємо фісташками, викладаємо в неї нашу масу, злегка утрамбовуємо і розрівнюємо. Даємо халві повністю охолонути і після цього розрізаємо на порційні шматочки.

    Кунжутна халва в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • кунжут - 350 г;

  • цукор - 15 склянки;

  • лимонний сік - 05 лимона;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування
    Кунжут подрібнюємо в кавомолки до борошна. Займемося приготуванням
    Кунжутна халва
    сиропу. Змішуємо цукор з ваніліном. І засипаємо суміш в сотейник, заливаємо туди ж пів склянки води і сік лимона або лайма. Доводимо суміш в сотейнику до кипіння і варимо 10 хвилин. Залишаємо сироп постояти, щоб він трохи охолов, але залишився гарячим.
    В цей час борошно додаємо в кунжут і трохи підсмажуємо на сковорідці (близько 5 хвилин). Коли кунжут з борошном дійдуть до готовності вливаємо цукровий сироп за бажанням можна додати розтоплений шоколад. Масу дуже добре перемішуємо до однорідності. І розкладаємо нашу халву за формами, які попередньо потрібно змастити вершковим маслом, щоб потім було легко її витягнути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кунжутом
    Салат з кунжутом
    Що може бути простіше і швидше в приготуванні, ніж салати. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні ми поговоримо про
    Халва в домашніх умовах
    Халва в домашніх умовах
    Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й
    Козинаки з насіння
    Козинаки з насіння
    Козинаки - це смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Його готують з горіхів і насіння, і з'єднують з медово-цукрових карамеллю. Давайте
    Козинаки з повітряного рису
    Козинаки з повітряного рису
    Козинаки - це корисна східна солодкість, яку досить легко зробити в домашніх умовах. Давайте сьогодні розглянемо кілька варіантів створення їх з
    Тхина - рецепт
    Тхина - рецепт
    Східна паста тхина годиться для приготування соусів, основних страв, традиційних солодощів або маринадів. Рецепти цього популярного страви ми
    Тахинная халва
    Тахинная халва
    Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,