Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Халва в домашніх умовах

Халва в домашніх умовах

19-01-2015, 10:20
1 818
Халва в домашніх умовах
Халва - вельми популярний східний десерт, що виготовляється з насіння або горіхів з додаванням цукру, олії, а іноді і деяких інших компонентів. Звичайно ж, цю солодкість можна купити, однак багато хто задається питанням, як зробити домашню халву.
Халву можна готувати не тільки з очищених насіння соняшнику, але і з арахісу, фундуку, волоських горіхів та ін. - варіантів безліч.

Соняшникова халва


Отже, простий рецепт домашньої халви з насіння соняшнику.
Інгредієнти:

  • 05 кг очищених насіння;

  • 1 склянку цукрового піску;

  • 15 склянки борошна пшеничного;

  • 60-80 мл води;

  • 130-150 г соняшникової олії.


  • Приготування:
    Спочатку злегка прожарюємо насіння на сухій сковороді, а потім пропускаємо їх двічі через м'ясорубку (можна скористатися комбайном). У цій же сковороді злегка підрум'янюємо борошно, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Змішуємо борошно з меленим насінням, після чого ще раз проворачиваем через м'ясорубку або доводимо блендером до однорідності. Тепер готуємо сироп: цукор заливаємо водою, доводимо до кипіння на середньому вогні, знімаємо шум, зменшуємо подачу вогню до малої і проварюємо хвилини 3-4. Обережно вливаємо в гарячий сироп соняшникова олія, збовтуємо віночком. Потроху додаємо підготовлену масу з насіння і борошна. Доводимо до однорідності і перекладаємо в змащені маслом форми, а краще - ділимо ножем на приблизно рівні прямокутні шматки, загортаємо в пергаментний папір і покласти під прес в холодильник. Через кілька годин (хоча б 4) халва з насіння готова до вживання.

    Халва з горіхів


    Дуже смачною може вийти і горіхова халва домашнього приготування.
    Інгредієнти:

  • 200 г очищених ядер волоських горіхів;

  • 130 г натурального вершкового масла;

  • 200 г цукру;

  • 400 мл цільного молока або вершків;

  • 15-20 г кукурудзяного крохмалю;

  • трохи кориці і ванілі.


  • Приготування:
    В гарячий молочний або вершковий сироп додамо кукурудзяний крохмаль, попередньо розведений у холодному молоці (1:5) і, помішуючи, доводимо до кипіння на повільному вогні. Мелені ядра горіхів обсмажимо на олії до золотисто-коричневого відтінку, а потім перекладемо в каструлю, заллємо приготованим молочно-крохмальним сиропом, ретельно перемішати і щільно закриємо кришкою. Будемо прогрівати масу ще з півгодинки. Потім виллємо масу на змащений вершковим маслом блюдо і залишаємо остигати.

    Арахісова халва


    Можна приготувати смачну халву і з арахісу.
    Інгредієнти:

  • 05 кг очищеного арахісу;

  • 1 склянка цукру;

  • 150 мл соняшникової олії;

  • 15 склянки борошна;

  • 60-80 мл води;

  • німого ванілі.


  • Приготування:
    Злегка прокалим ядра арахісу на сковороді, а потім перемелем, використовуючи комбайн або м'ясорубку. Борошно підрум'янимо на сухій сковороді і змішаємо з меленим арахісом. Увіллємо масло і перемішати ретельно. Приготуємо з води і цукру густий сироп. Все змішаємо і трохи остудимо.
    Про добавки
    У халву, крім зазначених компонентів, також можна додавати мед, яйця, насіння кунжуту і багато іншого. Це вже швидше питання фантазії. Експериментуйте з компонентами, зрозуміло, зберігаючи почуття міри.
    Халва в домашніх умовах
    Слід зауважити, що при використанні меду його потрібно лише злегка прогрівати, але не доводити до кипіння. Горіхи можна молоти дрібно або середньо або поєднувати різні текстури.
    Додайте шоколад
    Смачною виходить і халва в шоколаді. Щоб приготувати таку халву, дотримуйтеся будь-якій з наведених вище рецептів, а потім ножем розділіть масу на дрібні шматочки і дайте злегка охолонути, після чого обваляйте кожен в розплавленому шоколаді (можна потім обваляти їх в кокосовій стружці - вийде ще смачніше) та підсушіть. Халву добре подавати з свежезаваренним чаєм, кавою, мате, ройбушем, лапачо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соняшникова олія в домашніх умовах
    Соняшникова олія в домашніх умовах
    Останнім часом вибір соняшникової олії в магазинах просто величезний. Але навіть при такому виборі, буває складно знайти саме те, що треба, без
    Як приготувати козинаки?
    Як приготувати козинаки?
    Всі ми знаємо з дитинства, що козинаки - смачна солодкість, але до того ж ще - дуже корисна. Вони здатні наситити енергією, ліпідами і білками. І
    Козинаки з волоських горіхів
    Козинаки з волоських горіхів
    Козинаки - це смачне ласощі грузинської кухні, яке також готують в інших країнах Кавказу до новорічного столу. Їх роблять з насіння соняшника,
    Кунжутна халва
    Кунжутна халва
    Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як
    Манник з халвою
    Манник з халвою
    Манник - досить просто в приготуванні страва, що печеться на основі манної борошна. І сьогодні ми вирішили запропонувати вам парочку рецептиков
    Тахинная халва
    Тахинная халва
    Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,