Халва в домашніх умовах

Халву можна готувати не тільки з очищених насіння соняшнику, але і з арахісу, фундуку, волоських горіхів та ін. - варіантів безліч.
Соняшникова халва
Отже, простий рецепт домашньої халви з насіння соняшнику.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку злегка прожарюємо насіння на сухій сковороді, а потім пропускаємо їх двічі через м'ясорубку (можна скористатися комбайном). У цій же сковороді злегка підрум'янюємо борошно, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Змішуємо борошно з меленим насінням, після чого ще раз проворачиваем через м'ясорубку або доводимо блендером до однорідності. Тепер готуємо сироп: цукор заливаємо водою, доводимо до кипіння на середньому вогні, знімаємо шум, зменшуємо подачу вогню до малої і проварюємо хвилини 3-4. Обережно вливаємо в гарячий сироп соняшникова олія, збовтуємо віночком. Потроху додаємо підготовлену масу з насіння і борошна. Доводимо до однорідності і перекладаємо в змащені маслом форми, а краще - ділимо ножем на приблизно рівні прямокутні шматки, загортаємо в пергаментний папір і покласти під прес в холодильник. Через кілька годин (хоча б 4) халва з насіння готова до вживання.
Халва з горіхів
Дуже смачною може вийти і горіхова халва домашнього приготування.
Інгредієнти:
Приготування:
В гарячий молочний або вершковий сироп додамо кукурудзяний крохмаль, попередньо розведений у холодному молоці (1:5) і, помішуючи, доводимо до кипіння на повільному вогні. Мелені ядра горіхів обсмажимо на олії до золотисто-коричневого відтінку, а потім перекладемо в каструлю, заллємо приготованим молочно-крохмальним сиропом, ретельно перемішати і щільно закриємо кришкою. Будемо прогрівати масу ще з півгодинки. Потім виллємо масу на змащений вершковим маслом блюдо і залишаємо остигати.
Арахісова халва
Можна приготувати смачну халву і з арахісу.
Інгредієнти:
Приготування:
Злегка прокалим ядра арахісу на сковороді, а потім перемелем, використовуючи комбайн або м'ясорубку. Борошно підрум'янимо на сухій сковороді і змішаємо з меленим арахісом. Увіллємо масло і перемішати ретельно. Приготуємо з води і цукру густий сироп. Все змішаємо і трохи остудимо.
Про добавки
У халву, крім зазначених компонентів, також можна додавати мед, яйця, насіння кунжуту і багато іншого. Це вже швидше питання фантазії. Експериментуйте з компонентами, зрозуміло, зберігаючи почуття міри.

Додайте шоколад
Смачною виходить і халва в шоколаді. Щоб приготувати таку халву, дотримуйтеся будь-якій з наведених вище рецептів, а потім ножем розділіть масу на дрібні шматочки і дайте злегка охолонути, після чого обваляйте кожен в розплавленому шоколаді (можна потім обваляти їх в кокосовій стружці - вийде ще смачніше) та підсушіть. Халву добре подавати з свежезаваренним чаєм, кавою, мате, ройбушем, лапачо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Соняшникова олія в домашніх умовах
Останнім часом вибір соняшникової олії в магазинах просто величезний. Але навіть при такому виборі, буває складно знайти саме те, що треба, без

Як приготувати козинаки?
Всі ми знаємо з дитинства, що козинаки - смачна солодкість, але до того ж ще - дуже корисна. Вони здатні наситити енергією, ліпідами і білками. І

Козинаки з волоських горіхів
Козинаки - це смачне ласощі грузинської кухні, яке також готують в інших країнах Кавказу до новорічного столу. Їх роблять з насіння соняшника,

Кунжутна халва
Халва - це смачне східна солодкість. Її готують з насіння, горіхів або кунжуту залитих цукровим сиропом або медом. Давайте розберемося детальніше, як

Манник з халвою
Манник - досить просто в приготуванні страва, що печеться на основі манної борошна. І сьогодні ми вирішили запропонувати вам парочку рецептиков

Тахинная халва
Халва - улюблені ласощі з часів радянського союзу і по сьогоднішній день. Тепер ми знаємо, що видів халви буває багато, один з них - тахинная халва,