Козинаки з волоських горіхів
Відоме всім ласощі - козинаки , яке можна купити в готовому вигляді в продуктових магазинах, відбувається з грузинських кулінарних традицій. Козинаки популярні також у Вірменії та багатьох інших країнах. На Кавказі козинаки традиційно готують до новорічного столу, але і не тільки. Зазвичай для приготування козинаків використовують два основних компонента: подрібнені ядра волоських горіхів і натуральний мед, також популярний рецепт козинаків на основі очищеного насіння соняшнику.
У приготуванні цього ласощі можна використовувати лісові горіхи, ядра мигдалю і насіння кунжуту. У загальних рисах процес приготування козинаків виглядає наступним чином: рубані горіхи і/або насіння заливають розплавленим медом (або цукром), перемішують, а потім цю вихідну масу формують і пресують у брикети.
Інгредієнти:
ядра волоських горіхів;
мед натуральний квітковий;
цукрова пудра.
Приготування
Ядра волоських горіхів рубаємо ножем (або подрібнюємо за допомогою комбайна) і злегка прожарюємо на сухій сковороді. Мед кип'ятити не будемо (як радять деякі), оскільки при нагріванні понад 70 градусів за С в ньому гарантовано утворюються шкідливі речовини. А якщо він нетекучий, а густий, що робити? Вихід є: розтопити мед на водяній бані.
Змішуємо рубані горіхи з медом в такій пропорції, щоб вийшла густа маса. Якщо що, коригуємо густоту цукровою пудрою.
Ком горіхово-медової маси викладаємо на мокру дошку (можна простелити суху дошку пергаментним папером, змазаним маслом або мокрою фольгою) і розрівнюємо її мокрою качалкою або лопаткою (можна і руками). Оптимальна товщина шару 07-10 див. Остуджуємо пласт до такої міри, щоб при виконанні прорізів маса не злипалися знову в суцільний шматок. Робимо прорізи ножем, тобто розкроюємо пласт на прямокутні шматочки. Поміщаємо дошку з ще не застиглими повністю козинаки на холод і чекаємо впевненого затвердіння. Подаємо з чаєм або кава .
Ви можете за бажанням легко змінити цей рецепт і готувати козинаки, використовуючи крім основних продуктів наступні: будь рубані горіхи, розпарені вівсяні пластівці, насіння маку і кунжуту, дрібні шматочки сухофруктів. Можна також додавати і деякі спеції, наприклад, шафран, кардамон, сухий тертий імбир, мускатний горіх, корицю або ванілін (тільки не разом). Можна в процесі розтоплення меду додати в нього трохи коньяку, рому або мадери - це зробить смак козинаків більш вишуканим і додасть йому додаткові смакові відтінки.
Тим, у кого алергія на натуральний квітковий мед, можна порадити замінити мед дуже густим цукровим сиропом (води в такому сиропі повинно бути не більше 1/4 частини). Цукрову масу можна приготувати на сковороді, прогріваючи цукор з додаванням води до розплавлення. Рубані горіхи (та інше) можна засипати прямо в сковороду, швидко перемішувати, формувати пласт і розкроювати на шматочки.
У приготуванні цього ласощі можна використовувати лісові горіхи, ядра мигдалю і насіння кунжуту. У загальних рисах процес приготування козинаків виглядає наступним чином: рубані горіхи і/або насіння заливають розплавленим медом (або цукром), перемішують, а потім цю вихідну масу формують і пресують у брикети.
Як приготувати смачні домашні козинаки з волоських горіхів?
Інгредієнти:
Приготування
Ядра волоських горіхів рубаємо ножем (або подрібнюємо за допомогою комбайна) і злегка прожарюємо на сухій сковороді. Мед кип'ятити не будемо (як радять деякі), оскільки при нагріванні понад 70 градусів за С в ньому гарантовано утворюються шкідливі речовини. А якщо він нетекучий, а густий, що робити? Вихід є: розтопити мед на водяній бані.
Змішуємо рубані горіхи з медом в такій пропорції, щоб вийшла густа маса. Якщо що, коригуємо густоту цукровою пудрою.
Ком горіхово-медової маси викладаємо на мокру дошку (можна простелити суху дошку пергаментним папером, змазаним маслом або мокрою фольгою) і розрівнюємо її мокрою качалкою або лопаткою (можна і руками). Оптимальна товщина шару 07-10 див. Остуджуємо пласт до такої міри, щоб при виконанні прорізів маса не злипалися знову в суцільний шматок. Робимо прорізи ножем, тобто розкроюємо пласт на прямокутні шматочки. Поміщаємо дошку з ще не застиглими повністю козинаки на холод і чекаємо впевненого затвердіння. Подаємо з чаєм або кава .
Ви можете за бажанням легко змінити цей рецепт і готувати козинаки, використовуючи крім основних продуктів наступні: будь рубані горіхи, розпарені вівсяні пластівці, насіння маку і кунжуту, дрібні шматочки сухофруктів. Можна також додавати і деякі спеції, наприклад, шафран, кардамон, сухий тертий імбир, мускатний горіх, корицю або ванілін (тільки не разом). Можна в процесі розтоплення меду додати в нього трохи коньяку, рому або мадери - це зробить смак козинаків більш вишуканим і додасть йому додаткові смакові відтінки.
Тим, у кого алергія на натуральний квітковий мед, можна порадити замінити мед дуже густим цукровим сиропом (води в такому сиропі повинно бути не більше 1/4 частини). Цукрову масу можна приготувати на сковороді, прогріваючи цукор з додаванням води до розплавлення. Рубані горіхи (та інше) можна засипати прямо в сковороду, швидко перемішувати, формувати пласт і розкроювати на шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горіхові котлети - рецепт
Котлети можна готувати не тільки з м'яса, риби або овочів, але і з горіхів. Таке вишукане блюдо особливо оцінять вегетаріанці різних толків, що
Халва в домашніх умовах
Таке східне ласощі, як халва, пробував, мабуть, кожен. А ось приготувати його в домашніх умовах вирішуються не всі, а це, між іншим, не так вже й
Козинаки в домашніх умовах
Якщо ви любите козинаки, то напевно купуєте їх досить часто. А що якщо зробити це ласощі будинки, використовуючи лише найсвіжіші, корисні і смачні
Козинаки з насіння
Козинаки - це смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Його готують з горіхів і насіння, і з'єднують з медово-цукрових карамеллю. Давайте
Як приготувати козинаки?
Всі ми знаємо з дитинства, що козинаки - смачна солодкість, але до того ж ще - дуже корисна. Вони здатні наситити енергією, ліпідами і білками. І
Козинаки з повітряного рису
Козинаки - це корисна східна солодкість, яку досить легко зробити в домашніх умовах. Давайте сьогодні розглянемо кілька варіантів створення їх з