Козинаки в домашніх умовах

Давайте сьогодні дізнаємося з вами як приготувати справжні східні солодощі за різними рецептами, і ви зможете порадувати своїх гостей цим чудовим ласощами.
Козинаки з насіння - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити козинаки з насіння? Для приготування козинаків в домашніх умовах беремо очищені насіння соняшнику, підсушуємо їх на сухій сковороді протягом 5 хвилин і перекладаємо в тарілку. Якщо час дозволяє, то краще всього висипте їх на деко і відправте на 10 хвилин у розігріту до 100°С духовку. Так вони стануть більш ароматними. Потім в сковороду висипаємо цукровий пісок, додаємо кип'ячену воду, кілька крапель лимонного соку і варимо карамель, постійно помішуючи її. Вона повинна вийти приємного золотисто-коричневого кольору. Тепер додаємо в карамель підсушене насіння і гарненько все перемішуємо. Робимо це дуже швидко, не знімаючи сковороди з вогню, так як карамель відразу ж твердне. Далі гарячу суміш акуратно викладаємо на папір і розподіляємо рівномірним шаром. Хвилини через 3 гострим ножем робимо невеликі надрізи, щоб після застигання вам було зручно розламувати козинаки.
Ось і все, чудове ласощі під назвою домашні козинаки готово!
Козинаки з геркулесу
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування козинаків з вівсяних пластівців, беремо вершкове масло, викладаємо його в розігріту сковороду і розтоплюємо на слабкому вогні. Потім всипаємо цукор, вівсяні пластівці і смажений арахіс. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану і варимо до потемніння маси. Знімаємо з вогню і викладаємо ще гарячу масу на дошку. Далі розгортаємо її в пласт і поділяємо на квадратики. Даємо козинакам з вівсянки повністю охолонути і подаємо до гарячого чаю.
Козинаки з арахісу і фундука
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати арахісові козинаки будинку? Горіхи розкладаємо на деко і підсушуємо протягом 10 хвилин в духовці при температурі 100°.

Потім в кухлик наливаємо мед і ставимо на слабкий вогонь. Як тільки він стане гарячим, додаємо очищені горіхи і кладемо столову ложку цукру. Гарненько розмішуємо, щоб цукор повністю розчинився, а горіхи вкрилися сумішшю. Перекладаємо масу на заздалегідь підготовлену поверхню і розрівнюємо качалкою. Як тільки всі схопиться, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо з ароматним міцним чаєм.
Ось бачите, ніяких проблем у приготуванні козинаків вдома немає - все дуже швидко, смачно, а головне - корисно для дітей! Та й сам процес приготування займає зовсім небагато часу, зате гості від такого казкового ласощі прийдуть в захват. Приємного вам чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти

Смажений арахіс
Смажений арахіс - це дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Якщо ви бажаєте порадувати сім'ю хрусткими горішками, то читайте цю статтю. У

Арахіс в глазурі
Арахіс - це смачний земляний горіх, який використовують для приготування різноманітних страв. І сьогодні ми з вами зробимо дивовижне ласощі - арахіс

Козинаки з насіння
Козинаки - це смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Його готують з горіхів і насіння, і з'єднують з медово-цукрових карамеллю. Давайте

Як приготувати козинаки?
Всі ми знаємо з дитинства, що козинаки - смачна солодкість, але до того ж ще - дуже корисна. Вони здатні наситити енергією, ліпідами і білками. І

Козинаки з волоських горіхів
Козинаки - це смачне ласощі грузинської кухні, яке також готують в інших країнах Кавказу до новорічного столу. Їх роблять з насіння соняшника,

Козинаки з повітряного рису
Козинаки - це корисна східна солодкість, яку досить легко зробити в домашніх умовах. Давайте сьогодні розглянемо кілька варіантів створення їх з