Смажений арахіс
Як відомо, багато дорослі, а тим більше діти люблять поласувати смаженим арахісом і козинаки з кунжуту . Але, на жаль, покупний продукт часто містить зовсім не корисні, скоріше навіть шкідливі добавки - підсилювачі смаку і аромату. Але щоб ви могли побалувати себе і дітей улюбленими арахісом і, в той же час, були спокійні за його якість, ми вам розповімо рецепт приготування смаженого арахісу в домашніх умовах. Крім того, купивши пачку сирого арахісу і приготувавши його самостійно, ви заощадите, так як, купуючи готовий продукт в пакетиках, ми часто переплачуємо просто за упаковку.
Інгредієнти:
арахіс - 200 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Арахіс висипаємо на чисту суху сковороду, масло додавати не потрібно, смажимо на невеликому вогні приблизно 12-15 хвилин, помішуючи, щоб арахіс не підгорів. Ступінь готовності перевіряємо по лушпинні - коли вона підсохла і тріскається, це говорить про те, що арахіс можна вимикати. Коли він трохи охолов, очищаємо його, перетираючи руками. Тепер можна і підсолити смажений і очищений арахіс. Для цього трохи солі розчиняємо приблизно в чайній ложці води. Арахіс знову повертаємо на сковороду виливаємо сольовий розчин, перемішуємо до тих пір, поки рідина не випарується. Щоб отримати такі ж горішки, як в магазині - красиві і блискучі, можна додати кілька крапель рослинної олії і ще раз перемішати.
Точно так само можна приготувати і солодкий арахіс, просто замість сольового розчину використовувати цукровий сироп, а можна взагалі просто присипати зверху цукровою пудрою.
Подрібнений смажений арахіс широко застосовується у випічці. Щоб подробити арахіс, достатньо його просто викласти на стіл або іншу рівну поверхню і продавити його качалкою. Величину дроблення регулюйте самостійно, в залежності від того, для чого він вам потрібен.
Крім солі і цукру ви сміливо можете використовувати будь-які спеції, наприклад подрібнений часник, орегано, каррі, мелений перець чилі й інші. Загалом, додавайте будь-які натуральні прянощі і насолоджуйтеся смаком! Ну а якщо вам до смаку солодощі, то можете спробувати зробити козинаки в домашніх умовах .
Смажений солоний арахіс
Інгредієнти:
Приготування
Арахіс висипаємо на чисту суху сковороду, масло додавати не потрібно, смажимо на невеликому вогні приблизно 12-15 хвилин, помішуючи, щоб арахіс не підгорів. Ступінь готовності перевіряємо по лушпинні - коли вона підсохла і тріскається, це говорить про те, що арахіс можна вимикати. Коли він трохи охолов, очищаємо його, перетираючи руками. Тепер можна і підсолити смажений і очищений арахіс. Для цього трохи солі розчиняємо приблизно в чайній ложці води. Арахіс знову повертаємо на сковороду виливаємо сольовий розчин, перемішуємо до тих пір, поки рідина не випарується. Щоб отримати такі ж горішки, як в магазині - красиві і блискучі, можна додати кілька крапель рослинної олії і ще раз перемішати.
Точно так само можна приготувати і солодкий арахіс, просто замість сольового розчину використовувати цукровий сироп, а можна взагалі просто присипати зверху цукровою пудрою.
Подрібнений смажений арахіс широко застосовується у випічці. Щоб подробити арахіс, достатньо його просто викласти на стіл або іншу рівну поверхню і продавити його качалкою. Величину дроблення регулюйте самостійно, в залежності від того, для чого він вам потрібен.
Крім солі і цукру ви сміливо можете використовувати будь-які спеції, наприклад подрібнений часник, орегано, каррі, мелений перець чилі й інші. Загалом, додавайте будь-які натуральні прянощі і насолоджуйтеся смаком! Ну а якщо вам до смаку солодощі, то можете спробувати зробити козинаки в домашніх умовах .
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникове масло
Часникове масло це дуже корисний продукт. Під цією назвою ховається і соняшникова та вершкове і оливкове, льняне часникові олії. Хочете знати, як їх
Зелений сир - рецепти
Зелений сир - це кисломолочний продукт, який можна придбати не тільки в головках, але і у вигляді порошку або в натертому стані. І сьогодні ми
Козинаки в домашніх умовах
Якщо ви любите козинаки, то напевно купуєте їх досить часто. А що якщо зробити це ласощі будинки, використовуючи лише найсвіжіші, корисні і смачні
Щербет в домашніх умовах
Щербет - це смачна східна солодкість, готувати яку простіше простого. Вона нагадує помадку, тому всі любителі вершкового смаку можуть сміливо
Арахіс в глазурі
Арахіс - це смачний земляний горіх, який використовують для приготування різноманітних страв. І сьогодні ми з вами зробимо дивовижне ласощі - арахіс
Арахіс - рецепти
Арахіс належить до сімейства бобових і не є горіхом. Але з-за своєї низької ціни він дуже популярний. Давайте розберемо кілька рецептів, що з нього