Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Часникове масло

16-03-2015, 19:07
1 885
Часникове масло
Всім відомо, що часник - прекрасний засіб для профілактики грипу і простудних захворювань. Крім того, він покращує обмін речовин, здатний знижувати холестерин і тиск, служить профілактикою серцево-судинних захворювань, допомагає в лікуванні атеросклерозу і цукрового діабету. Загалом, не продукт, а комора здоров'я. Крім того, його додають в якості спецій в різні страви, з нього ще готують часникове масло. Різними рецептами приготування часникового масла ми з вами зараз і поділимося.

Як зробити соняшникова часникове масло?


Інгредієнти:

  • часник - 1 головка;

  • олія соняшникова нерафінована - 05 л.


  • Приготування
    Приготування часникової олії займе у вас зовсім небагато часу і зусиль, а пікантний смак обов'язково запам'ятається і сподобається.
    Головку часнику ділимо на зубчики. Кожен очищаємо від шкірки і ділимо навпіл. Стерилізуємо потрібну нам ємність, викладаємо в неї підготовлений часник і закриваємо кришкою. Тепер займаємося маслом: нагріваємо його приблизно до 180 градусів і обережно перелити в ємність з часником, щільно її закриваємо і ховаємо в прохолодне місце (не в холодильник) на тиждень. Потім дістаємо банку і через кілька шарів марлі переливаємо масло в іншу стерильну банку. Ось і все, часникова олія готова. Зберігати його можна в холодильнику.
    З такого масла виходять відмінні заправки до салатів. А ще його використовують у приготуванні різних соусів. До речі, за таким же рецептом можна приготувати і оливкова часникове масло.

    Часникове масло - рецепт


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 200 г;

  • часник - 7 зубчиків;

  • зелень кропу - за смаком;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно встигло підтанути. Часник чистимо і пропускаємо через прес, зелень кропу подрібнюємо. З'єднуємо всі складові, сіль і перець додаємо за смаком і добре вимішуємо. Отриману масу складаємо в підходящу ємність або загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник. Часникове масло чудово підходить для приготування різних бутербродів, дуже добре натирати їм м'ясо або птицю перед запіканням.

    Лляне часникове масло


    Соняшникова, оливкова, масло ми регулярно вживаємо в їжу, а ось про лляному маслі чомусь абсолютно незаслужено забуваємо. А дарма, адже воно надзвичайно корисно для нашого організму. Вживання лляної олії в їжу знижує ризик виникнення інсульту на 37%, в ньому містяться жирні кислоти Омега-3 Омега-6 Омега-9 вітаміни А, Е, F. А якщо зробити часникове лляне масло, то це вийде взагалі джерело вітамінів і здоров'я.
    Інгредієнти:

  • часник - 20 р;

  • лляне масло - 200 мл


  • Приготування
    Підготовлений і очищений часник пропускаємо через прес, поміщаємо в ємність, заливаємо лляною олією, перемішуємо і зберігаємо в холодильнику. Періодично ємність струшуємо і через тиждень у вас буде готова чудова заправка для салатів.

    Смажене часникове масло - експрес-рецепт


    Інгредієнти:

  • часник - 2 головки;

  • масло - 400 г;
  • Часникове масло

  • чорний перець горошком;

  • чебрець.


  • Приготування
    Часник поділяємо на зубчики, чистимо їх і розрізаємо вздовж навпіл. У сковороду викладаємо полузубчики часнику зрізами вниз, заливаємо олією. Можна брати і оливкова, соняшникова, яке вам більше подобається. Додаємо спеції. Ставимо сковороду в духовку і при 150 градусах готуємо близько години. За час приготування часник стане м'яким. Готове масло дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і перелити в підготовлену стерильну ємність. Таке масло можна зберігати в холодильнику не більше 1 місяця.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Часникова заправка
    Часникова заправка
    Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.
    В'ялена оленина
    В'ялена оленина
    У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
    Як зберігати часник?
    Як зберігати часник?
    Багато хто з нас люблять побалувати себе гострими стравами, щедро приправленими часничком. Але для того щоб така можливість була у вас в будь яку
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.