Часникова заправка
Часник - вельми популярний і корисний продукт з унікальними смаковими та цілющими властивостями. Часник додають як гострої приправи до різних страв, на його основі роблять різні часникові соуси і заправки, вони підходять не тільки для простих овочевих салатів, але і для більш складних - з м'ясом, рибою і морепродуктами.
Так що купуємо часник і приступаємо. Не забуваємо про те, що даний продукт не можна піддавати термічній обробці, оскільки від цього вся його корисність практично сходить на «ні».
Інгредієнти:
часник - 2-5 зубчиків (залежить від розміру);
олія першого холодного віджиму (оливкова, гірчична соняшникова) - 3 заходи (наприклад, 6 ст. ложок);
оцет винний натуральний (або будь-який інший фруктовий) - не більше 1 заходи (тобто, 1-2 ст. ложки);
трохи солі.
Приготування
Часник товчемо з сіллю в ступці або продавлюємо через ручний прес. Змішуємо його з маслом і оцтом. Чекаємо хвилин 5-8 можна процідити заправку через ситечко або заправити салат, не проціджуючи.
Приблизно так само, з тими ж пропорціями готують лимонно-часникову заправку для салату, тільки замість оцту використовують свіжий сік лимона.
У середземноморських країнах до складу такого соусу ще включають жовток або білок яйця (але не разом). Краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути сальмонельозу. Також додають трохи готової гірчиці .
Інгредієнти:
часник - 2-5 зубчиків;
перець червоний гострий;
лайм;
кунжутна олія;
коріандр мелений;
соєвий соус.
Приготування
Продавлюємо через прес часник, додаємо мелений коріандр, кунжутне масло, свіжий сік лайма і соєвий соус. Приправляємо гострим червоним перцем.
Інгредієнти:
часник - 5 зубчиків;
рослинна олія (соняшникова) першого холодного віджиму - 2 ст. ложки;
бульйон курячий або вода - 150 мл;
зелені пагони молодого часнику;
кріп;
сіль.
Приготування
Часник товчемо з невеликою кількістю солі. Зелень дрібно рубаємо. Змішуємо товчений часник з рубаною зеленню, додаємо рослинне масло і бульйон.
Цією сумішшю змащуємо готові свіжоспечені пампушки з допомогою силіконової кисті.
Молдавський часниковий соус-заправка «Муждей» готується приблизно за такою ж рецептурою. До складу інгредієнтів також включають свіжі трави: базилік, петрушку і кінзу. Муждей рясно приправляють гострим червоним і чорним перцем. Подають з будь-якими стравами. Якщо подають до рибних страв, можна готувати з рибним бульйоном.
Так що купуємо часник і приступаємо. Не забуваємо про те, що даний продукт не можна піддавати термічній обробці, оскільки від цього вся його корисність практично сходить на «ні».
Часникова заправка для салату
Інгредієнти:
Приготування
Часник товчемо з сіллю в ступці або продавлюємо через ручний прес. Змішуємо його з маслом і оцтом. Чекаємо хвилин 5-8 можна процідити заправку через ситечко або заправити салат, не проціджуючи.
Приблизно так само, з тими ж пропорціями готують лимонно-часникову заправку для салату, тільки замість оцту використовують свіжий сік лимона.
У середземноморських країнах до складу такого соусу ще включають жовток або білок яйця (але не разом). Краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути сальмонельозу. Також додають трохи готової гірчиці .
Часникова заправка для салатів в далекосхідному стилі
Інгредієнти:
Приготування
Продавлюємо через прес часник, додаємо мелений коріандр, кунжутне масло, свіжий сік лайма і соєвий соус. Приправляємо гострим червоним перцем.
Часникова заправка для пампушок
Інгредієнти:
Приготування
Часник товчемо з невеликою кількістю солі. Зелень дрібно рубаємо. Змішуємо товчений часник з рубаною зеленню, додаємо рослинне масло і бульйон.
Цією сумішшю змащуємо готові свіжоспечені пампушки з допомогою силіконової кисті.
Молдавський часниковий соус-заправка «Муждей» готується приблизно за такою ж рецептурою. До складу інгредієнтів також включають свіжі трави: базилік, петрушку і кінзу. Муждей рясно приправляють гострим червоним і чорним перцем. Подають з будь-якими стравами. Якщо подають до рибних страв, можна готувати з рибним бульйоном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кунжутна заправка
Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
Соуси для салатів
Щоб приготувати салат, до основних інгредієнтів ще потрібна заправка, тобто салатний соус. І сьогодні ми поговоримо про найбільш популярних
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Сметанна заправка для салату
Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
Гірчична заправка для салату
Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
Французький салат з м'ясом
Французький м'ясний салат - досить широке поняття, воно включає в себе кілька рецептів. Незмінними залишаються два компоненти - заправка з оливкового