Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Часникова заправка

Часникова заправка

25-03-2015, 10:01
4 017
Часникова заправка
Часник - вельми популярний і корисний продукт з унікальними смаковими та цілющими властивостями. Часник додають як гострої приправи до різних страв, на його основі роблять різні часникові соуси і заправки, вони підходять не тільки для простих овочевих салатів, але і для більш складних - з м'ясом, рибою і морепродуктами.
Так що купуємо часник і приступаємо. Не забуваємо про те, що даний продукт не можна піддавати термічній обробці, оскільки від цього вся його корисність практично сходить на «ні».

Часникова заправка для салату


Інгредієнти:

  • часник - 2-5 зубчиків (залежить від розміру);

  • олія першого холодного віджиму (оливкова, гірчична соняшникова) - 3 заходи (наприклад, 6 ст. ложок);

  • оцет винний натуральний (або будь-який інший фруктовий) - не більше 1 заходи (тобто, 1-2 ст. ложки);

  • трохи солі.


  • Приготування
    Часник товчемо з сіллю в ступці або продавлюємо через ручний прес. Змішуємо його з маслом і оцтом. Чекаємо хвилин 5-8 можна процідити заправку через ситечко або заправити салат, не проціджуючи.
    Приблизно так само, з тими ж пропорціями готують лимонно-часникову заправку для салату, тільки замість оцту використовують свіжий сік лимона.
    У середземноморських країнах до складу такого соусу ще включають жовток або білок яйця (але не разом). Краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути сальмонельозу. Також додають трохи готової гірчиці .

    Часникова заправка для салатів в далекосхідному стилі


    Інгредієнти:

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • перець червоний гострий;

  • лайм;

  • кунжутна олія;

  • коріандр мелений;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Продавлюємо через прес часник, додаємо мелений коріандр, кунжутне масло, свіжий сік лайма і соєвий соус. Приправляємо гострим червоним перцем.

    Часникова заправка для пампушок


    Інгредієнти:

  • часник - 5 зубчиків;

  • рослинна олія (соняшникова) першого холодного віджиму - 2 ст. ложки;

  • бульйон курячий або вода - 150 мл;

  • зелені пагони молодого часнику;

  • кріп;

  • сіль.


  • Часникова заправка
    Приготування
    Часник товчемо з невеликою кількістю солі. Зелень дрібно рубаємо. Змішуємо товчений часник з рубаною зеленню, додаємо рослинне масло і бульйон.
    Цією сумішшю змащуємо готові свіжоспечені пампушки з допомогою силіконової кисті.
    Молдавський часниковий соус-заправка «Муждей» готується приблизно за такою ж рецептурою. До складу інгредієнтів також включають свіжі трави: базилік, петрушку і кінзу. Муждей рясно приправляють гострим червоним і чорним перцем. Подають з будь-якими стравами. Якщо подають до рибних страв, можна готувати з рибним бульйоном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кунжутна заправка
    Кунжутна заправка
    Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
    Соуси для салатів
    Соуси для салатів
    Щоб приготувати салат, до основних інгредієнтів ще потрібна заправка, тобто салатний соус. І сьогодні ми поговоримо про найбільш популярних
    Заправка для грецького салату
    Заправка для грецького салату
    Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
    Сметанна заправка для салату
    Сметанна заправка для салату
    Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
    Гірчична заправка для салату
    Гірчична заправка для салату
    Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
    Французький салат з м'ясом
    Французький салат з м'ясом
    Французький м'ясний салат - досить широке поняття, воно включає в себе кілька рецептів. Незмінними залишаються два компоненти - заправка з оливкового