Гірчична заправка для салату
Гірчиця здатна підкреслити смак не тільки страв з м'яса, але і простих легких салатів . Легкі пікантні нотки, якими рясніє гірчична салатна заправка ідеально поєднуються з солодкими інгредієнтами, наприклад, фруктовим соком або медом, тому такого роду рецептами ми також приділимо увагу.
Медово-гірчична заправка для салату
Гірчичні заправки дуже легко псуються завдяки високому вмісту флавоноїдів в зернах гірчиці (до речі, саме завдяки їм гірчиця і гостра), від можете сміливо заготовити банку такий салатної заправки і використовувати її протягом тижня. І ніяких штучних консервантів!
Інгредієнти:
цільнозернові гірчиця - 1/4 ст.;
квітковий мед - 1/4 ст.;
цибулю-шалот - 1 шт.;
майонез - 2 ст. ложки;
винний оцет - 1 1/2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Цибулю-шалот подрібнюємо за допомогою блендера. До отриманої кашки додаємо мед, гірчицю і оцет з майонезом. Ретельно збиваємо заправку до однорідності, після чого приправляємо її сіллю за смаком.
Апельсиново-гірчична заправка
Апельсин завжди привносить трохи свіжості в блюдо. Скибочки цього цитрусового можна закинути в сам салат, а можна зробити ще простіше, заздалегідь приготувавши апельсиново-гірчичну заправку, яку зручно зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
бальзамічний оцет - 1/2 ст.;
оливкова олія - 2/3 ст.;
сік 1 апельсина;
цедра апельсина - 2 ст. ложки;
зернова гірчиця - 2 ст. ложки.
Приготування
У невеликій мисці з допомогою віночка збиваємо бальзамічний оцет з маслом, лимонним соком, цедрою апельсина і гірчицею. Як тільки соус стане однорідним - можна подавати його до столу.
Рецепт гірчичної заправки для салату
М'яка йогуртова заправка може стати прекрасною заміною калорійного майонезу або сметанним соусом. Спробуйте приготувати свіжий овочевий салат з таким соусом і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти:
йогурт - 1/3 ст.;
червоний винний оцет - 2 ст. ложки;
оливкова олія -1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Натуральний йогурт без смакових добавок збиваємо з маслом і оцтом до однорідності. В отриманий соус додаємо гірчицю, а також сіль і перець за смаком.
Медово-гірчична заправка з горіхами
Інгредієнти:
мелений мигдаль - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
апельсиновий сік - 2 ст. ложки;
вода - 3 ст. ложки;
гірчиця - 1 ст. ложка;
мед - 1/2 ст. ложки;
сіль - за смаком;
часник - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Мелений мигдаль або мигдальне масло кладемо в чашу блендера разом з водою, гірчицею, медом і оливковою олією. Часник пропускаємо через прес і отримане пюре також додаємо до решти інгредієнтів заправки. Збиваємо все в блендері до однорідності, а потім приправляємо сіллю за смаком.
Готову заправку можна перелити в банку і зберігати в холодильнику 3-5 днів.
Гірчична заправка з журавлиною
Ми вже не раз згадували про те, наскільки добре гірчиця поєднується з фруктами і ягодами в соусах, ще одним підтвердженням цього факту є нижепредставленный рецепт.
Інгредієнти:
журавлинний соус - 1 /4 ст.;
діжонська гірчиця - 1/4 ст.;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
рисовий оцет - 1/4 ст.;
яблучний оцет - 1/4 ст.;
арахісове масло - 1/4 ст.;
рослинне масло - 1 ст.
Приготування
Журавлинний соус, діжонську гірчицю, сіль, перець, часник, рисовий і яблучний оцет поміщаємо в блендер. Збиваємо все інгредієнти до однорідності близько 30 секунд, після чого додаємо арахісове і рослинне масло, а потім знову збиваємо заправку ще хвилину.
Готовий соус повинен мати густу і кремову консистенцію. Перед подачею його варто охолодити.
Медово-гірчична заправка для салату
Гірчичні заправки дуже легко псуються завдяки високому вмісту флавоноїдів в зернах гірчиці (до речі, саме завдяки їм гірчиця і гостра), від можете сміливо заготовити банку такий салатної заправки і використовувати її протягом тижня. І ніяких штучних консервантів!
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю-шалот подрібнюємо за допомогою блендера. До отриманої кашки додаємо мед, гірчицю і оцет з майонезом. Ретельно збиваємо заправку до однорідності, після чого приправляємо її сіллю за смаком.
Апельсиново-гірчична заправка
Апельсин завжди привносить трохи свіжості в блюдо. Скибочки цього цитрусового можна закинути в сам салат, а можна зробити ще простіше, заздалегідь приготувавши апельсиново-гірчичну заправку, яку зручно зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій мисці з допомогою віночка збиваємо бальзамічний оцет з маслом, лимонним соком, цедрою апельсина і гірчицею. Як тільки соус стане однорідним - можна подавати його до столу.
Рецепт гірчичної заправки для салату
М'яка йогуртова заправка може стати прекрасною заміною калорійного майонезу або сметанним соусом. Спробуйте приготувати свіжий овочевий салат з таким соусом і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти:
Приготування
Натуральний йогурт без смакових добавок збиваємо з маслом і оцтом до однорідності. В отриманий соус додаємо гірчицю, а також сіль і перець за смаком.
Медово-гірчична заправка з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Мелений мигдаль або мигдальне масло кладемо в чашу блендера разом з водою, гірчицею, медом і оливковою олією. Часник пропускаємо через прес і отримане пюре також додаємо до решти інгредієнтів заправки. Збиваємо все в блендері до однорідності, а потім приправляємо сіллю за смаком.
Готову заправку можна перелити в банку і зберігати в холодильнику 3-5 днів.
Гірчична заправка з журавлиною
Ми вже не раз згадували про те, наскільки добре гірчиця поєднується з фруктами і ягодами в соусах, ще одним підтвердженням цього факту є нижепредставленный рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Журавлинний соус, діжонську гірчицю, сіль, перець, часник, рисовий і яблучний оцет поміщаємо в блендер. Збиваємо все інгредієнти до однорідності близько 30 секунд, після чого додаємо арахісове і рослинне масло, а потім знову збиваємо заправку ще хвилину.
Готовий соус повинен мати густу і кремову консистенцію. Перед подачею його варто охолодити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кунжутна заправка
Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Сметанна заправка для салату
Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
Часникова заправка
Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.
Оливковий майонез
Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї