Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оливковий майонез

Оливковий майонез

25-03-2015, 09:55
1 217
Оливковий майонез
Майонез - відмінне доповнення до будь-якої страви. Хочете приготувати в домашніх умовах смачний оливковий майонез, та ще й без шкідливих добавок? Тоді ми з радістю поділимося з вами деякими простими рецептами.

Оливковий майонез в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • масло рослинне - 120 мл;

  • олія оливкова - 40 мл;

  • готова гірчиця - 05 ч. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • сік лимонний - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У великий стакан розбиваємо куряче яйце, додаємо цукор, сіль і кладемо гірчицю. Тепер збиваємо все ретельно заглибним блендером до появи міцної піни. Не зупиняючись, вливаємо тоненькою цівкою оливкова олія і підливаємо звичайне рослинне. Коли маса загусне, додаємо трохи лимонного соку і збиваємо все до тих пір, поки не вийде бажана густота. Готовий оливковий майонез перекладаємо в чисту баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику, але не більше 1 тижня.

    Рецепт оливкової майонезу


    Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст.;

  • спеції;

  • лимонний сік;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • оливки - 150 р.


  • Приготування
    Спочатку давайте підготуємо оливки. Для цього виймаємо їх з баночки, акуратно видаляємо кісточки і м'якоть подрібнюємо в однорідну масу. Потім додаємо яйця, вичавлюємо з лимона сік, солимо за смаком і кладемо ложечку гірчиці. Збиваємо все гарненько блендером до отримання однорідної маси. Далі потихеньку невеликий цівкою вливаємо олію і ретельно перемішуємо до бажаної консистенції. Готовий домашній майонез розкладаємо по маленьких баночках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Використовуємо його в якості заправки для свіжих салатів, а також як соус до різних м'ясних або рибних страв.

    Домашній майонез з оливковою олією


    Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • олія оливкова - 150 мл;
  • Оливковий майонез

  • гірчиця - 05 ч. ложки;

  • лимонний сік;

  • спеції.


  • Приготування
    Як приготувати смачний, а головне корисний майонез в домашніх умовах? Отже, беремо яйця, розбиваємо їх в миску, додаємо дрібку солі, додаємо поступово оливкове масло, трохи гірчиці і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу кілька секунд, а потім перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник. Готовий оливковий майонез чудово підходить для заправки різних салатів і в якості маринаду для м'яса і риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кунжутна заправка
    Кунжутна заправка
    Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
    Лимонний соус
    Лимонний соус
    Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
    Сметанна заправка для салату
    Сметанна заправка для салату
    Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
    Гірчична заправка для салату
    Гірчична заправка для салату
    Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
    Діжонська гірчиця - рецепт приготування
    Діжонська гірчиця - рецепт приготування
    Діжонська гірчиця готується з чорних і коричневих зерен з додаванням білого вина і інших прянощів. Вона відмінно підходить до салатів, м'яса та інших
    Соус для долми
    Соус для долми
    Долма - традиційне східне блюдо, приготоване у виноградних листах, полюбилося багатьом нашим співвітчизникам. Але особливо неповторний смак долма