Вернуться назад Распечатать

Оливковий майонез

Оливковий майонез
Майонез - відмінне доповнення до будь-якої страви. Хочете приготувати в домашніх умовах смачний оливковий майонез, та ще й без шкідливих добавок? Тоді ми з радістю поділимося з вами деякими простими рецептами.

Оливковий майонез в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • масло рослинне - 120 мл;

  • олія оливкова - 40 мл;

  • готова гірчиця - 05 ч. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • сік лимонний - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У великий стакан розбиваємо куряче яйце, додаємо цукор, сіль і кладемо гірчицю. Тепер збиваємо все ретельно заглибним блендером до появи міцної піни. Не зупиняючись, вливаємо тоненькою цівкою оливкова олія і підливаємо звичайне рослинне. Коли маса загусне, додаємо трохи лимонного соку і збиваємо все до тих пір, поки не вийде бажана густота. Готовий оливковий майонез перекладаємо в чисту баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику, але не більше 1 тижня.

    Рецепт оливкової майонезу


    Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст.;

  • спеції;

  • лимонний сік;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • оливки - 150 р.


  • Приготування
    Спочатку давайте підготуємо оливки. Для цього виймаємо їх з баночки, акуратно видаляємо кісточки і м'якоть подрібнюємо в однорідну масу. Потім додаємо яйця, вичавлюємо з лимона сік, солимо за смаком і кладемо ложечку гірчиці. Збиваємо все гарненько блендером до отримання однорідної маси. Далі потихеньку невеликий цівкою вливаємо олію і ретельно перемішуємо до бажаної консистенції. Готовий домашній майонез розкладаємо по маленьких баночках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Використовуємо його в якості заправки для свіжих салатів, а також як соус до різних м'ясних або рибних страв.

    Домашній майонез з оливковою олією


    Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • олія оливкова - 150 мл;
  • Оливковий майонез

  • гірчиця - 05 ч. ложки;

  • лимонний сік;

  • спеції.


  • Приготування
    Як приготувати смачний, а головне корисний майонез в домашніх умовах? Отже, беремо яйця, розбиваємо їх в миску, додаємо дрібку солі, додаємо поступово оливкове масло, трохи гірчиці і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу кілька секунд, а потім перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник. Готовий оливковий майонез чудово підходить для заправки різних салатів і в якості маринаду для м'яса і риби.