Лимонний соус
Лимонний соус відрізняється своєю універсальністю. Його можна подавати і до риби, і до м'яса, і до овочів. Він не тільки додаємо нові смакові відчуття страви, але і покращує його аромат. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування лимонного соусу.
Інгредієнти:
свіжий лимон - 1 шт.;
часник - 5 зубчиків;
велика сіль - 05 ч. ложки;
курячий жовток - 2 шт.;
мелений перець;
оливкова рафінована олія - 250 мл
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати лимонний соус. Отже, спочатку чистимо часник, дрібненько його рубаємо і гарненько розтираємо в ступці до виділення соку з крупною сіллю. Потім додаємо перчик, вливаємо лимонний сік і продовжуємо процес розтирання. Яйця збиваємо окремо до отримання однорідної консистенції, а потім з'єднуємо з подрібненою сумішшю. Поступово додаємо масло і збиваємо масу до загусання міксером. За необхідності досолює суміш і трохи розвести водою, якщо густина вас не влаштовує. Ось і все, лимонно - часниковий соус до риби готовий. За бажанням можете ввести до його складу гірчицю, перець чилі.
Інгредієнти:
рідкий мед - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 6 ст. ложок;
сік лимонний - 3 ст. ложки;
сіль, мелений перець - 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування медово-лимонного соусу, оливкова олія наливаємо в миску, додаємо рідкий мед, вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо до однорідності. Потім приправляємо масу сіллю і перцем за смаком, злегка збиваємо і подаємо готовий солодко-лимонний соус до м'ясних котлет, отбивным пельменям і т. д. Лимонний соус для салату з морепродуктів.
Інгредієнти:
соєвий соус - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 150 мл;
часник - 1 зубчик;
лимон - 05 шт.;
базилік - 2 листочка;
спеції - за смаком.
Приготування
Спочатку очищаємо часник пропускаємо його через спеціальний прес, або, якщо у вас немає цього інструменту, то просто як можна дрібніше нарубаем часничок гострим ножем. Тепер висипаємо його в оливкове масло, сюди ж виливаємо соєвий соус, додаємо свіжовичавлений лимонний сік, додаємо перець і трохи солі. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Базилік промиваємо, струшуємо і ретельно мнемо руками. Після вводимо його в блюдо, збиваємо всі складові соусу віночком і переливаємо заправку в чисту ємність. Щільно закрити контейнер кришкою і зберігати в холоді не більше тижня.
Лимонний соус до риби
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати лимонний соус. Отже, спочатку чистимо часник, дрібненько його рубаємо і гарненько розтираємо в ступці до виділення соку з крупною сіллю. Потім додаємо перчик, вливаємо лимонний сік і продовжуємо процес розтирання. Яйця збиваємо окремо до отримання однорідної консистенції, а потім з'єднуємо з подрібненою сумішшю. Поступово додаємо масло і збиваємо масу до загусання міксером. За необхідності досолює суміш і трохи розвести водою, якщо густина вас не влаштовує. Ось і все, лимонно - часниковий соус до риби готовий. За бажанням можете ввести до його складу гірчицю, перець чилі.
Лимонний соус до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування медово-лимонного соусу, оливкова олія наливаємо в миску, додаємо рідкий мед, вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо до однорідності. Потім приправляємо масу сіллю і перцем за смаком, злегка збиваємо і подаємо готовий солодко-лимонний соус до м'ясних котлет, отбивным пельменям і т. д. Лимонний соус для салату з морепродуктів.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку очищаємо часник пропускаємо його через спеціальний прес, або, якщо у вас немає цього інструменту, то просто як можна дрібніше нарубаем часничок гострим ножем. Тепер висипаємо його в оливкове масло, сюди ж виливаємо соєвий соус, додаємо свіжовичавлений лимонний сік, додаємо перець і трохи солі. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Базилік промиваємо, струшуємо і ретельно мнемо руками. Після вводимо його в блюдо, збиваємо всі складові соусу віночком і переливаємо заправку в чисту ємність. Щільно закрити контейнер кришкою і зберігати в холоді не більше тижня.
Рекомендуємо добрі рецепти
Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
Апельсиновий соус
Ми звикли до м'яса і риби подавати гострі і вершкові соуси, а до фруктовим ставимося з деяким недовір'ям. І тому в нашій сьогоднішній статті ми
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні
Соус з солоними огірками
Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Оливковий майонез
Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть