Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лимонний соус

25-03-2015, 10:05
3 514
Лимонний соус
Лимонний соус відрізняється своєю універсальністю. Його можна подавати і до риби, і до м'яса, і до овочів. Він не тільки додаємо нові смакові відчуття страви, але і покращує його аромат. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування лимонного соусу.

Лимонний соус до риби


Інгредієнти:

  • свіжий лимон - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • велика сіль - 05 ч. ложки;

  • курячий жовток - 2 шт.;

  • мелений перець;

  • оливкова рафінована олія - 250 мл


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати лимонний соус. Отже, спочатку чистимо часник, дрібненько його рубаємо і гарненько розтираємо в ступці до виділення соку з крупною сіллю. Потім додаємо перчик, вливаємо лимонний сік і продовжуємо процес розтирання. Яйця збиваємо окремо до отримання однорідної консистенції, а потім з'єднуємо з подрібненою сумішшю. Поступово додаємо масло і збиваємо масу до загусання міксером. За необхідності досолює суміш і трохи розвести водою, якщо густина вас не влаштовує. Ось і все, лимонно - часниковий соус до риби готовий. За бажанням можете ввести до його складу гірчицю, перець чилі.

    Лимонний соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • рідкий мед - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 6 ст. ложок;

  • сік лимонний - 3 ст. ложки;

  • сіль, мелений перець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування медово-лимонного соусу, оливкова олія наливаємо в миску, додаємо рідкий мед, вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо до однорідності. Потім приправляємо масу сіллю і перцем за смаком, злегка збиваємо і подаємо готовий солодко-лимонний соус до м'ясних котлет, отбивным пельменям і т. д. Лимонний соус для салату з морепродуктів.
    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 150 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимон - 05 шт.;

  • базилік - 2 листочка;

  • Лимонний соус

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку очищаємо часник пропускаємо його через спеціальний прес, або, якщо у вас немає цього інструменту, то просто як можна дрібніше нарубаем часничок гострим ножем. Тепер висипаємо його в оливкове масло, сюди ж виливаємо соєвий соус, додаємо свіжовичавлений лимонний сік, додаємо перець і трохи солі. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Базилік промиваємо, струшуємо і ретельно мнемо руками. Після вводимо його в блюдо, збиваємо всі складові соусу віночком і переливаємо заправку в чисту ємність. Щільно закрити контейнер кришкою і зберігати в холоді не більше тижня.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Імбирний соус
    Імбирний соус
    Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
    Апельсиновий соус
    Апельсиновий соус
    Ми звикли до м'яса і риби подавати гострі і вершкові соуси, а до фруктовим ставимося з деяким недовір'ям. І тому в нашій сьогоднішній статті ми
    Сметанно-часниковий соус
    Сметанно-часниковий соус
    Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні
    Соус з солоними огірками
    Соус з солоними огірками
    Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
    Заправка для грецького салату
    Заправка для грецького салату
    Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
    Оливковий майонез
    Оливковий майонез
    Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть