Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Апельсиновий соус

Апельсиновий соус

25-03-2015, 10:08
2 616
Апельсиновий соус
Ми вже звикли, що з рибою і м'ясом прекрасно гармонують тільки гострі і вершкові соуси а ось фруктовий солодкий соус мало кому вселяє довіри. Однак, досить просто переконатися у зворотному на власному досвіді. Пропонуємо вашій увазі, наприклад, соус з апельсинів. Він чудово підходить до риби, м'яса, салатів і морепродуктів. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів приготування апельсинового соусу.

Апельсиновий соус до м'яса


Інгредієнти:

  • вода - 500 мл;

  • апельсини - 1 шт.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - за смаком;

  • сік лимона - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розберемося, як приготувати апельсиновий соус. Отже, апельсин добре промиваємо, обдаємо окропом і очистити від шкірки. Цедру натираємо на дрібну тертку, заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин на невеликому вогні. Потім рідину проціджують через марлю, а крохмаль розчиняємо в склянці відвару і гарненько перемішуємо. Тепер у апельсинову суміш додаємо лимонний сік, висипаємо цукор і доводимо все до кипіння.
    Після цього акуратно вливаємо розчин з крохмалем і варимо до загустіння, постійно перемішуючи. Готовий соус знімаємо з вогню і охолоджуємо. З м'якоті апельсина вичавлюємо сік, проціджуємо його і додаємо в каструлю. Все добре перемішуємо і переливаємо в соусницю. Ось і все, апельсиновий соус до м'яса готовий!

    Апельсиновий соус до риби


    Інгредієнти:

  • апельсин - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • рідкий мед - 1 ч. ложка;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • білий перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Отже, спочатку знімаємо цедру з одного апельсина і натираємо її на тертці. Далі з допомогою соковижималки вичавлюємо з апельсинів сік. Цибулю чистимо, дрібненько ріжемо і змішуємо з соком, додаємо цедру, мед і виливаємо сухе вино. Дану суміш ставимо на слабенький вогонь, але до кипіння не доводимо. Побачивши, що соус добре підігріли, потихеньку кладемо в нього невеликими брусочками масло і перемішуємо. Коли маса стане однорідною, додаємо сіль і перець, знімаємо з вогню і ретельно проціджуємо. Ось і все, медово-апельсиновий соус до риби і морепродуктів, готовий!

    Апельсиновий соус до млинців


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 120 г;

  • цукрова пудра - 60 г;

  • апельсинова цедра - за смаком;

  • апельсиновий сік - 120 мл;

  • апельсинова есенція - за бажанням.


  • Приготування
    В каструльку з товстим дном кладемо вершкове масло, цукрову пудру, цедру апельсина і есенцію апельсинову. Ставимо посуд на вогонь і нагріваємо приблизно 5 хвилин. Потім вливаємо апельсиновий сік і продовжуємо нагрівати ще 5 хвилин, помішуючи час від часу. Тепер даємо соусу охолонути до кімнатної температури, а потім перекладаємо в баночку і зберігати в холодильнику. Безпосередньо перед використанням, просто розігріваємо соус в мікрохвильовій печі і змащуємо їм кожен млинець кулінарної пензлем.

    Апельсиново-гірчичний соус до салатів


    Інгредієнти:

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • апельсиновий сік - 05 л;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • білий кунжут - 1 ст. ложка;

  • Апельсиновий соус

  • діжонська гірчиця - 2 ч. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Отже, кунжут підсмажуємо на сухій сковороді до придбання золотистого відтінку, а потім поміщаємо його в кавомолку і злегка перемелюємо. Далі пересипаємо насіння в миску, додаємо оливкова масло і добре перемішуємо. Туди ж кладемо гірчицю і знову перемішуємо до однорідного стану. Тепер акуратно вливаємо апельсиновий сік, додаємо трохи лимонного соку, перчимо, солимо за смаком і подаємо готовий соус до різних салатів як оригінальної і пікантною заправки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
    Глінтвейн з апельсином і корицею
    Глінтвейн з апельсином і корицею
    Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить
    Апельсиновий сік
    Апельсиновий сік
    Апельсиновий сік має кисло-солодким смаком і приємним захопливим ароматом. Звичайно ж, найбільш корисний саме свіжовичавлений сік. І в нашій статті
    Апельсиновий мармелад
    Апельсиновий мармелад
    Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
    Апельсиновий сорбет - рецепт
    Апельсиновий сорбет - рецепт
    Сорбет - це заморожене фруктове пюре або сік. Готується досить просто за допомогою блендера і морозивниці. І зараз ми поділимося з вами смачні
    Шоколадно-апельсиновий мус
    Шоколадно-апельсиновий мус
    Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з