Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глінтвейн з апельсином і корицею

Глінтвейн з апельсином і корицею

15-03-2015, 18:14
1 418
Глінтвейн з апельсином і корицею
Глінтвейн - гарячий алкогольний напій, який вживають найчастіше в холодну пору року. Існує багато рецептів приготування цього напою, але ми розповімо вам про найбільш поширених. Пропонуємо вам зробити оригінальний і надзвичайно ароматний глінтвейн з апельсином і корицею.

Апельсиновий глінтвейн з корицею


Інгредієнти:

  • апельсин - 05 шт.;

  • вода - 60 мл;

  • червоне напівсухе вино - 380 мл;

  • гвоздика - 5 шт.;

  • кардамон - 3 шт.;

  • кориця - 2 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сухий імбир - 05 ч. ложки;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати глінтвейн. У воду додаємо корицю, мускатний горіх, кардамон, гвоздику, імбир. Апельсин промиваємо, нарізаємо шматочками і з'єднуємо зі спеціями. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2 хвилинки. Потім проціджуємо пряний навар, всипаємо цукор, перемішуємо до розчинення кристалів, виливаємо червоне сухе вино і нагріваємо суміш до 60-70 градусів, але ні в якому разі не кип'ятимо. Готовий глінтвейн розливаємо в спеціальні високі келихи з великою ручкою з товстого скла, додаємо кілька шматочків свіжого апельсина і відразу подаємо.

    Глінтвейн з корицею


    Інгредієнти:

  • біле сухе вино - 750 мл;

  • вода - 150 мл;

  • мед - за смаком;

  • кориця - 1 паличка;

  • апельсин - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • гвоздика - 2 шт.


  • Приготування
    Отже, беремо глибоку каструлю, наливаємо в неї біле сухе вино, всипаємо цукор або кладемо за смаком мед. Тепер нарізаємо на невеликі скибочки лимончик і апельсинчик і додаємо до вина. Розігріваємо суміш до 70-80 градусів, варимо, помішуючи близько 5-8 хвилин, а потім акуратно знімаємо з вогню. Проціджуємо напій кілька разів через марлю, розливаємо у високі келихи і подаємо з скибочкою апельсина.

    Глінтвейн апельсином, кардамоном і імбиром


    Інгредієнти:

  • сухе червоне вино - 1 л;

  • сік апельсиновий - 300 мл;

  • Глінтвейн з апельсином і корицею

  • лимонна цедра;

  • родзинки - 50 г;

  • кориця - щіпка;

  • імбир 20 г;

  • кардамон - 3 бутончики;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо вино, додаємо апельсиновий сік і цукор, кладемо гвоздику, корицю, імбир та кардамон. Ставимо посуд на маленький вогонь і, безперервно помішуючи, нагріваємо. Цедру лимона натираємо на дрібній тертці і змішуємо її з родзинками, ретельно перемішуємо і перекладаємо цю масу в гаряче вино. Доводимо суміш до температури 80 градусів і відразу знімаємо з вогню. У готовий глінтвейн додаємо за бажанням свіжі ягоди і фрукти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Глінтвейн - рецепт з апельсином
    Глінтвейн - рецепт з апельсином
    Глінтвейн - гаряче пряний напій на основі вина, який підходить для вживання в холодну погоду. Його готують з додаванням різних спецій та фруктів. І
    Глінтвейн з білого вина
    Глінтвейн з білого вина
    Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
    Яблучний глінтвейн
    Яблучний глінтвейн
    Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.