Глінтвейн - гарячий алкогольний напій, який вживають найчастіше в холодну пору року. Існує багато рецептів приготування цього напою, але ми розповімо вам про найбільш поширених. Пропонуємо вам зробити оригінальний і надзвичайно ароматний глінтвейн з апельсином і корицею.
Апельсиновий глінтвейн з корицею
Інгредієнти: апельсин - 05 шт.; вода - 60 мл; червоне напівсухе вино - 380 мл; гвоздика - 5 шт.; кардамон - 3 шт.; кориця - 2 шт.; цукор - 2 ст. ложки; сухий імбир - 05 ч. ложки; мускатний горіх - щіпка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати глінтвейн. У воду додаємо корицю, мускатний горіх, кардамон, гвоздику, імбир. Апельсин промиваємо, нарізаємо шматочками і з'єднуємо зі спеціями. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 2 хвилинки. Потім проціджуємо пряний навар, всипаємо цукор, перемішуємо до розчинення кристалів, виливаємо червоне сухе вино і нагріваємо суміш до 60-70 градусів, але ні в якому разі не кип'ятимо. Готовий глінтвейн розливаємо в спеціальні високі келихи з великою ручкою з товстого скла, додаємо кілька шматочків свіжого апельсина і відразу подаємо.
Глінтвейн з корицею
Інгредієнти: біле сухе вино - 750 мл; вода - 150 мл; мед - за смаком; кориця - 1 паличка; апельсин - 1 шт.; лимон - 1 шт.; гвоздика - 2 шт. Приготування Отже, беремо глибоку каструлю, наливаємо в неї біле сухе вино, всипаємо цукор або кладемо за смаком мед. Тепер нарізаємо на невеликі скибочки лимончик і апельсинчик і додаємо до вина. Розігріваємо суміш до 70-80 градусів, варимо, помішуючи близько 5-8 хвилин, а потім акуратно знімаємо з вогню. Проціджуємо напій кілька разів через марлю, розливаємо у високі келихи і подаємо з скибочкою апельсина.
Глінтвейн апельсином, кардамоном і імбиром
Інгредієнти: сухе червоне вино - 1 л; сік апельсиновий - 300 мл; лимонна цедра; родзинки - 50 г; кориця - щіпка; імбир 20 г; кардамон - 3 бутончики; цукор - 200 р. Приготування У каструлю наливаємо вино, додаємо апельсиновий сік і цукор, кладемо гвоздику, корицю, імбир та кардамон. Ставимо посуд на маленький вогонь і, безперервно помішуючи, нагріваємо. Цедру лимона натираємо на дрібній тертці і змішуємо її з родзинками, ретельно перемішуємо і перекладаємо цю масу в гаряче вино. Доводимо суміш до температури 80 градусів і відразу знімаємо з вогню. У готовий глінтвейн додаємо за бажанням свіжі ягоди і фрукти.