Глінтвейн - рецепт з апельсином
Глінтвейн - гарячий пряний напій на основі червоного вина, особливо хороший, щоб зігрітися в холодну погоду. Глінтвейн звичайно готують з вина, нагрітого до температури 70-80 ° с З додаванням різних спецій, цукру і фруктів.
Це традиційний напій на різдвяних базарах та свята в Німеччині, Австрії, Швейцарії і Чехії (саме слово прийшло з німецької язика). Часто готується, подається і вживається на відкритому повітрі.
Рецепти напоїв, подібних глінтвейну, відомі з античних часів (змішували вино з прянощами і наполягали), однак застосовувати такий метод як нагрівання вина стали вже пізніше, у період Середньовіччя в країнах Центральної і Північної Європи. Звичайно глінтвейн готували на основі бордо або кларета з додаванням зелені галангала (інша назва - калган, сімейство імбирні).
В даний час для приготування глінтвейнів використовують червоні сухі або напівсухі неміцні вина. Класичну основу - бордо або кларет можна замінити на більш знайоме Каберне. Іноді в глінтвейни для міцності додають коньяк, бренді або ром. Також в приготуванні використовують цукор або мед, різні фрукти, наприклад, апельсини.
Розповімо, як приготувати глінтвейн з апельсином. Можна готувати глінтвейн двома способами, але у будь-якому випадку вино не слід кип'ятити, щоб не втратити корисні речовини при впливі високих температур.
Будемо готувати без використання води
Інгредієнти:
вино червоне столове (краще всього несульфитированное домашнє) - 1 л;
апельсини - 2 шт.;
яблука - 2 шт.;
імбир свіжий - 1-05 корінця
гвоздика - 2-3 бутончики;
кориця;
мед квітковий натуральний - за смаком.
Приготування
Перед тим, як почнемо робити глінтвейн з апельсином і корицею , цитрусові обдадим окропом і ретельно промиємо, а потім наріжемо часточками з шкіркою. Видалимо кісточки - вони дають неприємний присмак. Яблука промиваємо та нарізаємо скибочками, очищений імбир - дрібної короткою соломкою.
Нагріваємо вино на водяній бані або з контролем температури, як тільки з'являється перша біла піна - вогонь вимикаємо. Додаємо в нагріте вино яблука, апельсинові часточки, імбир і сухі спеції - не розмелені - так легше потім відфільтрувати. Закриваємо кришкою і наполягаємо. Добре б ще і укутати каструлю, щоб екстракція відбувалася трохи довше. Готовий глінтвейн фільтруємо і додаємо мед з корицею. Подаємо у високих келихах з товстого скла з зручною ручкою. Для міцності можете додати трохи бренді, рому або джину.
У даному рецепті будемо додавати воду.
Інгредієнти:
вино червоне - 1 л;
вода - 150 мл;
бадьян - 1 зірочка;
перець запашний - 3 шт.;
гвоздика - 2-3 бутончики;
апельсин червоний - 1 шт.;
яблука - 1 шт.;
цукор - 1-3 ст. ложки.
Приготування
Апельсини ошпарюємо окропом і ретельно промиваємо, а потім нарізаємо шматочками. Яблука теж промиваємо та нарізаємо тонкими часточками. Всі спеції і цукор проварюємо з водою протягом 15 хвилин для кращої екстракції. Трохи охолоджуємо приправлений спеціями сироп і заливаємо скибочки яблук і апельсинів. Додаємо вино і проціджуємо.
Можна діяти інакше: проварити яблука зі спеціями, тільки спеції треба проварювати близько 15 хвилин, а для яблук достатньо 3-5-ти. Апельсинові часточки можна присипати цукром і прим'яти, щоб краще пустили сік, а потім вже змішати з відваром спецій і яблук. У будь-якому випадку апельсини краще не проварювати, як і мед. При впливі високих температур фрукти просто втрачають вітамін С, а мед взагалі розпадається на шкідливі речовини.
Це традиційний напій на різдвяних базарах та свята в Німеччині, Австрії, Швейцарії і Чехії (саме слово прийшло з німецької язика). Часто готується, подається і вживається на відкритому повітрі.
Рецепти напоїв, подібних глінтвейну, відомі з античних часів (змішували вино з прянощами і наполягали), однак застосовувати такий метод як нагрівання вина стали вже пізніше, у період Середньовіччя в країнах Центральної і Північної Європи. Звичайно глінтвейн готували на основі бордо або кларета з додаванням зелені галангала (інша назва - калган, сімейство імбирні).
В даний час для приготування глінтвейнів використовують червоні сухі або напівсухі неміцні вина. Класичну основу - бордо або кларет можна замінити на більш знайоме Каберне. Іноді в глінтвейни для міцності додають коньяк, бренді або ром. Також в приготуванні використовують цукор або мед, різні фрукти, наприклад, апельсини.
Розповімо, як приготувати глінтвейн з апельсином. Можна готувати глінтвейн двома способами, але у будь-якому випадку вино не слід кип'ятити, щоб не втратити корисні речовини при впливі високих температур.
Глінтвейн з апельсином, яблуком, медом, імбиром і корицею
Будемо готувати без використання води
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почнемо робити глінтвейн з апельсином і корицею , цитрусові обдадим окропом і ретельно промиємо, а потім наріжемо часточками з шкіркою. Видалимо кісточки - вони дають неприємний присмак. Яблука промиваємо та нарізаємо скибочками, очищений імбир - дрібної короткою соломкою.
Нагріваємо вино на водяній бані або з контролем температури, як тільки з'являється перша біла піна - вогонь вимикаємо. Додаємо в нагріте вино яблука, апельсинові часточки, імбир і сухі спеції - не розмелені - так легше потім відфільтрувати. Закриваємо кришкою і наполягаємо. Добре б ще і укутати каструлю, щоб екстракція відбувалася трохи довше. Готовий глінтвейн фільтруємо і додаємо мед з корицею. Подаємо у високих келихах з товстого скла з зручною ручкою. Для міцності можете додати трохи бренді, рому або джину.
Глінтвейн з апельсином, яблуками, цукром і спеціями
У даному рецепті будемо додавати воду.
Інгредієнти:
Приготування
Апельсини ошпарюємо окропом і ретельно промиваємо, а потім нарізаємо шматочками. Яблука теж промиваємо та нарізаємо тонкими часточками. Всі спеції і цукор проварюємо з водою протягом 15 хвилин для кращої екстракції. Трохи охолоджуємо приправлений спеціями сироп і заливаємо скибочки яблук і апельсинів. Додаємо вино і проціджуємо.
Можна діяти інакше: проварити яблука зі спеціями, тільки спеції треба проварювати близько 15 хвилин, а для яблук достатньо 3-5-ти. Апельсинові часточки можна присипати цукром і прим'яти, щоб краще пустили сік, а потім вже змішати з відваром спецій і яблук. У будь-якому випадку апельсини краще не проварювати, як і мед. При впливі високих температур фрукти просто втрачають вітамін С, а мед взагалі розпадається на шкідливі речовини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Глінтвейн з апельсином і корицею
Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить
Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Чайний глінтвейн
Класичний глінтвейн готується на основі червоного вина. Але далеко не всім по душі такий алкогольний напій, і тому сьогодні мова піде про
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.