Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глінтвейн - рецепт з апельсином

Глінтвейн - рецепт з апельсином

15-03-2015, 18:14
1 823
Глінтвейн - рецепт з апельсином
Глінтвейн - гарячий пряний напій на основі червоного вина, особливо хороший, щоб зігрітися в холодну погоду. Глінтвейн звичайно готують з вина, нагрітого до температури 70-80 ° с З додаванням різних спецій, цукру і фруктів.
Це традиційний напій на різдвяних базарах та свята в Німеччині, Австрії, Швейцарії і Чехії (саме слово прийшло з німецької язика). Часто готується, подається і вживається на відкритому повітрі.
Рецепти напоїв, подібних глінтвейну, відомі з античних часів (змішували вино з прянощами і наполягали), однак застосовувати такий метод як нагрівання вина стали вже пізніше, у період Середньовіччя в країнах Центральної і Північної Європи. Звичайно глінтвейн готували на основі бордо або кларета з додаванням зелені галангала (інша назва - калган, сімейство імбирні).
В даний час для приготування глінтвейнів використовують червоні сухі або напівсухі неміцні вина. Класичну основу - бордо або кларет можна замінити на більш знайоме Каберне. Іноді в глінтвейни для міцності додають коньяк, бренді або ром. Також в приготуванні використовують цукор або мед, різні фрукти, наприклад, апельсини.
Розповімо, як приготувати глінтвейн з апельсином. Можна готувати глінтвейн двома способами, але у будь-якому випадку вино не слід кип'ятити, щоб не втратити корисні речовини при впливі високих температур.

Глінтвейн з апельсином, яблуком, медом, імбиром і корицею


Будемо готувати без використання води
Інгредієнти:

  • вино червоне столове (краще всього несульфитированное домашнє) - 1 л;

  • апельсини - 2 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • імбир свіжий - 1-05 корінця

  • гвоздика - 2-3 бутончики;

  • кориця;

  • мед квітковий натуральний - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як почнемо робити глінтвейн з апельсином і корицею , цитрусові обдадим окропом і ретельно промиємо, а потім наріжемо часточками з шкіркою. Видалимо кісточки - вони дають неприємний присмак. Яблука промиваємо та нарізаємо скибочками, очищений імбир - дрібної короткою соломкою.
    Нагріваємо вино на водяній бані або з контролем температури, як тільки з'являється перша біла піна - вогонь вимикаємо. Додаємо в нагріте вино яблука, апельсинові часточки, імбир і сухі спеції - не розмелені - так легше потім відфільтрувати. Закриваємо кришкою і наполягаємо. Добре б ще і укутати каструлю, щоб екстракція відбувалася трохи довше. Готовий глінтвейн фільтруємо і додаємо мед з корицею. Подаємо у високих келихах з товстого скла з зручною ручкою. Для міцності можете додати трохи бренді, рому або джину.

    Глінтвейн з апельсином, яблуками, цукром і спеціями


    У даному рецепті будемо додавати воду.
    Інгредієнти:

  • вино червоне - 1 л;

  • вода - 150 мл;

  • бадьян - 1 зірочка;

  • перець запашний - 3 шт.;

  • гвоздика - 2-3 бутончики;

  • апельсин червоний - 1 шт.;

  • яблука - 1 шт.;

  • цукор - 1-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Апельсини ошпарюємо окропом і ретельно промиваємо, а потім нарізаємо шматочками. Яблука теж промиваємо та нарізаємо тонкими часточками. Всі спеції і цукор проварюємо з водою протягом 15 хвилин для кращої екстракції.
    Глінтвейн - рецепт з апельсином
    Трохи охолоджуємо приправлений спеціями сироп і заливаємо скибочки яблук і апельсинів. Додаємо вино і проціджуємо.
    Можна діяти інакше: проварити яблука зі спеціями, тільки спеції треба проварювати близько 15 хвилин, а для яблук достатньо 3-5-ти. Апельсинові часточки можна присипати цукром і прим'яти, щоб краще пустили сік, а потім вже змішати з відваром спецій і яблук. У будь-якому випадку апельсини краще не проварювати, як і мед. При впливі високих температур фрукти просто втрачають вітамін С, а мед взагалі розпадається на шкідливі речовини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Глінтвейн з апельсином і корицею
    Глінтвейн з апельсином і корицею
    Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить
    Глінтвейн з білого вина
    Глінтвейн з білого вина
    Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
    Чайний глінтвейн
    Чайний глінтвейн
    Класичний глінтвейн готується на основі червоного вина. Але далеко не всім по душі такий алкогольний напій, і тому сьогодні мова піде про
    Яблучний глінтвейн
    Яблучний глінтвейн
    Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.