Лимонний соус відрізняється своєю універсальністю. Його можна подавати і до риби, і до м'яса, і до овочів. Він не тільки додаємо нові смакові відчуття страви, але і покращує його аромат. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування лимонного соусу.
Лимонний соус до риби
Інгредієнти: свіжий лимон - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; велика сіль - 05 ч. ложки; курячий жовток - 2 шт.; мелений перець; оливкова рафінована олія - 250 мл Приготування Зараз розповімо, як приготувати лимонний соус. Отже, спочатку чистимо часник, дрібненько його рубаємо і гарненько розтираємо в ступці до виділення соку з крупною сіллю. Потім додаємо перчик, вливаємо лимонний сік і продовжуємо процес розтирання. Яйця збиваємо окремо до отримання однорідної консистенції, а потім з'єднуємо з подрібненою сумішшю. Поступово додаємо масло і збиваємо масу до загусання міксером. За необхідності досолює суміш і трохи розвести водою, якщо густина вас не влаштовує. Ось і все, лимонно - часниковий соус до риби готовий. За бажанням можете ввести до його складу гірчицю, перець чилі.
Лимонний соус до м'яса
Інгредієнти: рідкий мед - 1 ст. ложка; оливкова олія - 6 ст. ложок; сік лимонний - 3 ст. ложки; сіль, мелений перець - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування медово-лимонного соусу, оливкова олія наливаємо в миску, додаємо рідкий мед, вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо до однорідності. Потім приправляємо масу сіллю і перцем за смаком, злегка збиваємо і подаємо готовий солодко-лимонний соус до м'ясних котлет, отбивным пельменям і т. д. Лимонний соус для салату з морепродуктів.
Інгредієнти: соєвий соус - 2 ст. ложки; оливкова олія - 150 мл; часник - 1 зубчик; лимон - 05 шт.; базилік - 2 листочка; спеції - за смаком. Приготування Спочатку очищаємо часник пропускаємо його через спеціальний прес, або, якщо у вас немає цього інструменту, то просто як можна дрібніше нарубаем часничок гострим ножем. Тепер висипаємо його в оливкове масло, сюди ж виливаємо соєвий соус, додаємо свіжовичавлений лимонний сік, додаємо перець і трохи солі. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Базилік промиваємо, струшуємо і ретельно мнемо руками. Після вводимо його в блюдо, збиваємо всі складові соусу віночком і переливаємо заправку в чисту ємність. Щільно закрити контейнер кришкою і зберігати в холоді не більше тижня.