Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани фарбує їх благородний вершковий смак, який чудово доповнює страву з м'яса, риби і овочів. У цій статті ми вирішили підібрати кілька рецептів сметанних соусів з додаванням часнику, які неодмінно стануть в нагоді вам для подачі улюблених страв.
Інгредієнти:
сметана - 1 ст.;
часник - 1 зубчик;
свіжа петрушка - за смаком;
зелена цибуля - за смаком;
сіль, перець.
Приготування
Зубчик часнику пропускаємо через прес і змішати зі сметаною. Зелень максимально подрібнюємо і відправляємо слідом за часником. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком, а потім подаємо столу.
Завдяки запікання, різкий смак часнику повністю нейтралізується, а залишається лише ніжна солодкувата маса, яку добре використовувати для приготування супів, пюре і соусів.
Інгредієнти:
часник - 4 великих зубчики;
сметана - 1/4 ст.;
свіжий естрагон - 1 ч. ложка;
шавлія - 1 аркуш;
зелена цибуля - за смаком;
лимонний сік - за смаком;
сіль, білий перець - за смаком.
Приготування
Отже, часник (бажано відразу голівку, а потім відокремити необхідну кількість) поливаємо олією і посипаємо сіллю з перцем, після чого щільно обертаємо фольгою і ставимо запікатися при 200 градусах на 20 хвилин або до м'якості.
Запечений часник, очищений від лушпиння, кладемо в блендер разом із зеленню і парою крапель лимонного соку (можна додати цедру). Ретельно пюрируем суміш і перемішуємо її зі сметаною. Протираємо соус через сито для однорідності і приправляємо сіллю з перцем.
Такий сметанно - часниковий соус прекрасно підійде для страв із риби і морепродуктів, а також для заправки салатів.
Інгредієнти:
майонез - 1 /4 ст.;
сметана - 1/4 ст.;
сушений зелений лук - 1 ч. ложка;
тертий хрін - 1 ч. ложка;
часник сушений - щіпка;
сіль, цукор - щіпка;
лимонний сік - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Рецепт дуже простий і швидкий у виконанні: у невеликій мисці ретельно збиваємо вінчиком майонез і сметану, приправляємо їх сушеним цибулею і часником, а також невеликою кількістю свіжого тертого хрону. Сіль і цукор додаємо за смаком, не забуваючи періодично пробувати вийшов соус. Останнім штрихом стане пара крапель лимонного соку (можна додати і тертої цедри) і соус готовий! Такий соус чудово підходить в якості дипа для овочів і чіпсів.
Рецепт сметанно-часникового соусу
Інгредієнти:
Приготування
Зубчик часнику пропускаємо через прес і змішати зі сметаною. Зелень максимально подрібнюємо і відправляємо слідом за часником. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком, а потім подаємо столу.
Як приготувати сметанно-часниковий соус з запеченим часником?
Завдяки запікання, різкий смак часнику повністю нейтралізується, а залишається лише ніжна солодкувата маса, яку добре використовувати для приготування супів, пюре і соусів.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, часник (бажано відразу голівку, а потім відокремити необхідну кількість) поливаємо олією і посипаємо сіллю з перцем, після чого щільно обертаємо фольгою і ставимо запікатися при 200 градусах на 20 хвилин або до м'якості.
Запечений часник, очищений від лушпиння, кладемо в блендер разом із зеленню і парою крапель лимонного соку (можна додати цедру). Ретельно пюрируем суміш і перемішуємо її зі сметаною. Протираємо соус через сито для однорідності і приправляємо сіллю з перцем.
Такий сметанно - часниковий соус прекрасно підійде для страв із риби і морепродуктів, а також для заправки салатів.
Гострий сметанно-майонезний часниковий соус
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт дуже простий і швидкий у виконанні: у невеликій мисці ретельно збиваємо вінчиком майонез і сметану, приправляємо їх сушеним цибулею і часником, а також невеликою кількістю свіжого тертого хрону. Сіль і цукор додаємо за смаком, не забуваючи періодично пробувати вийшов соус. Останнім штрихом стане пара крапель лимонного соку (можна додати і тертої цедри) і соус готовий! Такий соус чудово підходить в якості дипа для овочів і чіпсів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для ролів
Роли можна подавати не тільки з соєвим соусом, до якого багато хто з нас звикли. Існує безліч інших додатків до цієї японської страви. І в нашій
Грибний соус - рецепт
Гриби - чудовий продукт, який відмінно підходить для створення різних соусів. Вони можуть прикрасити будь-яку страву. І сьогодні ми поговоримо про
Сирний соус - рецепт
Хто з нас не любить сир, напевно такі будуть в меншості?! Тоді поговоримо сьогодні з вами про рецепти приготування сирного соусу, який не тільки
Лимонний соус
Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
Цибулевий соус
Цибулевий соус - чудове доповнення до будь-яких рибних, м'ясних і овочевих страв. Він надає стравам ніжність, особливий смак і аромат. У нашій статті
Соус з солоними огірками
Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними