Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сметанно-часниковий соус

Сметанно-часниковий соус

25-03-2015, 10:05
3 566
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани фарбує їх благородний вершковий смак, який чудово доповнює страву з м'яса, риби і овочів. У цій статті ми вирішили підібрати кілька рецептів сметанних соусів з додаванням часнику, які неодмінно стануть в нагоді вам для подачі улюблених страв.

Рецепт сметанно-часникового соусу


Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • часник - 1 зубчик;

  • свіжа петрушка - за смаком;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Зубчик часнику пропускаємо через прес і змішати зі сметаною. Зелень максимально подрібнюємо і відправляємо слідом за часником. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком, а потім подаємо столу.

    Як приготувати сметанно-часниковий соус з запеченим часником?


    Завдяки запікання, різкий смак часнику повністю нейтралізується, а залишається лише ніжна солодкувата маса, яку добре використовувати для приготування супів, пюре і соусів.
    Інгредієнти:

  • часник - 4 великих зубчики;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • свіжий естрагон - 1 ч. ложка;

  • шавлія - 1 аркуш;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, білий перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, часник (бажано відразу голівку, а потім відокремити необхідну кількість) поливаємо олією і посипаємо сіллю з перцем, після чого щільно обертаємо фольгою і ставимо запікатися при 200 градусах на 20 хвилин або до м'якості.
    Запечений часник, очищений від лушпиння, кладемо в блендер разом із зеленню і парою крапель лимонного соку (можна додати цедру). Ретельно пюрируем суміш і перемішуємо її зі сметаною. Протираємо соус через сито для однорідності і приправляємо сіллю з перцем.
    Такий сметанно - часниковий соус прекрасно підійде для страв із риби і морепродуктів, а також для заправки салатів.

    Гострий сметанно-майонезний часниковий соус


    Інгредієнти:

  • майонез - 1 /4 ст.;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • Сметанно-часниковий соус

  • сушений зелений лук - 1 ч. ложка;

  • тертий хрін - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - щіпка;

  • сіль, цукор - щіпка;

  • лимонний сік - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Рецепт дуже простий і швидкий у виконанні: у невеликій мисці ретельно збиваємо вінчиком майонез і сметану, приправляємо їх сушеним цибулею і часником, а також невеликою кількістю свіжого тертого хрону. Сіль і цукор додаємо за смаком, не забуваючи періодично пробувати вийшов соус. Останнім штрихом стане пара крапель лимонного соку (можна додати і тертої цедри) і соус готовий! Такий соус чудово підходить в якості дипа для овочів і чіпсів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для ролів
    Соус для ролів
    Роли можна подавати не тільки з соєвим соусом, до якого багато хто з нас звикли. Існує безліч інших додатків до цієї японської страви. І в нашій
    Грибний соус - рецепт
    Грибний соус - рецепт
    Гриби - чудовий продукт, який відмінно підходить для створення різних соусів. Вони можуть прикрасити будь-яку страву. І сьогодні ми поговоримо про
    Сирний соус - рецепт
    Сирний соус - рецепт
    Хто з нас не любить сир, напевно такі будуть в меншості?! Тоді поговоримо сьогодні з вами про рецепти приготування сирного соусу, який не тільки
    Лимонний соус
    Лимонний соус
    Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
    Цибулевий соус
    Цибулевий соус
    Цибулевий соус - чудове доповнення до будь-яких рибних, м'ясних і овочевих страв. Він надає стравам ніжність, особливий смак і аромат. У нашій статті
    Соус з солоними огірками
    Соус з солоними огірками
    Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними