Сирний соус - рецепт
Хто з нас не любить сир? Такі навряд чи читають цю статтю, тому збори сыроголиков можна оголошувати відкритим. Сьогодні ми будемо доповнювати вже має раніше колекцію смачних сирних рецептів ще одним, не менш смачним блюдом - сирним соусом. Такий соус не тільки доповнить страви з пасти, або картоплю фрі , але і напевно перейде в розряд тих, які ви будете потай їсти ложками просто так. Отже, давайте разом вчитися тому, як приготувати сирний соус.
Базовий рецепт сирного соусу належить знати кожному любителю сиру, тому ми з радістю ділимося з вами рецептом.
Інгредієнти:
вершкове масло - 3 ст. ложки;
борошно - 3 ст. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
перець - 1/8 ч. ложки;
молоко - 1 1/2 ст.;
тертий сир - 1 ст.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Готова субстанція в кулінарії носить назву «ру» і служить основою для величезної кількості класичних і модернізованих соусів.
Тепер настала черга молока. Його ми вливаємо порціями, постійно помішуючи вміст сковороди. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо соус до загусання, також безперервно помішуючи. Тепер настала черга додавання солі і перцю. Любителі мускатного горіха також можуть доповнити блюдо невеликою його кількістю. Коли всі спеції додані, завершальним штрихом стає улюблений твердий сир. Його також необхідно додавати порціями, і постійно вимішувати для рівномірного розплавлення.
Такий сирний соус ідеально підходить для макаронів і страв з ними, включаючи різні запіканки і лазанью.
Додати улюбленому смаку соусу можна за допомогою простого часнику, головне - не переборщити.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
вершки - 2 ст.;
тертий твердий сир - 1 ст.;
віскі - 2-3 ст. ложки;
борошно - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Приготування
Починаємо приготування з бази у вигляді ру з 3 столових ложок вершкового масла та аналогічної кількості борошна. Як тільки борошно стала приємного золотистого кольору - знімаємо сковороду з вогню.
Тепер у сковороду наливаємо оливкову олію і змішуємо його з рештою столовою ложкою вершкового. Обсмажуємо на цій суміші дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Як тільки цибуля придбає бажаний колір, відправляємо до нього подрібнений ножем (!) часник і пару-трійку столових ложок віскі. У фіналі заливаємо все вершками і доводимо їх до легкого кипіння.
Ру повертаємо на плиту, і заливаємо вершковою сумішшю з цибулею і часником. Не забуваємо додавати рідину етапами, постійно помішуючи. Як тільки вміст сковороди загусне, до нього можна додати тертий сир, дочекатися його розплавлення і подавати вершково-сирний соус з часником до улюблених страв.
Такий соус напевно оцінять шанувальники гострого смаку сиру з цвіллю. Різкий смак і аромат сиру пом'якшить свіжа сметана і в результаті у вас вийде ідеально доповнення для практично будь-якої страви з м'яса, макаронів , або овочів.
Інгредієнти:
сир «Горгонзола» - 100 г;
сметана - 3 ст. ложки;
вершки - 5 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Це надзвичайно швидкий рецепт! На плиту ставимо сотейник і наливаємо в нього трохи вершків. Відразу ж кришимо сир на дрібні шматочки і потихеньку додаємо в вершки, постійно помішуючи. Залишається лише змішати його з нежирної сметаною, або грецьким йогуртом. Сир з цвіллю досить гострий сам по собі, але якщо вам не вистачає спецій - доповніть його сіллю і перцем за смаком.
Як зробити сирний соус в домашніх умовах?
Базовий рецепт сирного соусу належить знати кожному любителю сиру, тому ми з радістю ділимося з вами рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Готова субстанція в кулінарії носить назву «ру» і служить основою для величезної кількості класичних і модернізованих соусів.
Тепер настала черга молока. Його ми вливаємо порціями, постійно помішуючи вміст сковороди. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо соус до загусання, також безперервно помішуючи. Тепер настала черга додавання солі і перцю. Любителі мускатного горіха також можуть доповнити блюдо невеликою його кількістю. Коли всі спеції додані, завершальним штрихом стає улюблений твердий сир. Його також необхідно додавати порціями, і постійно вимішувати для рівномірного розплавлення.
Такий сирний соус ідеально підходить для макаронів і страв з ними, включаючи різні запіканки і лазанью.
Рецепт сирно-часникового соусу
Додати улюбленому смаку соусу можна за допомогою простого часнику, головне - не переборщити.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування з бази у вигляді ру з 3 столових ложок вершкового масла та аналогічної кількості борошна. Як тільки борошно стала приємного золотистого кольору - знімаємо сковороду з вогню.
Тепер у сковороду наливаємо оливкову олію і змішуємо його з рештою столовою ложкою вершкового. Обсмажуємо на цій суміші дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Як тільки цибуля придбає бажаний колір, відправляємо до нього подрібнений ножем (!) часник і пару-трійку столових ложок віскі. У фіналі заливаємо все вершками і доводимо їх до легкого кипіння.
Ру повертаємо на плиту, і заливаємо вершковою сумішшю з цибулею і часником. Не забуваємо додавати рідину етапами, постійно помішуючи. Як тільки вміст сковороди загусне, до нього можна додати тертий сир, дочекатися його розплавлення і подавати вершково-сирний соус з часником до улюблених страв.
Сметанно-сирний соус
Такий соус напевно оцінять шанувальники гострого смаку сиру з цвіллю. Різкий смак і аромат сиру пом'якшить свіжа сметана і в результаті у вас вийде ідеально доповнення для практично будь-якої страви з м'яса, макаронів , або овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Це надзвичайно швидкий рецепт! На плиту ставимо сотейник і наливаємо в нього трохи вершків. Відразу ж кришимо сир на дрібні шматочки і потихеньку додаємо в вершки, постійно помішуючи. Залишається лише змішати його з нежирної сметаною, або грецьким йогуртом. Сир з цвіллю досить гострий сам по собі, але якщо вам не вистачає спецій - доповніть його сіллю і перцем за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для ролів
Роли можна подавати не тільки з соєвим соусом, до якого багато хто з нас звикли. Існує безліч інших додатків до цієї японської страви. І в нашій
Білий соус
Білі соуси - це одна з різновидів класичних соусів, які готуються на основі молока або вершків, доповнюються сиром і вершковим маслом, а для
Грибний соус - рецепт
Гриби - чудовий продукт, який відмінно підходить для створення різних соусів. Вони можуть прикрасити будь-яку страву. І сьогодні ми поговоримо про
Соус для гамбургера
Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Соус для пасти
Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним