Сирний соус - рецепт

Як зробити сирний соус в домашніх умовах?
Базовий рецепт сирного соусу належить знати кожному любителю сиру, тому ми з радістю ділимося з вами рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Готова субстанція в кулінарії носить назву «ру» і служить основою для величезної кількості класичних і модернізованих соусів.
Тепер настала черга молока. Його ми вливаємо порціями, постійно помішуючи вміст сковороди. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо соус до загусання, також безперервно помішуючи. Тепер настала черга додавання солі і перцю. Любителі мускатного горіха також можуть доповнити блюдо невеликою його кількістю. Коли всі спеції додані, завершальним штрихом стає улюблений твердий сир. Його також необхідно додавати порціями, і постійно вимішувати для рівномірного розплавлення.
Такий сирний соус ідеально підходить для макаронів і страв з ними, включаючи різні запіканки і лазанью.
Рецепт сирно-часникового соусу
Додати улюбленому смаку соусу можна за допомогою простого часнику, головне - не переборщити.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування з бази у вигляді ру з 3 столових ложок вершкового масла та аналогічної кількості борошна. Як тільки борошно стала приємного золотистого кольору - знімаємо сковороду з вогню.
Тепер у сковороду наливаємо оливкову олію і змішуємо його з рештою столовою ложкою вершкового. Обсмажуємо на цій суміші дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Як тільки цибуля придбає бажаний колір, відправляємо до нього подрібнений ножем (!) часник і пару-трійку столових ложок віскі. У фіналі заливаємо все вершками і доводимо їх до легкого кипіння.
Ру повертаємо на плиту, і заливаємо вершковою сумішшю з цибулею і часником. Не забуваємо додавати рідину етапами, постійно помішуючи. Як тільки вміст сковороди загусне, до нього можна додати тертий сир, дочекатися його розплавлення і подавати вершково-сирний соус з часником до улюблених страв.
Сметанно-сирний соус
Такий соус напевно оцінять шанувальники гострого смаку сиру з цвіллю. Різкий смак і аромат сиру пом'якшить свіжа сметана і в результаті у вас вийде ідеально доповнення для практично будь-якої страви з м'яса, макаронів , або овочів.
Інгредієнти:

Приготування
Це надзвичайно швидкий рецепт! На плиту ставимо сотейник і наливаємо в нього трохи вершків. Відразу ж кришимо сир на дрібні шматочки і потихеньку додаємо в вершки, постійно помішуючи. Залишається лише змішати його з нежирної сметаною, або грецьким йогуртом. Сир з цвіллю досить гострий сам по собі, але якщо вам не вистачає спецій - доповніть його сіллю і перцем за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти

Соус для ролів
Роли можна подавати не тільки з соєвим соусом, до якого багато хто з нас звикли. Існує безліч інших додатків до цієї японської страви. І в нашій

Білий соус
Білі соуси - це одна з різновидів класичних соусів, які готуються на основі молока або вершків, доповнюються сиром і вершковим маслом, а для

Грибний соус - рецепт
Гриби - чудовий продукт, який відмінно підходить для створення різних соусів. Вони можуть прикрасити будь-яку страву. І сьогодні ми поговоримо про

Соус для гамбургера
Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для

Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по

Соус для пасти
Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним