Білий соус
Білі соуси є однією з різновидів класичних соусів, які використовуються в приготуванні величезного розмаїття страв. Сам по собі білий соус готується на основі молока або вершків, часто доповнюється сиром і вершковим маслом, а в якості згущувача використовується борошно або крохмаль.
Тому, як приготувати білий соус ми навчимося разом завдяки рецептами з цієї статті.
Інгредієнти:
білі гриби - 250 г;
часник - 2 зубчики;
вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки;
борошно - 1 1/2 ст. ложки;
молоко - 1 1/2 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
перець - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Ставимо сотейник на вогонь і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Гриби нарізаємо будь-яким зручним способом і обсмажуємо в сотейнику до тих пір, поки вони не пустять сік. Часник пропускаємо через прес, або дрібно нарізаємо. Відправляємо його до грибів і гарненько перемішуємо. Гриби з часником перекладаємо в тарілку і відставляємо в сторону.
Промиваємо сотейник і знову повертаємо його на вогонь. Тепер на середньому вогні необхідно розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому муку до золотистого кольору. Як тільки борошно стане золотистою, можна залити її молоком і ретельно розмішати так, щоб в нашому майбутньому соусі не залишилося грудок. Варимо соус до загустіння і приправляємо за смаком. Змішуємо вміст сотейника з заздалегідь обсмаженими грибами і подаємо. Підлива з білих грибів чудово підійде для спагетті, або соковитого стейку.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
креветки - 400 г;
борошно - 1/4 ст.;
курячий бульйон - 1 ст.;
вершки - 1 ст.;
тертий «Пармезан» - 1/2 ст.;
часник сушений - 1/4 ч. ложки;
щіпка мускатного горіха.
Приготування
У сковороді розтоплюємо половину вершкового масла й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. Як тільки цибуля пом'якшиться, закладаємо до нього попередньо очищені креветки і доводимо їх до готовності.
Половину олії в сотейнику розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. До обсмаженої борошні вливаємо суміш курячого бульйону і вершків, додаємо трохи солі і перцю, сушеного часнику і мускатного горіха. Як тільки соус загусне, змішуємо його з креветками і цибулею, а потім додаємо до відвареної пасті.
Інгредієнти:
біле вино - 300 мл;
вершки - 250 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
цибуля шалот - 2 шт.;
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 25 г;
свіжий чебрець - 1 гілочка;
лимонний сік - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю шалот до золотистого кольору. Як тільки цибуля змінить колір, заливаємо його вином і кип'ятимо вміст сковороди близько 10 хвилин. Додаємо на сковороду вершки і гірчицю, перемішуємо і варимо соус до загусання. Прискорити процес допоможе столова ложка борошна. Густий соус приправляємо сіллю, перцем, лимонним соком і перелити в соусник.
Білі соуси можуть готуватися не тільки на основі ру (суміші борошна і масла), але і з простого грецького йогурту. Швидкий, простий і неймовірно смачний рецепт.
Інгредієнти:
йогурт - 1 ст.;
часник - 1/2 зубчики;
тертий імбир - 1/3 ч. ложка;
сіль, перець;
куркума - 1 /3 ч. ложка.
Приготування
Часник пропускаємо через прес і буквально пару секунд обсмажуємо на сковороді разом з тертим імбиром і куркумою. Ароматну заготівлю змішуємо з домашнім йогуртом , солимо і перчимо за смаком. Подаємо до курки, або з простими коржами.
Тому, як приготувати білий соус ми навчимося разом завдяки рецептами з цієї статті.
Білий соус грибний
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо сотейник на вогонь і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Гриби нарізаємо будь-яким зручним способом і обсмажуємо в сотейнику до тих пір, поки вони не пустять сік. Часник пропускаємо через прес, або дрібно нарізаємо. Відправляємо його до грибів і гарненько перемішуємо. Гриби з часником перекладаємо в тарілку і відставляємо в сторону.
Промиваємо сотейник і знову повертаємо його на вогонь. Тепер на середньому вогні необхідно розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому муку до золотистого кольору. Як тільки борошно стане золотистою, можна залити її молоком і ретельно розмішати так, щоб в нашому майбутньому соусі не залишилося грудок. Варимо соус до загустіння і приправляємо за смаком. Змішуємо вміст сотейника з заздалегідь обсмаженими грибами і подаємо. Підлива з білих грибів чудово підійде для спагетті, або соковитого стейку.
Білий соус для спагетті
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо половину вершкового масла й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. Як тільки цибуля пом'якшиться, закладаємо до нього попередньо очищені креветки і доводимо їх до готовності.
Половину олії в сотейнику розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. До обсмаженої борошні вливаємо суміш курячого бульйону і вершків, додаємо трохи солі і перцю, сушеного часнику і мускатного горіха. Як тільки соус загусне, змішуємо його з креветками і цибулею, а потім додаємо до відвареної пасті.
Французький білий соус з білого вина
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю шалот до золотистого кольору. Як тільки цибуля змінить колір, заливаємо його вином і кип'ятимо вміст сковороди близько 10 хвилин. Додаємо на сковороду вершки і гірчицю, перемішуємо і варимо соус до загусання. Прискорити процес допоможе столова ложка борошна. Густий соус приправляємо сіллю, перцем, лимонним соком і перелити в соусник.
Білий соус до курки
Білі соуси можуть готуватися не тільки на основі ру (суміші борошна і масла), але і з простого грецького йогурту. Швидкий, простий і неймовірно смачний рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Часник пропускаємо через прес і буквально пару секунд обсмажуємо на сковороді разом з тертим імбиром і куркумою. Ароматну заготівлю змішуємо з домашнім йогуртом , солимо і перчимо за смаком. Подаємо до курки, або з простими коржами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Підлива з білих грибів
Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
Паста з сьомгою
Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її