Підлива з білих грибів
Відомо, що купівля білих грибів - задоволення не з дешевих, але воно цілком виправдовує себе. Доповнення у вигляді ароматних білих грибів підійде практично до будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати соус з цих дивних грибів, який також стане універсальним доповненням до ваших улюблених страв.
Білі вершкові соуси відмінно підходять для страв з м'яса і гарнірів. Ще одним варіантом такого універсального соусу ми хочемо поділитись в рецепті нижче.
Інгредієнти:
сушені білі гриби - 30 г;
гаряча вода - 1 ст.;
цибулю-шалот - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
чебрець - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
вершки - 1/4 ст.;
тертий сир пармезан - 1/3 ст.;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Приготування
Заливаємо сушені гриби склянкою гарячої води і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо і зберігаємо воду з-під грибів. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з цибулею, часником, чебрецем, сіллю і перцем. Через 2 хвилини додаємо на сковороду суміш вершків і води, що залишилася після замочування грибів. Присмачую майбутній соус тертим пармезаном і варимо, помішуючи, на повільному вогні, 2-4 хвилини, до тих пір, поки соус з сушених білих грибів не загусне.
Готуєте соковитий стейк та не можете підібрати до нього правильної соус? Ідеальним варіантом стане підлива з білих грибів з додаванням сиру горгонзола. Благородна цвіль сиру буде відтіняти смак стейка легкої остринкой, згладжувати яку буде вино і грибний аромат.
Інгредієнти:
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сушені білі гриби - 1 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
чебрець - 1 гілочка;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
сир горгонзола - 100 г;
майонез - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на 20-25 хвилин, після чого дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею-шалотом близько 5 хвилин. Додаємо на сковороду чебрець, біле вино, сіль, перець і продовжуємо готування до тих пір, поки рідина не випарується повністю.
Тим часом сир, майонез і гірчицю кладемо в блендер і збиваємо до однорідності. Перекладаємо отриману масу на сковороду і перемішуємо. Чекаємо, поки соус загусне і знімаємо його з вогню.
Класичний томатний соус заграє новими фарбами при додаванні в нього ароматних білих грибів. Такий соус згодиться як для приготування класичних італійських страв, начебто пасти, піци і лазаньї, так і для доповнення страв російської кухні: тушкованої капусти, гарнірів з круп і картоплі або тефтелькою.
Інгредієнти:
білі гриби - 150 г;
оливкова олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
лавровий лист - 1 шт;
томати у власному соку - 800 г;
сіль, перець - за смаком;
цукор - 1/2 ч. ложки;
печериці - 150 р.
Приготування
Білі гриби розморожуємо і дрібно нарізаємо. У сковороді розігріваємо оливкову олію. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, додавши лавровий лист. Як тільки цибуля стане прозорим, кладемо до нього гриби і продовжуємо готування ще 4-5 хвилин. Заливаємо пасеровану цибулю і гриби томатами разом з соусом. Приправляємо соус сіллю, перцем і невеликою кількістю цукру. Выпариваем надлишки вологи з томатів на повільному вогні, періодично перемішуючи соус.
Печериці нарізаємо пластинками і швидко обсмажуємо на окремій сковороді. Обсмажені гриби кладемо в загустілий соус і знімаємо його з вогню. Тепер соус можна подавати до столу відразу, а можна доповнити його тертим пармезаном і свіжим базиліком.
Рецепт білого соусу з грибами
Білі вершкові соуси відмінно підходять для страв з м'яса і гарнірів. Ще одним варіантом такого універсального соусу ми хочемо поділитись в рецепті нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо сушені гриби склянкою гарячої води і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо і зберігаємо воду з-під грибів. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з цибулею, часником, чебрецем, сіллю і перцем. Через 2 хвилини додаємо на сковороду суміш вершків і води, що залишилася після замочування грибів. Присмачую майбутній соус тертим пармезаном і варимо, помішуючи, на повільному вогні, 2-4 хвилини, до тих пір, поки соус з сушених білих грибів не загусне.
Рецепт соусу з сухих білих грибів
Готуєте соковитий стейк та не можете підібрати до нього правильної соус? Ідеальним варіантом стане підлива з білих грибів з додаванням сиру горгонзола. Благородна цвіль сиру буде відтіняти смак стейка легкої остринкой, згладжувати яку буде вино і грибний аромат.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на 20-25 хвилин, після чого дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею-шалотом близько 5 хвилин. Додаємо на сковороду чебрець, біле вино, сіль, перець і продовжуємо готування до тих пір, поки рідина не випарується повністю.
Тим часом сир, майонез і гірчицю кладемо в блендер і збиваємо до однорідності. Перекладаємо отриману масу на сковороду і перемішуємо. Чекаємо, поки соус загусне і знімаємо його з вогню.
Соус із заморожених білих грибів
Класичний томатний соус заграє новими фарбами при додаванні в нього ароматних білих грибів. Такий соус згодиться як для приготування класичних італійських страв, начебто пасти, піци і лазаньї, так і для доповнення страв російської кухні: тушкованої капусти, гарнірів з круп і картоплі або тефтелькою.
Інгредієнти:
Приготування
Білі гриби розморожуємо і дрібно нарізаємо. У сковороді розігріваємо оливкову олію. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, додавши лавровий лист. Як тільки цибуля стане прозорим, кладемо до нього гриби і продовжуємо готування ще 4-5 хвилин. Заливаємо пасеровану цибулю і гриби томатами разом з соусом. Приправляємо соус сіллю, перцем і невеликою кількістю цукру. Выпариваем надлишки вологи з томатів на повільному вогні, періодично перемішуючи соус.
Печериці нарізаємо пластинками і швидко обсмажуємо на окремій сковороді. Обсмажені гриби кладемо в загустілий соус і знімаємо його з вогню. Тепер соус можна подавати до столу відразу, а можна доповнити його тертим пармезаном і свіжим базиліком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Білі гриби з картоплею
З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з