Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підлива з білих грибів

Підлива з білих грибів

25-03-2015, 10:02
3 517
Підлива з білих грибів
Відомо, що купівля білих грибів - задоволення не з дешевих, але воно цілком виправдовує себе. Доповнення у вигляді ароматних білих грибів підійде практично до будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати соус з цих дивних грибів, який також стане універсальним доповненням до ваших улюблених страв.

Рецепт білого соусу з грибами


Білі вершкові соуси відмінно підходять для страв з м'яса і гарнірів. Ще одним варіантом такого універсального соусу ми хочемо поділитись в рецепті нижче.
Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 30 г;

  • гаряча вода - 1 ст.;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершки - 1/4 ст.;

  • тертий сир пармезан - 1/3 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Заливаємо сушені гриби склянкою гарячої води і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо і зберігаємо воду з-під грибів. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з цибулею, часником, чебрецем, сіллю і перцем. Через 2 хвилини додаємо на сковороду суміш вершків і води, що залишилася після замочування грибів. Присмачую майбутній соус тертим пармезаном і варимо, помішуючи, на повільному вогні, 2-4 хвилини, до тих пір, поки соус з сушених білих грибів не загусне.

    Рецепт соусу з сухих білих грибів


    Готуєте соковитий стейк та не можете підібрати до нього правильної соус? Ідеальним варіантом стане підлива з білих грибів з додаванням сиру горгонзола. Благородна цвіль сиру буде відтіняти смак стейка легкої остринкой, згладжувати яку буде вино і грибний аромат.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сушені білі гриби - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • сухе біле вино - 1/4 ст.;

  • сир горгонзола - 100 г;

  • майонез - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на 20-25 хвилин, після чого дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею-шалотом близько 5 хвилин. Додаємо на сковороду чебрець, біле вино, сіль, перець і продовжуємо готування до тих пір, поки рідина не випарується повністю.
    Тим часом сир, майонез і гірчицю кладемо в блендер і збиваємо до однорідності. Перекладаємо отриману масу на сковороду і перемішуємо. Чекаємо, поки соус загусне і знімаємо його з вогню.

    Соус із заморожених білих грибів


    Класичний томатний соус заграє новими фарбами при додаванні в нього ароматних білих грибів. Такий соус згодиться як для приготування класичних італійських страв, начебто пасти, піци і лазаньї, так і для доповнення страв російської кухні: тушкованої капусти, гарнірів з круп і картоплі або тефтелькою.
    Інгредієнти:

  • білі гриби - 150 г;

  • оливкова олія;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • печериці - 150 р.


  • Підлива з білих грибів
    Приготування
    Білі гриби розморожуємо і дрібно нарізаємо. У сковороді розігріваємо оливкову олію. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, додавши лавровий лист. Як тільки цибуля стане прозорим, кладемо до нього гриби і продовжуємо готування ще 4-5 хвилин. Заливаємо пасеровану цибулю і гриби томатами разом з соусом. Приправляємо соус сіллю, перцем і невеликою кількістю цукру. Выпариваем надлишки вологи з томатів на повільному вогні, періодично перемішуючи соус.
    Печериці нарізаємо пластинками і швидко обсмажуємо на окремій сковороді. Обсмажені гриби кладемо в загустілий соус і знімаємо його з вогню. Тепер соус можна подавати до столу відразу, а можна доповнити його тертим пармезаном і свіжим базиліком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
    Білі гриби з картоплею
    Білі гриби з картоплею
    З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде
    Ікра з білих грибів
    Ікра з білих грибів
    Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з