Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з білих грибів

Ікра з білих грибів

17-03-2015, 15:37
917
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - відмінна альтернатива поширеним кабачкової та баклажанної ікри. Запаморочливий аромат і смак цього блюда напевно припадуть вам до смаку. Є таку ікру можна просто так або під келих улюбленого вина, в будь-якому випадку - захват гарантований.

Ікра з білих грибів - рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 30 г;

  • оливкова масло - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • білі гриби - 300 г;

  • сухе біле вино - 1 ст. ложка;

  • чебрець - 1 1/2 ч. ложки;

  • крем-сир - 125 г;

  • зелень петрушки - 1/3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо цибулю до м'якості, потім додаємо до нього нарізаний часник, а через хвилину і зірку нашого страви - білі гриби. Ікру можна готувати як зі свіжих, так і сушених грибів, останні слід лише замочити в холодній воді на пару годин перед готуванням. Кладемо свіжий чебрець, вливаємо вино і обсмажуємо гриби з цибулею до тих пір, поки з сковороди не випарятся надлишки рідини, а самі грибні шматочки не стануть м'якими.
    Обсмажені гриби з цибулею збиваємо з допомогою блендера до однорідності, а потім змішуємо грибну ікру з крем-сиром, подрібненою петрушкою і приправляємо за смаком. Перед подачею ікра з білих грибів повинна настоятися в холодильнику пару годин.

    Ікра з білих грибів з помідорами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сушені томати - 2 шт.;

  • білі гриби - 500 р.


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті, готування ми починаємо з обсмажування цибулі на розтопленому вершковому маслі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Далі настає черга білих грибів, які попередньо слід гарненько промити, обсушити і дрібно нарізати. Разом з грибами на сковороду відправляються і подрібнені сушені томати. Як тільки надлишки вологи випарятся з сковороди, ікру можна знімати з вогню і збивати за допомогою блендера.
    Готовою ікру можна законсервувати, щоб продовжити термін її зберігання.

    Ікра з білих грибів з цибулею і морквою


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • білі гриби - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулю-порей (біла частина) - 60 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200°С. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з подрібненою цибулею і тертою морквою. Через 10-15 хвилин рідина з сковороди повинна випаруватися, а грибна суміш з овочами зменшитися в розмірі приблизно вдвічі. Злегка остиглі гриби збиваємо з допомогою блендера, приправляємо сіллю, перцем, паприкою і змішуємо з крохмалем. Викладаємо ікру в форму для запікання і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після запікання, ікра з білого гриба має повністю охолонути в холодильнику близько 2 годин.

    Грибна ікра з білих грибів


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 100 г;

  • гриби - 600 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • лимони - 2 шт.;

  • кайенский перець - щіпка;

  • мускатний горіх - 1 ч. ложка;

  • рікотта - 150 г;
  • Ікра з білих грибів

  • маскарпоне - 100 р.


  • Приготування
    Розтоплюємо масло на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби, цибулю і часник. Через 10-12 хвилин, коли гриби будуть готові, а зайва волога випарується, вливаємо лимонний сік, додаємо дрібку перцю і мускатний горіх. Обсмажені гриби збиваємо з допомогою блендера, а потім змішуємо з сирами. Перед подаванням ікру слід остудити в холодильнику.
    Варто зауважити, що така ікра не годиться для тривалого зберігання і консервації із-за наявності сирів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Підлива з білих грибів
    Підлива з білих грибів
    Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
    Цвітна капуста з грибами
    Цвітна капуста з грибами
    Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з