Ікра з білих грибів
Грибна ікра - відмінна альтернатива поширеним кабачкової та баклажанної ікри. Запаморочливий аромат і смак цього блюда напевно припадуть вам до смаку. Є таку ікру можна просто так або під келих улюбленого вина, в будь-якому випадку - захват гарантований.
Інгредієнти:
вершкове масло - 30 г;
оливкова масло - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
білі гриби - 300 г;
сухе біле вино - 1 ст. ложка;
чебрець - 1 1/2 ч. ложки;
крем-сир - 125 г;
зелень петрушки - 1/3 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо цибулю до м'якості, потім додаємо до нього нарізаний часник, а через хвилину і зірку нашого страви - білі гриби. Ікру можна готувати як зі свіжих, так і сушених грибів, останні слід лише замочити в холодній воді на пару годин перед готуванням. Кладемо свіжий чебрець, вливаємо вино і обсмажуємо гриби з цибулею до тих пір, поки з сковороди не випарятся надлишки рідини, а самі грибні шматочки не стануть м'якими.
Обсмажені гриби з цибулею збиваємо з допомогою блендера до однорідності, а потім змішуємо грибну ікру з крем-сиром, подрібненою петрушкою і приправляємо за смаком. Перед подачею ікра з білих грибів повинна настоятися в холодильнику пару годин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
сушені томати - 2 шт.;
білі гриби - 500 р.
Приготування
Як і в попередньому рецепті, готування ми починаємо з обсмажування цибулі на розтопленому вершковому маслі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Далі настає черга білих грибів, які попередньо слід гарненько промити, обсушити і дрібно нарізати. Разом з грибами на сковороду відправляються і подрібнені сушені томати. Як тільки надлишки вологи випарятся з сковороди, ікру можна знімати з вогню і збивати за допомогою блендера.
Готовою ікру можна законсервувати, щоб продовжити термін її зберігання.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
білі гриби - 250 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибулю-порей (біла частина) - 60 г;
сіль, перець - за смаком;
паприка - 1 ст. ложка;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з подрібненою цибулею і тертою морквою. Через 10-15 хвилин рідина з сковороди повинна випаруватися, а грибна суміш з овочами зменшитися в розмірі приблизно вдвічі. Злегка остиглі гриби збиваємо з допомогою блендера, приправляємо сіллю, перцем, паприкою і змішуємо з крохмалем. Викладаємо ікру в форму для запікання і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після запікання, ікра з білого гриба має повністю охолонути в холодильнику близько 2 годин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
гриби - 600 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
лимони - 2 шт.;
кайенский перець - щіпка;
мускатний горіх - 1 ч. ложка;
рікотта - 150 г;
маскарпоне - 100 р.
Приготування
Розтоплюємо масло на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби, цибулю і часник. Через 10-12 хвилин, коли гриби будуть готові, а зайва волога випарується, вливаємо лимонний сік, додаємо дрібку перцю і мускатний горіх. Обсмажені гриби збиваємо з допомогою блендера, а потім змішуємо з сирами. Перед подаванням ікру слід остудити в холодильнику.
Варто зауважити, що така ікра не годиться для тривалого зберігання і консервації із-за наявності сирів.
Ікра з білих грибів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо цибулю до м'якості, потім додаємо до нього нарізаний часник, а через хвилину і зірку нашого страви - білі гриби. Ікру можна готувати як зі свіжих, так і сушених грибів, останні слід лише замочити в холодній воді на пару годин перед готуванням. Кладемо свіжий чебрець, вливаємо вино і обсмажуємо гриби з цибулею до тих пір, поки з сковороди не випарятся надлишки рідини, а самі грибні шматочки не стануть м'якими.
Обсмажені гриби з цибулею збиваємо з допомогою блендера до однорідності, а потім змішуємо грибну ікру з крем-сиром, подрібненою петрушкою і приправляємо за смаком. Перед подачею ікра з білих грибів повинна настоятися в холодильнику пару годин.
Ікра з білих грибів з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті, готування ми починаємо з обсмажування цибулі на розтопленому вершковому маслі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Далі настає черга білих грибів, які попередньо слід гарненько промити, обсушити і дрібно нарізати. Разом з грибами на сковороду відправляються і подрібнені сушені томати. Як тільки надлишки вологи випарятся з сковороди, ікру можна знімати з вогню і збивати за допомогою блендера.
Готовою ікру можна законсервувати, щоб продовжити термін її зберігання.
Ікра з білих грибів з цибулею і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з подрібненою цибулею і тертою морквою. Через 10-15 хвилин рідина з сковороди повинна випаруватися, а грибна суміш з овочами зменшитися в розмірі приблизно вдвічі. Злегка остиглі гриби збиваємо з допомогою блендера, приправляємо сіллю, перцем, паприкою і змішуємо з крохмалем. Викладаємо ікру в форму для запікання і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після запікання, ікра з білого гриба має повністю охолонути в холодильнику близько 2 годин.
Грибна ікра з білих грибів
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо масло на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби, цибулю і часник. Через 10-12 хвилин, коли гриби будуть готові, а зайва волога випарується, вливаємо лимонний сік, додаємо дрібку перцю і мускатний горіх. Обсмажені гриби збиваємо з допомогою блендера, а потім змішуємо з сирами. Перед подаванням ікру слід остудити в холодильнику.
Варто зауважити, що така ікра не годиться для тривалого зберігання і консервації із-за наявності сирів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива з білих грибів
Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з