Грибна ікра - відмінна альтернатива поширеним кабачкової та баклажанної ікри. Запаморочливий аромат і смак цього блюда напевно припадуть вам до смаку. Є таку ікру можна просто так або під келих улюбленого вина, в будь-якому випадку - захват гарантований.
Ікра з білих грибів - рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 30 г; оливкова масло - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; білі гриби - 300 г; сухе біле вино - 1 ст. ложка; чебрець - 1 1/2 ч. ложки; крем-сир - 125 г; зелень петрушки - 1/3 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо цибулю до м'якості, потім додаємо до нього нарізаний часник, а через хвилину і зірку нашого страви - білі гриби. Ікру можна готувати як зі свіжих, так і сушених грибів, останні слід лише замочити в холодній воді на пару годин перед готуванням. Кладемо свіжий чебрець, вливаємо вино і обсмажуємо гриби з цибулею до тих пір, поки з сковороди не випарятся надлишки рідини, а самі грибні шматочки не стануть м'якими.
Обсмажені гриби з цибулею збиваємо з допомогою блендера до однорідності, а потім змішуємо грибну ікру з крем-сиром, подрібненою петрушкою і приправляємо за смаком. Перед подачею ікра з білих грибів повинна настоятися в холодильнику пару годин.
Ікра з білих грибів з помідорами
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; сушені томати - 2 шт.; білі гриби - 500 р. Приготування Як і в попередньому рецепті, готування ми починаємо з обсмажування цибулі на розтопленому вершковому маслі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього часник і продовжуємо готування ще 30 секунд. Далі настає черга білих грибів, які попередньо слід гарненько промити, обсушити і дрібно нарізати. Разом з грибами на сковороду відправляються і подрібнені сушені томати. Як тільки надлишки вологи випарятся з сковороди, ікру можна знімати з вогню і збивати за допомогою блендера.
Готовою ікру можна законсервувати, щоб продовжити термін її зберігання.
Ікра з білих грибів з цибулею і морквою
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; білі гриби - 250 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибулю-порей (біла частина) - 60 г; сіль, перець - за смаком; паприка - 1 ст. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 200°С. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізані гриби з подрібненою цибулею і тертою морквою. Через 10-15 хвилин рідина з сковороди повинна випаруватися, а грибна суміш з овочами зменшитися в розмірі приблизно вдвічі. Злегка остиглі гриби збиваємо з допомогою блендера, приправляємо сіллю, перцем, паприкою і змішуємо з крохмалем. Викладаємо ікру в форму для запікання і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після запікання, ікра з білого гриба має повністю охолонути в холодильнику близько 2 годин.
Грибна ікра з білих грибів
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; гриби - 600 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; лимони - 2 шт.; кайенский перець - щіпка; мускатний горіх - 1 ч. ложка; рікотта - 150 г; маскарпоне - 100 р. Приготування Розтоплюємо масло на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізані гриби, цибулю і часник. Через 10-12 хвилин, коли гриби будуть готові, а зайва волога випарується, вливаємо лимонний сік, додаємо дрібку перцю і мускатний горіх. Обсмажені гриби збиваємо з допомогою блендера, а потім змішуємо з сирами. Перед подаванням ікру слід остудити в холодильнику.
Варто зауважити, що така ікра не годиться для тривалого зберігання і консервації із-за наявності сирів.