Підлива з грибів
Грибна підлива по праву вважається однією з найбільш універсальних. По-перше самі гриби однаково добре поєднуються як з вершковими, так і з томатными основами для підливи, а по-друге, здатні ідеально доповнити страви з овочів або м'яса, а також будь-які гарніри.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 6-10 шт.;
часник - 2 зубчики;
овочевий бульйон - 2 ст.;
сушений чебрець - 1 гілочка;
сушений розмарин - 1/2 ч. ложки;
шавлія сушений - 1/2 ч. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
соєве молоко - 1/2 ст.;
борошно - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сотейнику пасеруємо дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до пассеровке гриби (можна приготувати грибну підливу з заморожених грибів) і обсмажуємо все разом ще 3-5 хвилин, після чого доповнюємо вміст сотейника пропущеним через прес часником і продовжуємо готування ще хвилину.
Заливаємо гриби і цибулю овочевим бульйоном додаємо соєвий соус . Окремо змішуємо борошно з соєвим молоком і виливаємо отриманий розчин в соус. Тушкуємо підливу на повільному вогні 15 хвилин, після чого приправляємо за смаком.
Підлива з сухих грибів - рецепт ароматної і дуже делікатного доповнення до ваших улюблених страв.
Інгредієнти:
сушені білі гриби - 45 г;
тепла вода - 1 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста -1 шт;
часник - 2 зубчики;
сухе біле вино - 1 ст.;
сметана - 2 ст. ложки;
свіжий розмарин - 1 ч. ложка;
курячий бульйон - 1 ст.;
яловичий бульйон - 1 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ст. ложка.
Приготування
Гриби заливаємо теплою водою і залишаємо для розм'якшення на 30 хвилин. Надлишки рідини віджимаємо, а самі гриби нарізаємо. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю і часник до золотистого кольору. Після додаємо біле вино і збільшуємо вогонь, выпариваем рідина 7 хвилин, після чого додаємо розмарин, гриби, обидва види бульйону і сметану. В рідину, в якій вымачивались гриби, додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Виливаємо рідина в підливу і чекаємо, поки вона не загусне. Готову підливу з грибами і сметаною заправляємо маслом і подаємо до столу.
Як не крути, але самими доступними грибами в нинішній час є саме печериці. Недорогі і надзвичайно смачні, вони є відмінною основою для різних соусів і підлив, і цей рецепт не став винятком. Скласти компанію звичним нам печерицям можуть менш поширені шиітаке, але якщо вам не вдасться їх знайти - сміливо замінюйте їх еквівалентним кількістю печериць.
Інгредієнти:
печериці - 500 г;
куряче філе - 500 г;
гриби шиітаке - 500 г;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
бульйон курячий - 1 /2 ст.;
вершки - 1 ст.;
сир з пліснявою - 120 р.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і пасеруємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курячого філе і продовжуємо готування до тих пір, поки шматочки курки не покриються золотистою скоринкою. Окремо смажимо на вершковому маслі нарізані шампіньйони і шиїтаке до тих пір, поки надлишки рідини не выпарятся з них. Змішуємо гриби і курку на одній сковороді і заливаємо все сумішшю вершків і бульйону. Выпариваем підливу наполовину, тримаючи сковороду на повільному вогні. У готову підливу додаємо розкришений сир з цвіллю і ретельно все перемішуємо.
Таку підливу з грибами і куркою краще подавати до свежесваренной пасті, або картоплі.
Пісна підлива з печериць
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику пасеруємо дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до пассеровке гриби (можна приготувати грибну підливу з заморожених грибів) і обсмажуємо все разом ще 3-5 хвилин, після чого доповнюємо вміст сотейника пропущеним через прес часником і продовжуємо готування ще хвилину.
Заливаємо гриби і цибулю овочевим бульйоном додаємо соєвий соус . Окремо змішуємо борошно з соєвим молоком і виливаємо отриманий розчин в соус. Тушкуємо підливу на повільному вогні 15 хвилин, після чого приправляємо за смаком.
Рецепт підливи з сушених грибів
Підлива з сухих грибів - рецепт ароматної і дуже делікатного доповнення до ваших улюблених страв.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби заливаємо теплою водою і залишаємо для розм'якшення на 30 хвилин. Надлишки рідини віджимаємо, а самі гриби нарізаємо. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю і часник до золотистого кольору. Після додаємо біле вино і збільшуємо вогонь, выпариваем рідина 7 хвилин, після чого додаємо розмарин, гриби, обидва види бульйону і сметану. В рідину, в якій вымачивались гриби, додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Виливаємо рідина в підливу і чекаємо, поки вона не загусне. Готову підливу з грибами і сметаною заправляємо маслом і подаємо до столу.
Грибна підлива з печериць
Як не крути, але самими доступними грибами в нинішній час є саме печериці. Недорогі і надзвичайно смачні, вони є відмінною основою для різних соусів і підлив, і цей рецепт не став винятком. Скласти компанію звичним нам печерицям можуть менш поширені шиітаке, але якщо вам не вдасться їх знайти - сміливо замінюйте їх еквівалентним кількістю печериць.
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і пасеруємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курячого філе і продовжуємо готування до тих пір, поки шматочки курки не покриються золотистою скоринкою. Окремо смажимо на вершковому маслі нарізані шампіньйони і шиїтаке до тих пір, поки надлишки рідини не выпарятся з них. Змішуємо гриби і курку на одній сковороді і заливаємо все сумішшю вершків і бульйону. Выпариваем підливу наполовину, тримаючи сковороду на повільному вогні. У готову підливу додаємо розкришений сир з цвіллю і ретельно все перемішуємо.
Таку підливу з грибами і куркою краще подавати до свежесваренной пасті, або картоплі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
Підлива з білих грибів
Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
Підлива з печінки
До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як
Грибна начинка
Начинка з грибів - універсальна страва. Її можна начиняти млинці, пироги, пиріжки, піцу. Варіантів її приготування досить багато. У нашій статті ми
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене