Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Підлива з грибів

Підлива з грибів

25-03-2015, 10:02
6 505
Підлива з грибів
Грибна підлива по праву вважається однією з найбільш універсальних. По-перше самі гриби однаково добре поєднуються як з вершковими, так і з томатными основами для підливи, а по-друге, здатні ідеально доповнити страви з овочів або м'яса, а також будь-які гарніри.

Пісна підлива з печериць


Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 6-10 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • сушений чебрець - 1 гілочка;

  • сушений розмарин - 1/2 ч. ложки;

  • шавлія сушений - 1/2 ч. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • соєве молоко - 1/2 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику пасеруємо дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до пассеровке гриби (можна приготувати грибну підливу з заморожених грибів) і обсмажуємо все разом ще 3-5 хвилин, після чого доповнюємо вміст сотейника пропущеним через прес часником і продовжуємо готування ще хвилину.
    Заливаємо гриби і цибулю овочевим бульйоном додаємо соєвий соус . Окремо змішуємо борошно з соєвим молоком і виливаємо отриманий розчин в соус. Тушкуємо підливу на повільному вогні 15 хвилин, після чого приправляємо за смаком.

    Рецепт підливи з сушених грибів


    Підлива з сухих грибів - рецепт ароматної і дуже делікатного доповнення до ваших улюблених страв.
    Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 45 г;

  • тепла вода - 1 ст.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста -1 шт;

  • часник - 2 зубчики;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • свіжий розмарин - 1 ч. ложка;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Гриби заливаємо теплою водою і залишаємо для розм'якшення на 30 хвилин. Надлишки рідини віджимаємо, а самі гриби нарізаємо. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю і часник до золотистого кольору. Після додаємо біле вино і збільшуємо вогонь, выпариваем рідина 7 хвилин, після чого додаємо розмарин, гриби, обидва види бульйону і сметану. В рідину, в якій вымачивались гриби, додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Виливаємо рідина в підливу і чекаємо, поки вона не загусне. Готову підливу з грибами і сметаною заправляємо маслом і подаємо до столу.

    Грибна підлива з печериць


    Як не крути, але самими доступними грибами в нинішній час є саме печериці. Недорогі і надзвичайно смачні, вони є відмінною основою для різних соусів і підлив, і цей рецепт не став винятком. Скласти компанію звичним нам печерицям можуть менш поширені шиітаке, але якщо вам не вдасться їх знайти - сміливо замінюйте їх еквівалентним кількістю печериць.
    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • гриби шиітаке - 500 г;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • бульйон курячий - 1 /2 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • сир з пліснявою - 120 р.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо і пасеруємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курячого філе
    Підлива з грибів
    і продовжуємо готування до тих пір, поки шматочки курки не покриються золотистою скоринкою. Окремо смажимо на вершковому маслі нарізані шампіньйони і шиїтаке до тих пір, поки надлишки рідини не выпарятся з них. Змішуємо гриби і курку на одній сковороді і заливаємо все сумішшю вершків і бульйону. Выпариваем підливу наполовину, тримаючи сковороду на повільному вогні. У готову підливу додаємо розкришений сир з цвіллю і ретельно все перемішуємо.
    Таку підливу з грибами і куркою краще подавати до свежесваренной пасті, або картоплі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити підливу до макаронів?
    Як зробити підливу до макаронів?
    Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
    Підлива з білих грибів
    Підлива з білих грибів
    Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Підлива з печінки
    Підлива з печінки
    До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як
    Грибна начинка
    Грибна начинка
    Начинка з грибів - універсальна страва. Її можна начиняти млинці, пироги, пиріжки, піцу. Варіантів її приготування досить багато. У нашій статті ми
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене