Грибна підлива по праву вважається однією з найбільш універсальних. По-перше самі гриби однаково добре поєднуються як з вершковими, так і з томатными основами для підливи, а по-друге, здатні ідеально доповнити страви з овочів або м'яса, а також будь-які гарніри.
Пісна підлива з печериць
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 6-10 шт.; часник - 2 зубчики; овочевий бульйон - 2 ст.; сушений чебрець - 1 гілочка; сушений розмарин - 1/2 ч. ложки; шавлія сушений - 1/2 ч. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; соєве молоко - 1/2 ст.; борошно - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування У сотейнику пасеруємо дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо до пассеровке гриби (можна приготувати грибну підливу з заморожених грибів) і обсмажуємо все разом ще 3-5 хвилин, після чого доповнюємо вміст сотейника пропущеним через прес часником і продовжуємо готування ще хвилину.
Заливаємо гриби і цибулю овочевим бульйоном додаємо соєвий соус . Окремо змішуємо борошно з соєвим молоком і виливаємо отриманий розчин в соус. Тушкуємо підливу на повільному вогні 15 хвилин, після чого приправляємо за смаком.
Рецепт підливи з сушених грибів
Підлива з сухих грибів - рецепт ароматної і дуже делікатного доповнення до ваших улюблених страв.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 45 г; тепла вода - 1 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста -1 шт; часник - 2 зубчики; сухе біле вино - 1 ст.; сметана - 2 ст. ложки; свіжий розмарин - 1 ч. ложка; курячий бульйон - 1 ст.; яловичий бульйон - 1 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Гриби заливаємо теплою водою і залишаємо для розм'якшення на 30 хвилин. Надлишки рідини віджимаємо, а самі гриби нарізаємо. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю і часник до золотистого кольору. Після додаємо біле вино і збільшуємо вогонь, выпариваем рідина 7 хвилин, після чого додаємо розмарин, гриби, обидва види бульйону і сметану. В рідину, в якій вымачивались гриби, додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Виливаємо рідина в підливу і чекаємо, поки вона не загусне. Готову підливу з грибами і сметаною заправляємо маслом і подаємо до столу.
Грибна підлива з печериць
Як не крути, але самими доступними грибами в нинішній час є саме печериці. Недорогі і надзвичайно смачні, вони є відмінною основою для різних соусів і підлив, і цей рецепт не став винятком. Скласти компанію звичним нам печерицям можуть менш поширені шиітаке, але якщо вам не вдасться їх знайти - сміливо замінюйте їх еквівалентним кількістю печериць.
Інгредієнти: печериці - 500 г; куряче філе - 500 г; гриби шиітаке - 500 г; вершкове масло - 3 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; бульйон курячий - 1 /2 ст.; вершки - 1 ст.; сир з пліснявою - 120 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо і пасеруємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курячого філе
і продовжуємо готування до тих пір, поки шматочки курки не покриються золотистою скоринкою. Окремо смажимо на вершковому маслі нарізані шампіньйони і шиїтаке до тих пір, поки надлишки рідини не выпарятся з них. Змішуємо гриби і курку на одній сковороді і заливаємо все сумішшю вершків і бульйону. Выпариваем підливу наполовину, тримаючи сковороду на повільному вогні. У готову підливу додаємо розкришений сир з цвіллю і ретельно все перемішуємо.
Таку підливу з грибами і куркою краще подавати до свежесваренной пасті, або картоплі.