Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси не тільки полегшують пережовування і проковтування їжі, але і додають страві смаку і аромату. Підливи годяться не тільки до овочевих та м'ясних страв, але і крупам і пасти. Про різновиди підлив для останнього виду гарнірів ми якраз і поговоримо в цій статті.
Інгредієнти:
паста - 500 г;
куряче філе - 500 г;
вершкове масло - 1/4 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 1 ст.;
свіжий базилік (подрібнений) - 1 ст. ложка;
свіжа петрушка - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
тертий «Пармезан» - 1/2 ст.;
томати черрі - 120 р.
Приготування
Куряче філе моєму, відокремлюємо від плівок і нарізаємо соломкою. Поливаємо м'ясо маслом, приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо буквально 2-3 хвилини.
На сковороду кладемо вершкове масло і наливаємо трохи олії. Часник крупно нарізаємо і обсмажуємо до тих пір, поки не відчується аромат, після чого додаємо в сковороду борошно і обсмажуємо все близько хвилини. У подрумянившуюся борошняну суміш виливаємо курячий бульйон і тримаємо підливу на вогні до тих пір, поки вона не стане густою, після чого додаємо подрібнений базилік, сіль і перець. Останньою в сковороду йде раніше обсмажена курка і розрізані навпіл помідори черрі.
Відварені макарони змішуємо з отриманою підливою, посипаємо тертим сиром і подаємо до столу, прикрасивши зеленню петрушки.
Інгредієнти:
м'ясний фарш (свинина+яловичина) - 500 г;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
макарони - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
морква - 1 шт.;
часник - 3-4 шт.;
розмарин - 2 гілочки;
томатна паста - 2 ст. ложки;
яловичий бульйон - 1/2 ст.;
сухе червоне вино - 1/2 ст.;
петрушка для прикраси.
Приготування
М'ясний фарш приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо до тих пір, поки він не схопиться (не потрібно прожарювати фарш повністю!). Розігріваємо Сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю, моркву і селеру до м'якості. Потім додаємо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину. Заливаємо вміст сковороди яловичим бульйоном і вином, додаємо м'ясний фарш. Тушкуємо підливу з свинини і яловичини до макаронів до випарювання половини рідини і повної готовності фаршу.
Поки підлив з фаршу до макаронів випаровується, відварюємо макарони, закладаємо їх у сковороду і перемішуємо. Готову страву посипаємо зеленню і улюбленим тертим сиром.
Інгредієнти:
рослинне масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
свіжі томати - 1 кг;
сіль, перець - за смаком;
цукор - щіпка;
лавровий лист - 1 шт.;
чебрець - 1 гілочка;
макарони - 400 г;
сир «Моцарелла» - 150 г;
свіжий базилік.
Приготування
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до м'якості (але не до рум'янцю!), це займе близько 8-10 хвилин на середньому вогні. Додаємо на сковороду з цибулею часник і смажимо ще хвилину. Свіжі томати надрізаємо хрест-навхрест з одного кінця і обдаємо окропом. Знімаємо з ошпарених шкірку плодів, крупно ріжемо, кладемо в сковороду. Солимо і перчимо майбутню підливу, додаємо лавровий лист і чебрець. Доводимо вміст сковороди до кипіння, після чого зменшуємо жар і тушкуємо томатну підливу до макаронів близько 20-30 хвилин, до загусання і однорідності. Якщо томати не дуже водянисті, додайте в сковороду води або бульйону.
Відварюємо макарони в підсоленій воді і змішуємо з готовим соусом. Подаємо страву зі свіжим базиліком і тертої «Моцарелою».
Часникова підлива з курки до макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе моєму, відокремлюємо від плівок і нарізаємо соломкою. Поливаємо м'ясо маслом, приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо буквально 2-3 хвилини.
На сковороду кладемо вершкове масло і наливаємо трохи олії. Часник крупно нарізаємо і обсмажуємо до тих пір, поки не відчується аромат, після чого додаємо в сковороду борошно і обсмажуємо все близько хвилини. У подрумянившуюся борошняну суміш виливаємо курячий бульйон і тримаємо підливу на вогні до тих пір, поки вона не стане густою, після чого додаємо подрібнений базилік, сіль і перець. Останньою в сковороду йде раніше обсмажена курка і розрізані навпіл помідори черрі.
Відварені макарони змішуємо з отриманою підливою, посипаємо тертим сиром і подаємо до столу, прикрасивши зеленню петрушки.
Підлива до макаронів з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо до тих пір, поки він не схопиться (не потрібно прожарювати фарш повністю!). Розігріваємо Сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю, моркву і селеру до м'якості. Потім додаємо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину. Заливаємо вміст сковороди яловичим бульйоном і вином, додаємо м'ясний фарш. Тушкуємо підливу з свинини і яловичини до макаронів до випарювання половини рідини і повної готовності фаршу.
Поки підлив з фаршу до макаронів випаровується, відварюємо макарони, закладаємо їх у сковороду і перемішуємо. Готову страву посипаємо зеленню і улюбленим тертим сиром.
Рецепт томатної підливи для макаронів
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до м'якості (але не до рум'янцю!), це займе близько 8-10 хвилин на середньому вогні. Додаємо на сковороду з цибулею часник і смажимо ще хвилину. Свіжі томати надрізаємо хрест-навхрест з одного кінця і обдаємо окропом. Знімаємо з ошпарених шкірку плодів, крупно ріжемо, кладемо в сковороду. Солимо і перчимо майбутню підливу, додаємо лавровий лист і чебрець. Доводимо вміст сковороди до кипіння, після чого зменшуємо жар і тушкуємо томатну підливу до макаронів близько 20-30 хвилин, до загусання і однорідності. Якщо томати не дуже водянисті, додайте в сковороду води або бульйону.
Відварюємо макарони в підсоленій воді і змішуємо з готовим соусом. Подаємо страву зі свіжим базиліком і тертої «Моцарелою».
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Макарони з печінкою
Печінка - смачний і корисний продукт, але часто недооцінена, тому що не всі господині знають, як його приготувати. У нашій статті ми зібрали кілька
Паста з овочами
Італійську пасту можна приготувати безліччю цікавих способів: з грибами, м'ясом, креветками, беконом і т. д. І сьогодні ми розберемо декілька
Фаршировані макарони - рецепт
Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
Гнізда з макаронів з фаршем
Макарони - це такий смачний продукт, який обожнюють багато без перебільшення. Страв з їх використанням досить багато. І сьогодні ми приготуємо не