Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити підливу до макаронів?

Як зробити підливу до макаронів?

25-03-2015, 18:35
2 671
Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси не тільки полегшують пережовування і проковтування їжі, але і додають страві смаку і аромату. Підливи годяться не тільки до овочевих та м'ясних страв, але і крупам і пасти. Про різновиди підлив для останнього виду гарнірів ми якраз і поговоримо в цій статті.

Часникова підлива з курки до макаронів


Інгредієнти:

  • паста - 500 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • свіжий базилік (подрібнений) - 1 ст. ложка;

  • свіжа петрушка - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий «Пармезан» - 1/2 ст.;

  • томати черрі - 120 р.


  • Приготування
    Куряче філе моєму, відокремлюємо від плівок і нарізаємо соломкою. Поливаємо м'ясо маслом, приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо буквально 2-3 хвилини.
    На сковороду кладемо вершкове масло і наливаємо трохи олії. Часник крупно нарізаємо і обсмажуємо до тих пір, поки не відчується аромат, після чого додаємо в сковороду борошно і обсмажуємо все близько хвилини. У подрумянившуюся борошняну суміш виливаємо курячий бульйон і тримаємо підливу на вогні до тих пір, поки вона не стане густою, після чого додаємо подрібнений базилік, сіль і перець. Останньою в сковороду йде раніше обсмажена курка і розрізані навпіл помідори черрі.
    Відварені макарони змішуємо з отриманою підливою, посипаємо тертим сиром і подаємо до столу, прикрасивши зеленню петрушки.

    Підлива до макаронів з м'ясом


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш (свинина+яловичина) - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • макарони - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 3-4 шт.;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • яловичий бульйон - 1/2 ст.;

  • сухе червоне вино - 1/2 ст.;

  • петрушка для прикраси.


  • Приготування
    М'ясний фарш приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо до тих пір, поки він не схопиться (не потрібно прожарювати фарш повністю!). Розігріваємо Сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю, моркву і селеру до м'якості. Потім додаємо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину. Заливаємо вміст сковороди яловичим бульйоном і вином, додаємо м'ясний фарш. Тушкуємо підливу з свинини і яловичини до макаронів до випарювання половини рідини і повної готовності фаршу.
    Поки підлив з фаршу до макаронів випаровується, відварюємо макарони, закладаємо їх у сковороду і перемішуємо. Готову страву посипаємо зеленню і улюбленим тертим сиром.

    Рецепт томатної підливи для макаронів


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • свіжі томати - 1 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • цукор - щіпка;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • макарони - 400 г;

  • сир «Моцарелла» - 150 г;

  • свіжий базилік.


  • Приготування
    Як зробити підливу до макаронів?
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до м'якості (але не до рум'янцю!), це займе близько 8-10 хвилин на середньому вогні. Додаємо на сковороду з цибулею часник і смажимо ще хвилину. Свіжі томати надрізаємо хрест-навхрест з одного кінця і обдаємо окропом. Знімаємо з ошпарених шкірку плодів, крупно ріжемо, кладемо в сковороду. Солимо і перчимо майбутню підливу, додаємо лавровий лист і чебрець. Доводимо вміст сковороди до кипіння, після чого зменшуємо жар і тушкуємо томатну підливу до макаронів близько 20-30 хвилин, до загусання і однорідності. Якщо томати не дуже водянисті, додайте в сковороду води або бульйону.
    Відварюємо макарони в підсоленій воді і змішуємо з готовим соусом. Подаємо страву зі свіжим базиліком і тертої «Моцарелою».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    Макарони з помідорами
    Макарони з помідорами
    Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
    Макарони з печінкою
    Макарони з печінкою
    Печінка - смачний і корисний продукт, але часто недооцінена, тому що не всі господині знають, як його приготувати. У нашій статті ми зібрали кілька
    Паста з овочами
    Паста з овочами
    Італійську пасту можна приготувати безліччю цікавих способів: з грибами, м'ясом, креветками, беконом і т. д. І сьогодні ми розберемо декілька
    Фаршировані макарони - рецепт
    Фаршировані макарони - рецепт
    Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
    Гнізда з макаронів з фаршем
    Гнізда з макаронів з фаршем
    Макарони - це такий смачний продукт, який обожнюють багато без перебільшення. Страв з їх використанням досить багато. І сьогодні ми приготуємо не