Грибна начинка
Грибна начинка дуже проста у приготуванні, незалежно від того, готує її вправний кулінар або новачок. До того ж, начинка з грибів універсальна, оскільки до смаку більшості, так що у випадку, якщо ви приготуєте грибну піцу або пиріг до приходу гостей, ваше блюдо, напевно, припаде до смаку багатьом.
Інгредієнти:
рослинна олія - 40 мл;
яловичина - 800 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
томатна паста - 25 г;
червоне вино - 125 мл;
яловичий бульйон - 375 мл;
вода - 335 мл;
вустерширський соус - 20 мл;
чебрець - 1 гілочка;
сіль, перець - за смаком;
гриби - 300 г;
кукурудзяне борошно - 25 г;
вода - 20 мл
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії в 2 підходи, щоб домогтися золотистої скоринки, а не гасіння у власному соку. Як тільки м'ясо стане золотистим - перекладаємо його на тарілку.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на тій же сковороді, де готували і м'ясо. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і томатну пасту . Продовжуємо обжарку ще хвилину.
Заливаємо гриби червоним вином, водою і бульйоном. Збільшуємо вогонь до максимуму і доводимо рідину до кипіння. Кладемо в ємність м'ясо, додаємо чебрець, соус а також сіль з перцем за смаком. Після закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 2 години.
Гриби нарізаємо кубиками й викладаємо до готового м'яса. Тушкуємо м'ясо з грибами ще 20-30 хвилин, або до тих пір, поки рідина перестане повністю покривати м'ясо. Борошно розбавляємо водою і вливаємо до нашої начинці. Чекаємо, поки соус загусне і прибираємо страву з вогню.
свіжа петрушка - 1 пучок;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія - 3 ч. ложки;
гриби - 750 г;
сіль, перець - за смаком;
чебрець - 1 гілочка;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Петрушку і часник подрібнюємо разом з допомогою ножа. У сковороді розігріваємо оливкове масло, гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо їх. Як тільки зайва волога піде зі сковороди, додаємо сіль, перець і чебрець з базиліком. Обсмажування грибів займе 7-8 хвилин, нам необхідно домогтися рівномірного золотистого кольору. Як тільки гриби придбають необхідний відтінок, додаємо до них петрушку з часником і вершкове масло. Масло, зробить нашу начинку креязиком, а зелень і часник додадуть інтенсивний аромат.
Така грибна начинка згодиться для пиріжків, піци або просто як додаток до простого хлібного тосту.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ч. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
печериці - 300 г;
сіль, перець;
сухе біле вино - 1/2 ст.;
курячий бульйон - 3/4 ст.;
чебрець - 2 ч. ложки;
сметана - 1/4 ст.;
відварене куряче філе - 1 шт.
Приготування
Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Через 2-3 хвилини, як тільки цибуля стане міняти колір золотистий, додаємо до нього гриби, нарізані тонкими пластинами, сіль і перець. Готуємо все разом 3 хвилини, додаємо вино і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини, до тих пір, поки вся рідина не випарується з поверхні сковороди. Тепер вливаємо бульйон і додаємо сметану. Як тільки соус загусне і почне вирувати, додаємо на сковороду попередньо відварену курятину і прибираємо начинку з вогню.
Така грибна начинка чудово підходить для млинців саме із-за наявності соусу. Більше не буде необхідності подавати до страви сметану, адже креязикай соус, в якому тушкувалися гриби і курка, з лишком замінять її. До речі, така начинка згодиться також для тарти, лазаньї і просто, як доповнення до різних гарнірів.
Грибна начинка для пирогів з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії в 2 підходи, щоб домогтися золотистої скоринки, а не гасіння у власному соку. Як тільки м'ясо стане золотистим - перекладаємо його на тарілку.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на тій же сковороді, де готували і м'ясо. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і томатну пасту . Продовжуємо обжарку ще хвилину.
Заливаємо гриби червоним вином, водою і бульйоном. Збільшуємо вогонь до максимуму і доводимо рідину до кипіння. Кладемо в ємність м'ясо, додаємо чебрець, соус а також сіль з перцем за смаком. Після закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 2 години.
Гриби нарізаємо кубиками й викладаємо до готового м'яса. Тушкуємо м'ясо з грибами ще 20-30 хвилин, або до тих пір, поки рідина перестане повністю покривати м'ясо. Борошно розбавляємо водою і вливаємо до нашої начинці. Чекаємо, поки соус загусне і прибираємо страву з вогню.
Грибна начинка для піци
Приготування
Петрушку і часник подрібнюємо разом з допомогою ножа. У сковороді розігріваємо оливкове масло, гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо їх. Як тільки зайва волога піде зі сковороди, додаємо сіль, перець і чебрець з базиліком. Обсмажування грибів займе 7-8 хвилин, нам необхідно домогтися рівномірного золотистого кольору. Як тільки гриби придбають необхідний відтінок, додаємо до них петрушку з часником і вершкове масло. Масло, зробить нашу начинку креязиком, а зелень і часник додадуть інтенсивний аромат.
Така грибна начинка згодиться для пиріжків, піци або просто як додаток до простого хлібного тосту.
Рецепт грибної начинки для млинців
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Через 2-3 хвилини, як тільки цибуля стане міняти колір золотистий, додаємо до нього гриби, нарізані тонкими пластинами, сіль і перець. Готуємо все разом 3 хвилини, додаємо вино і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини, до тих пір, поки вся рідина не випарується з поверхні сковороди. Тепер вливаємо бульйон і додаємо сметану. Як тільки соус загусне і почне вирувати, додаємо на сковороду попередньо відварену курятину і прибираємо начинку з вогню.
Така грибна начинка чудово підходить для млинців саме із-за наявності соусу. Більше не буде необхідності подавати до страви сметану, адже креязикай соус, в якому тушкувалися гриби і курка, з лишком замінять її. До речі, така начинка згодиться також для тарти, лазаньї і просто, як доповнення до різних гарнірів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибна юшка
Юшка - це вегетаріанське блюдо, яке представляє собою відвар овочів, коренеплодів або грибів. Ось про останньому варіанті цієї страви сьогодні і піде
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Підлива з білих грибів
Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати
Начинка для піци - рецепт
В першу чергу смак піци визначає не тісто, а начинка. Варіантів її створення безліч. У нашій статті ми поговоримо про те, як зробити начинку для піци