Грибна начинка дуже проста у приготуванні, незалежно від того, готує її вправний кулінар або новачок. До того ж, начинка з грибів універсальна, оскільки до смаку більшості, так що у випадку, якщо ви приготуєте грибну піцу або пиріг до приходу гостей, ваше блюдо, напевно, припаде до смаку багатьом.
Грибна начинка для пирогів з м'ясом
Інгредієнти: рослинна олія - 40 мл; яловичина - 800 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; томатна паста - 25 г; червоне вино - 125 мл; яловичий бульйон - 375 мл; вода - 335 мл; вустерширський соус - 20 мл; чебрець - 1 гілочка; сіль, перець - за смаком; гриби - 300 г; кукурудзяне борошно - 25 г; вода - 20 мл Приготування М'ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії в 2 підходи, щоб домогтися золотистої скоринки, а не гасіння у власному соку. Як тільки м'ясо стане золотистим - перекладаємо його на тарілку.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на тій же сковороді, де готували і м'ясо. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і томатну пасту . Продовжуємо обжарку ще хвилину.
Заливаємо гриби червоним вином, водою і бульйоном. Збільшуємо вогонь до максимуму і доводимо рідину до кипіння. Кладемо в ємність м'ясо, додаємо чебрець, соус а також сіль з перцем за смаком. Після закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 2 години.
Гриби нарізаємо кубиками й викладаємо до готового м'яса. Тушкуємо м'ясо з грибами ще 20-30 хвилин, або до тих пір, поки рідина перестане повністю покривати м'ясо. Борошно розбавляємо водою і вливаємо до нашої начинці. Чекаємо, поки соус загусне і прибираємо страву з вогню.
Грибна начинка для піци
свіжа петрушка - 1 пучок; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 3 ч. ложки; гриби - 750 г; сіль, перець - за смаком; чебрець - 1 гілочка; сушений базилік - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Петрушку і часник подрібнюємо разом з допомогою ножа. У сковороді розігріваємо оливкове масло, гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо їх. Як тільки зайва волога піде зі сковороди, додаємо сіль, перець і чебрець з базиліком. Обсмажування грибів займе 7-8 хвилин, нам необхідно домогтися рівномірного золотистого кольору. Як тільки гриби придбають необхідний відтінок, додаємо до них петрушку з часником і вершкове масло. Масло, зробить нашу начинку креязиком, а зелень і часник додадуть інтенсивний аромат.
Така грибна начинка згодиться для пиріжків, піци або просто як додаток до простого хлібного тосту.
Рецепт грибної начинки для млинців
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; печериці - 300 г; сіль, перець; сухе біле вино - 1/2 ст.; курячий бульйон - 3/4 ст.; чебрець - 2 ч. ложки; сметана - 1/4 ст.; відварене куряче філе - 1 шт. Приготування Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Через 2-3 хвилини, як тільки цибуля стане міняти колір золотистий, додаємо до нього гриби, нарізані тонкими пластинами, сіль і перець. Готуємо все разом 3 хвилини, додаємо вино і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини, до тих пір, поки вся рідина не випарується з поверхні сковороди. Тепер вливаємо бульйон і додаємо сметану. Як тільки соус загусне і почне вирувати, додаємо на сковороду попередньо відварену курятину і прибираємо начинку з вогню.
Така грибна начинка чудово підходить для млинців саме із-за наявності соусу. Більше не буде необхідності подавати до страви сметану, адже креязикай соус, в якому тушкувалися гриби і курка, з лишком замінять її. До речі, така начинка згодиться також для тарти, лазаньї і просто, як доповнення до різних гарнірів.