Соуси зі сметани фарбує їх благородний вершковий смак, який чудово доповнює страву з м'яса, риби і овочів. У цій статті ми вирішили підібрати кілька рецептів сметанних соусів з додаванням часнику, які неодмінно стануть в нагоді вам для подачі улюблених страв.
Рецепт сметанно-часникового соусу
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; часник - 1 зубчик; свіжа петрушка - за смаком; зелена цибуля - за смаком; сіль, перець. Приготування Зубчик часнику пропускаємо через прес і змішати зі сметаною. Зелень максимально подрібнюємо і відправляємо слідом за часником. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком, а потім подаємо столу.
Як приготувати сметанно-часниковий соус з запеченим часником?
Завдяки запікання, різкий смак часнику повністю нейтралізується, а залишається лише ніжна солодкувата маса, яку добре використовувати для приготування супів, пюре і соусів.
Інгредієнти: часник - 4 великих зубчики; сметана - 1/4 ст.; свіжий естрагон - 1 ч. ложка; шавлія - 1 аркуш; зелена цибуля - за смаком; лимонний сік - за смаком; сіль, білий перець - за смаком. Приготування Отже, часник (бажано відразу голівку, а потім відокремити необхідну кількість) поливаємо олією і посипаємо сіллю з перцем, після чого щільно обертаємо фольгою і ставимо запікатися при 200 градусах на 20 хвилин або до м'якості.
Запечений часник, очищений від лушпиння, кладемо в блендер разом із зеленню і парою крапель лимонного соку (можна додати цедру). Ретельно пюрируем суміш і перемішуємо її зі сметаною. Протираємо соус через сито для однорідності і приправляємо сіллю з перцем.
Такий сметанно - часниковий соус прекрасно підійде для страв із риби і морепродуктів, а також для заправки салатів.
Гострий сметанно-майонезний часниковий соус
Інгредієнти: майонез - 1 /4 ст.; сметана - 1/4 ст.; сушений зелений лук - 1 ч. ложка; тертий хрін - 1 ч. ложка; часник сушений - щіпка; сіль, цукор - щіпка; лимонний сік - 1/2 ч. ложки. Приготування Рецепт дуже простий і швидкий у виконанні: у невеликій мисці ретельно збиваємо вінчиком майонез і сметану, приправляємо їх сушеним цибулею і часником, а також невеликою кількістю свіжого тертого хрону. Сіль і цукор додаємо за смаком, не забуваючи періодично пробувати вийшов соус. Останнім штрихом стане пара крапель лимонного соку (можна додати і тертої цедри) і соус готовий! Такий соус чудово підходить в якості дипа для овочів і чіпсів.