Вернуться назад Распечатать

Сметанно-часниковий соус

Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани фарбує їх благородний вершковий смак, який чудово доповнює страву з м'яса, риби і овочів. У цій статті ми вирішили підібрати кілька рецептів сметанних соусів з додаванням часнику, які неодмінно стануть в нагоді вам для подачі улюблених страв.

Рецепт сметанно-часникового соусу


Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • часник - 1 зубчик;

  • свіжа петрушка - за смаком;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Зубчик часнику пропускаємо через прес і змішати зі сметаною. Зелень максимально подрібнюємо і відправляємо слідом за часником. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком, а потім подаємо столу.

    Як приготувати сметанно-часниковий соус з запеченим часником?


    Завдяки запікання, різкий смак часнику повністю нейтралізується, а залишається лише ніжна солодкувата маса, яку добре використовувати для приготування супів, пюре і соусів.
    Інгредієнти:

  • часник - 4 великих зубчики;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • свіжий естрагон - 1 ч. ложка;

  • шавлія - 1 аркуш;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, білий перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, часник (бажано відразу голівку, а потім відокремити необхідну кількість) поливаємо олією і посипаємо сіллю з перцем, після чого щільно обертаємо фольгою і ставимо запікатися при 200 градусах на 20 хвилин або до м'якості.
    Запечений часник, очищений від лушпиння, кладемо в блендер разом із зеленню і парою крапель лимонного соку (можна додати цедру). Ретельно пюрируем суміш і перемішуємо її зі сметаною. Протираємо соус через сито для однорідності і приправляємо сіллю з перцем.
    Такий сметанно - часниковий соус прекрасно підійде для страв із риби і морепродуктів, а також для заправки салатів.

    Гострий сметанно-майонезний часниковий соус


    Інгредієнти:

  • майонез - 1 /4 ст.;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • Сметанно-часниковий соус

  • сушений зелений лук - 1 ч. ложка;

  • тертий хрін - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - щіпка;

  • сіль, цукор - щіпка;

  • лимонний сік - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Рецепт дуже простий і швидкий у виконанні: у невеликій мисці ретельно збиваємо вінчиком майонез і сметану, приправляємо їх сушеним цибулею і часником, а також невеликою кількістю свіжого тертого хрону. Сіль і цукор додаємо за смаком, не забуваючи періодично пробувати вийшов соус. Останнім штрихом стане пара крапель лимонного соку (можна додати і тертої цедри) і соус готовий! Такий соус чудово підходить в якості дипа для овочів і чіпсів.