Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цибулевий соус

Цибулевий соус

25-03-2015, 10:05
3 729
Цибулевий соус
Цибулевий соус - прекрасне доповнення до м'яса, риби і овочів. Саме з його допомогою страви набувають приголомшливий смак, дивну ніжність, м'якість і неймовірну соковитість. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цибульного соусу.

Вершково-цибулевий соус


Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • вершки 15 % - 200 мл;

  • сіль - за смаком;

  • зелень кропу - 20 г;

  • чорний мелений перець - 2 щіпки.


  • Приготування
    Отже, ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо, витираємо рушником і шаткуємо кільцями. Потім обсмажуємо його на вершковому або рослинному маслечко приблизно протягом 5 хвилин, заважаючи. Після цього додаємо борошно, розмішуємо і обсмажуємо рівно 1 хвилину. Далі вливаємо в сковороду вершки, додаємо сіль і перець. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Готовий соус охолодити і посипаємо дрібно нарізаною зеленню кропу.

    Томатно-цибулевий соус


    Інгредієнти:

  • томатний соус - 800 р;

  • вершковий маргарин - 50 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • столова гірчиця - 25 г;

  • соус «Південний» - 50 мл;

  • перець горошком - 2 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо до нього перець горошком, лавровий листочок, викладаємо томатний соус , підсолюємо і тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього заправляємо масу гірчицею, вершковим олією і соусом «Південний». Всю масу доводимо майже до кипіння і знімаємо з плити. Готовий цибульний соус з гірчицею подаємо до м'ясних котлет, смаженій ковбасі , тушкованого м'яса і сосисок.

    Цибулевий соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 100 мл;

  • вода - 250 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • борошно - 20 г;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями і тушкуємо до прозорості на олії. У холодній воді розводимо борошно і заливаємо цією сумішшю цибулю. Доводимо до кипіння, проварюємо хвилин 8 посипаємо спеціями і охолоджуємо.

    Цибульно-сметанний соус


    Інгредієнти:
    Цибулевий соус


  • бульйон - 2 ст.;

  • мелений перець, сіль - за смаком;

  • цибулина - 2 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати цибульний соус. Отже, першим ділом обробляємо ріпчасту цибулю шаткуємо його кільцями і пасеруємо на олії до золотистого кольору. Після цього акуратно перекладаємо обжарку в мисочку, а в останньому маслечко, швиденько обсмажуємо борошно, поступово вливаючи бульйон. Проварюємо масу, помішуючи, потім кладемо сметану, цибулю, посипаємо перцем і сіллю. Подаємо готовий цибульний соус до будь-яких рибних страв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Винний соус
    Винний соус
    Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
    Лимонний соус
    Лимонний соус
    Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
    Вершково-грибний соус
    Вершково-грибний соус
    Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам
    Цибулевий суп в мультиварці
    Цибулевий суп в мультиварці
    Цибулевий суп - традиційна страва французької кухні, готуватися воно досить просто з мінімальним набором інгредієнтів. А якщо у вас ще є мультиварка,
    Цибулевий суп з крутонами
    Цибулевий суп з крутонами
    Цибулевий суп - це страва французької кухні. Способів його приготування безліч. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити його з крутонами.
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І