Цибулевий соус - прекрасне доповнення до м'яса, риби і овочів. Саме з його допомогою страви набувають приголомшливий смак, дивну ніжність, м'якість і неймовірну соковитість. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цибульного соусу.
Вершково-цибулевий соус
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 3 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; вершки 15 % - 200 мл; сіль - за смаком; зелень кропу - 20 г; чорний мелений перець - 2 щіпки. Приготування Отже, ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо, витираємо рушником і шаткуємо кільцями. Потім обсмажуємо його на вершковому або рослинному маслечко приблизно протягом 5 хвилин, заважаючи. Після цього додаємо борошно, розмішуємо і обсмажуємо рівно 1 хвилину. Далі вливаємо в сковороду вершки, додаємо сіль і перець. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Готовий соус охолодити і посипаємо дрібно нарізаною зеленню кропу.
Томатно-цибулевий соус
Інгредієнти: томатний соус - 800 р; вершковий маргарин - 50 г; вершкове масло - 30 г; столова гірчиця - 25 г; соус «Південний» - 50 мл; перець горошком - 2 шт.; лавровий лист - 1 шт. Приготування Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо до нього перець горошком, лавровий листочок, викладаємо томатний соус , підсолюємо і тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього заправляємо масу гірчицею, вершковим олією і соусом «Південний». Всю масу доводимо майже до кипіння і знімаємо з плити. Готовий цибульний соус з гірчицею подаємо до м'ясних котлет, смаженій ковбасі , тушкованого м'яса і сосисок.
Цибулевий соус до м'яса
Інгредієнти: рослинне масло - 100 мл; вода - 250 мл; цибулина - 2 шт.; борошно - 20 г; спеції - за смаком. Приготування Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями і тушкуємо до прозорості на олії. У холодній воді розводимо борошно і заливаємо цією сумішшю цибулю. Доводимо до кипіння, проварюємо хвилин 8 посипаємо спеціями і охолоджуємо.
Цибульно-сметанний соус
Інгредієнти: бульйон - 2 ст.; мелений перець, сіль - за смаком; цибулина - 2 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати цибульний соус. Отже, першим ділом обробляємо ріпчасту цибулю шаткуємо його кільцями і пасеруємо на олії до золотистого кольору. Після цього акуратно перекладаємо обжарку в мисочку, а в останньому маслечко, швиденько обсмажуємо борошно, поступово вливаючи бульйон. Проварюємо масу, помішуючи, потім кладемо сметану, цибулю, посипаємо перцем і сіллю. Подаємо готовий цибульний соус до будь-яких рибних страв.