Вернуться назад Распечатать

Цибулевий соус

Цибулевий соус
Цибулевий соус - прекрасне доповнення до м'яса, риби і овочів. Саме з його допомогою страви набувають приголомшливий смак, дивну ніжність, м'якість і неймовірну соковитість. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цибульного соусу.

Вершково-цибулевий соус


Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • вершки 15 % - 200 мл;

  • сіль - за смаком;

  • зелень кропу - 20 г;

  • чорний мелений перець - 2 щіпки.


  • Приготування
    Отже, ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо, витираємо рушником і шаткуємо кільцями. Потім обсмажуємо його на вершковому або рослинному маслечко приблизно протягом 5 хвилин, заважаючи. Після цього додаємо борошно, розмішуємо і обсмажуємо рівно 1 хвилину. Далі вливаємо в сковороду вершки, додаємо сіль і перець. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Готовий соус охолодити і посипаємо дрібно нарізаною зеленню кропу.

    Томатно-цибулевий соус


    Інгредієнти:

  • томатний соус - 800 р;

  • вершковий маргарин - 50 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • столова гірчиця - 25 г;

  • соус «Південний» - 50 мл;

  • перець горошком - 2 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо до нього перець горошком, лавровий листочок, викладаємо томатний соус , підсолюємо і тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього заправляємо масу гірчицею, вершковим олією і соусом «Південний». Всю масу доводимо майже до кипіння і знімаємо з плити. Готовий цибульний соус з гірчицею подаємо до м'ясних котлет, смаженій ковбасі , тушкованого м'яса і сосисок.

    Цибулевий соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 100 мл;

  • вода - 250 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • борошно - 20 г;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями і тушкуємо до прозорості на олії. У холодній воді розводимо борошно і заливаємо цією сумішшю цибулю. Доводимо до кипіння, проварюємо хвилин 8 посипаємо спеціями і охолоджуємо.

    Цибульно-сметанний соус


    Інгредієнти:
    Цибулевий соус


  • бульйон - 2 ст.;

  • мелений перець, сіль - за смаком;

  • цибулина - 2 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати цибульний соус. Отже, першим ділом обробляємо ріпчасту цибулю шаткуємо його кільцями і пасеруємо на олії до золотистого кольору. Після цього акуратно перекладаємо обжарку в мисочку, а в останньому маслечко, швиденько обсмажуємо борошно, поступово вливаючи бульйон. Проварюємо масу, помішуючи, потім кладемо сметану, цибулю, посипаємо перцем і сіллю. Подаємо готовий цибульний соус до будь-яких рибних страв.