Винний соус
Винний соус чудово урізноманітнює будь-яке м'ясне, рибне та овочеве блюдо, надавши їм незвичайну пікантність і оригінальність.
Рецепт винного соусу
Інгредієнти:
цибулина - 4 шт.;
вершкове масло - 50 г;
білий вермут - 1 ст.;
сухе вино - 1 ст.;
сметана - 15 склянки;
лимонний сік - 2 ст. ложки.
Приготування
Цибуля нашинковываем, обсмажуємо на олії і перекладаємо в каструлю. Додаємо біле вино, вермут і сіль. Выпариваем винну суміш, кладемо сметану і варимо до загустіння приблизно 5 хвилин.
Винний соус до м'яса
Інгредієнти:
сметана - 250 мл;
вершкове масло - 60 г;
борошно - 2 ст. ложки;
цибулина;
курячий жовток - 3 шт.;
корінь петрушки;
сухе біле вино - 05 ст.;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Для приготування винного соусу корінь петрушки подрібнюємо і разом з цибулею злегка обсмажуємо на маслечко. Потім всипаємо борошно, вливаємо сметану, перемішуємо і кип'ятимо соус 5 хвилин. Після цього вливаємо біле вино, доводимо суміш до кипіння, проварюємо 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Жовтки гарненько збиваємо з розігрітим вершковим маслом і з'єднуємо з основною масою. Заправляємо соус до м'яса лимонним соком, перцем, сіллю, перемішуємо і проціджуємо.
Винно-медовий соус до салатів
Інгредієнти:
винний оцет - 2 ст. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
мед - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Мед розчиняємо в оцті і змішати з оливковою олією. Добре збовтуємо суміш і додаємо до неї щіпку солі.
Червоний винний соус
Інгредієнти:
червоне сухе вино - 150 мл;
м'ясний бульйон - 450 мл;
вершки - 150 мл;
зерна гірчиці - за смаком;
зелень базиліка, петрушки - за смаком;
сіль, мелена паприка і чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Пропонуємо вам ще один варіант, як приготувати винний соус. М'ясний бульйон змішуємо з червоним сухим вином і ставимо на слабенький вогонь. Суміш уварюють рівно на половину, додаємо вершки і тушкуємо протягом декількох хвилин. Потім приправляємо сіллю, чорним меленим перцем, зернами гірчиці і паприкою. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Потім додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і базиліка. Готовий соус перекладаємо в соусник і подаємо до м'ясних страв.
Винний соус з гірчицею
Інгредієнти:
бульйон - 1 ст.;
біле столове вино - 05 ст.;
гірчиця - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст. ложка.
Приготування
Для приготування соусу обсмажуємо на олії борошно, розводимо її рибним бульйоном і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо сіль, гірчицю, вливаємо біле вино і перемішуємо. Готовим винним соусом приправляємо будь-яку червону рибу смажену.
Рецепт винного соусу
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля нашинковываем, обсмажуємо на олії і перекладаємо в каструлю. Додаємо біле вино, вермут і сіль. Выпариваем винну суміш, кладемо сметану і варимо до загустіння приблизно 5 хвилин.
Винний соус до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування винного соусу корінь петрушки подрібнюємо і разом з цибулею злегка обсмажуємо на маслечко. Потім всипаємо борошно, вливаємо сметану, перемішуємо і кип'ятимо соус 5 хвилин. Після цього вливаємо біле вино, доводимо суміш до кипіння, проварюємо 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Жовтки гарненько збиваємо з розігрітим вершковим маслом і з'єднуємо з основною масою. Заправляємо соус до м'яса лимонним соком, перцем, сіллю, перемішуємо і проціджуємо.
Винно-медовий соус до салатів
Інгредієнти:
Приготування
Мед розчиняємо в оцті і змішати з оливковою олією. Добре збовтуємо суміш і додаємо до неї щіпку солі.
Червоний винний соус
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам ще один варіант, як приготувати винний соус. М'ясний бульйон змішуємо з червоним сухим вином і ставимо на слабенький вогонь. Суміш уварюють рівно на половину, додаємо вершки і тушкуємо протягом декількох хвилин. Потім приправляємо сіллю, чорним меленим перцем, зернами гірчиці і паприкою. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Потім додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і базиліка. Готовий соус перекладаємо в соусник і подаємо до м'ясних страв.
Винний соус з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соусу обсмажуємо на олії борошно, розводимо її рибним бульйоном і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо сіль, гірчицю, вливаємо біле вино і перемішуємо. Готовим винним соусом приправляємо будь-яку червону рибу смажену.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний соус
Думали, що шоколадні соуси годяться лише в якості доповнення до десертів? А ось і ні, адже такий соус чудово поєднується зі стейком. Втім, обидва
Соус для шашлику
Багато хто з нас звикли їсти шашлик з оцтом, майонезом або кетчупом, але справжні любителі цієї смакоти, звичайно ж, їдять це блюдо з гостреньким і в
Апельсиновий соус
Ми звикли до м'яса і риби подавати гострі і вершкові соуси, а до фруктовим ставимося з деяким недовір'ям. І тому в нашій сьогоднішній статті ми
Шведський соус
Соуси доповнюють смак будь-якої страви. І сьогодні мова піде про шведському соусі. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів цього
Діжонська гірчиця - рецепт приготування
Діжонська гірчиця готується з чорних і коричневих зерен з додаванням білого вина і інших прянощів. Вона відмінно підходить до салатів, м'яса та інших
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,