Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мідії у вершковому соусі

Мідії у вершковому соусі

22-03-2015, 08:17
2 746
Мідії у вершковому соусі
Мідії в вершковому соусі - неймовірно смачне, оригінальне і вишукане блюдо. Виявляється, такі делікатеси можна спробувати не тільки в ресторанах, а навіть у себе вдома, без всяких спеціальних навичок. Давайте розглянемо з вами, як приготувати мідії у вершковому соусі.

Рецепт мідій у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • мідії - 2 кг;

  • петрушка - 05 пучка;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • масло вершкове - 30 р.


  • Для соусу:

  • бульйон;

  • сметана - 100 мл;

  • вершки - 150 мл;

  • сухе біле вино - 400 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • петрушка - 05 пучка.


  • Приготування
    Цибулини і часник чистимо від луски і дрібненько шаткуємо. Потім пасеруємо овочі у вершковому маслечко до м'якості. Петрушку обполіскуємо, стряхиваем і рубаємо. На сковороду викладаємо трохи петрушки, вливаємо вино, кидаємо чебрець і лавровий листочок. Доводимо все до кипіння. Мідії кладемо в киплячу воду, перемішуємо, закриваємо кришкою і варимо хвилин 10 поки не розкриються стулки. Після цього акуратно перелити бульйон в посуд з вином, додаємо сметану, вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Кидаємо залишилася петрушку і залишаємо остигати. Потім викладаємо мідії в тарілку і поливаємо вершково - часниковим соусом .

    Мідії в вино-вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • свіжі мідії в панцирі - 2 кг;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • зелень петрушки - за бажанням.


  • Для соусу:

  • цибулина - 2 шт.;

  • масло вершкове - 25 г;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • паста каррі - 2 ч. ложки;

  • вершки - 100 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування м'яса мідій у вершковому соусі морепродукти перебираємо, чистимо щіточкою і промиваємо. При цьому вибираємо тільки щільно закриті черепашки, а всі інші викидаємо. Потім викладаємо підготовлені мідії у велику миску і заливаємо вином. Ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і варимо близько 4 хвилин. Потім обережно виймаємо за допомогою шумівки, а відвар збережіть. Посуд з мідіями закутуємо рушником, а бульйон проціджуємо через сито.
    У сковороді нагріваємо вершкове масло. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо й обсмажуємо до прозорості. Далі кладемо каррі-пасту і додаємо трохи борошна. Все добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні рівно 1 хвилину. Після цього розбавляємо соус відваром з мідій, приправляємо перцем і готуємо ще 5 хвилин. Тепер поступово вливаємо вершки, перемішуємо і тушкуємо до загустіння маси. Потім розкладаємо приготовані раніше мідії на тарілки і поллємо приготованим соусом. Прикрашаємо блюдо подрібненої петрушечкою і подаємо на стіл.

    Мідії в вершково-сирному соусі


    Інгредієнти:

  • мідії у стулках - 1 упаковка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир - 100 г;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • вода - 30 мл;

  • вершки - 150 мл;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • біле напівсолодке вино - 2 ст. ложки;

  • базилік сухий - 1 ч. ложка;

  • шафран - 1 ч. ложка;

  • сир - 50 р.


  • Приготування
    Мідії дістаємо з упаковки і викладаємо в невелику каструлю. Прогріваємо на слабкому вогні, доливаємо трохи води і варимо близько 5 хвилин. Не розкрилися мідії викидаємо, а решта роз'єднуємо, залишивши
    Мідії у вершковому соусі
    тільки одну стулку, на якій знаходиться сам молюск.
    Акуратно розкладаємо морепродукти в посуд для запікання і готуємо соус. Для цього у воду, де варилися мідії, вливаємо вершки, вбиваємо яєчний жовточок, солимо, перчимо, перемішуємо і уварюємо до густоти. Потім додаємо спеції, видавлюємо часник, додаємо тертий сир і, помішуючи, варимо ще 5 хвилин.
    Після цього вливаємо біле вино і знімаємо з вогню. Даємо соусу трохи настоятися, а потім акуратно заливаємо їм мідії і посипаємо зверху дрібно натертим сиром. Відправляємо деко в духовку і чекаємо 20 хвилин. Ось і все, мідії, запечені у вершковому соусі, готові!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати мідії?
    Як приготувати мідії?
    Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
    Креветки в клярі - рецепт
    Креветки в клярі - рецепт
    Креветки в клярі - це чудова закуска з вишуканим смаком і ароматом чудово підійде для будь-якого святкового столу. Давайте детально розберемося, як
    Мідії в часниковому соусі
    Мідії в часниковому соусі
    Мідії в часниковому соусі - вишукане делікатесне блюдо, яке порадує вам пікантним смаком. Така страва неодмінно стане окрасою будь-якого святкового
    Мідії по-корейськи
    Мідії по-корейськи
    Мідії по-корейськи - це дивовижний пікантний салат з незвичайним смаком. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних варіантів створення цієї
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.