Мідії в вершковому соусі - неймовірно смачне, оригінальне і вишукане блюдо. Виявляється, такі делікатеси можна спробувати не тільки в ресторанах, а навіть у себе вдома, без всяких спеціальних навичок. Давайте розглянемо з вами, як приготувати мідії у вершковому соусі.
Рецепт мідій у вершковому соусі
Інгредієнти: мідії - 2 кг; петрушка - 05 пучка; лавровий лист - 3 шт.; масло вершкове - 30 р. Для соусу:
бульйон; сметана - 100 мл; вершки - 150 мл; сухе біле вино - 400 мл; цибулина - 2 шт.; часник - 4 зубчики; петрушка - 05 пучка. Приготування Цибулини і часник чистимо від луски і дрібненько шаткуємо. Потім пасеруємо овочі у вершковому маслечко до м'якості. Петрушку обполіскуємо, стряхиваем і рубаємо. На сковороду викладаємо трохи петрушки, вливаємо вино, кидаємо чебрець і лавровий листочок. Доводимо все до кипіння. Мідії кладемо в киплячу воду, перемішуємо, закриваємо кришкою і варимо хвилин 10 поки не розкриються стулки. Після цього акуратно перелити бульйон в посуд з вином, додаємо сметану, вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Кидаємо залишилася петрушку і залишаємо остигати. Потім викладаємо мідії в тарілку і поливаємо вершково - часниковим соусом .
Мідії в вино-вершковому соусі
Інгредієнти: свіжі мідії в панцирі - 2 кг; сухе біле вино - 150 мл; зелень петрушки - за бажанням. Для соусу:
цибулина - 2 шт.; масло вершкове - 25 г; борошно - 1 ч. ложка; паста каррі - 2 ч. ложки; вершки - 100 мл; спеції. Приготування Для приготування м'яса мідій у вершковому соусі морепродукти перебираємо, чистимо щіточкою і промиваємо. При цьому вибираємо тільки щільно закриті черепашки, а всі інші викидаємо. Потім викладаємо підготовлені мідії у велику миску і заливаємо вином. Ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і варимо близько 4 хвилин. Потім обережно виймаємо за допомогою шумівки, а відвар збережіть. Посуд з мідіями закутуємо рушником, а бульйон проціджуємо через сито.
У сковороді нагріваємо вершкове масло. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо й обсмажуємо до прозорості. Далі кладемо каррі-пасту і додаємо трохи борошна. Все добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні рівно 1 хвилину. Після цього розбавляємо соус відваром з мідій, приправляємо перцем і готуємо ще 5 хвилин. Тепер поступово вливаємо вершки, перемішуємо і тушкуємо до загустіння маси. Потім розкладаємо приготовані раніше мідії на тарілки і поллємо приготованим соусом. Прикрашаємо блюдо подрібненої петрушечкою і подаємо на стіл.
Мідії в вершково-сирному соусі
Інгредієнти: мідії у стулках - 1 упаковка; часник - 2 зубчики; сир - 100 г; спеції. Для соусу:
вода - 30 мл; вершки - 150 мл; яєчний жовток - 1 шт.; біле напівсолодке вино - 2 ст. ложки; базилік сухий - 1 ч. ложка; шафран - 1 ч. ложка; сир - 50 р. Приготування Мідії дістаємо з упаковки і викладаємо в невелику каструлю. Прогріваємо на слабкому вогні, доливаємо трохи води і варимо близько 5 хвилин. Не розкрилися мідії викидаємо, а решта роз'єднуємо, залишивши
тільки одну стулку, на якій знаходиться сам молюск.
Акуратно розкладаємо морепродукти в посуд для запікання і готуємо соус. Для цього у воду, де варилися мідії, вливаємо вершки, вбиваємо яєчний жовточок, солимо, перчимо, перемішуємо і уварюємо до густоти. Потім додаємо спеції, видавлюємо часник, додаємо тертий сир і, помішуючи, варимо ще 5 хвилин.
Після цього вливаємо біле вино і знімаємо з вогню. Даємо соусу трохи настоятися, а потім акуратно заливаємо їм мідії і посипаємо зверху дрібно натертим сиром. Відправляємо деко в духовку і чекаємо 20 хвилин. Ось і все, мідії, запечені у вершковому соусі, готові!