Як приготувати мідії?
Мідії - двостулкові морські та океанічні прісноводні молюски. Багато види і підвиди мідій їстівні, це цінний промисловий морепродукт, делікатесний афродизіак, об'єкт лову та промислового розведення. По корисності мідії порівнянні з устрицями (це низькокалорійний продукт), їх плоть містить цінні харчові білки і мікроелементи (сполуки міді, цинку, заліза та деякі інші). Вуглеводи в тілі мідій практично відсутні. Завдяки всім цим властивостям мідії можна, в деякому сенсі, вважати дієтичним продуктом.
Представники багато народів (переважно проживають на узбережжях великих водойм та на островах) традиційно вживають в їжу мідії. У різних кулінарних традиціях внутрішньоконтинентальних народів мідії менш поширені, однак для цього часу проблема покупки мідій цілком вирішувана.
Розповімо, що можна приготувати з мідій, і як приготувати мідії смачно і правильно. Спершу запам'ятаємо, що навіть їстівні прісноводні мідії все ж не варто їсти сирими (можуть бути паразити). Морські види менш небезпечні, але й вони можуть бути небезпечні для здоров'я, тому, якщо ви зважилися є мідії сирими, то краще їх попередньо ферментировать, тобто замаринувати в гострому соусі на основі натурального оцту, з перцем, спеціями і часником (якщо заморожені мідії більше 3-х діб, то цей факт теж, певним чином, сприяє вирішенню проблеми).
Інгредієнти:
мідії морські;
оцет винний натуральний світлий - 1 частина;
олія оливкова - 2-3 частини;
сік-фреш лимона або лайма - 1 частина;
гострий червоний перець;
часник;
зелень.
Приготування
Готуємо соус. Змішуємо оцет, сік лимона і масло. Приправляємо продавлений часником і червоним перцем. Можна трохи присолити.
В їжу використовується тільки так звана ніжка мідії (власне, це м'яз-насос). Акуратно піднімаємо живу мідію ножем і вирізаємо ніжку. На порцію потрібно 10-20 штук в залежності від розміру. Складаємо «ніжки» миску і заливаємо соусом. Можна відламати по одній стулці, а в ту, в якої залишилося м'ясо, налити соусу. Слід зауважити, що для маринування мідій можна придумати й інші гострі соуси з хріном, васабі, гірчицею, і іншими агресивними компонентами. Подаємо мідії з зеленню і світлими винами, граппой, лимончелло, текілою, ромом, віскі, джин. Можна подати різотто або пасту з сиром, салат з морської капусти, свіжі фрукти.
У такому вигляді мідії найбільш корисні, але так можна готувати тільки свіжі мідії. Тепер розповімо, як приготувати варені мідії в мушлях, якщо ви купили морожені.
Інгредієнти:
мідії;
лавровий лист;
гвоздика;
перець горошком запашний;
рис;
бажаний вами соус;
зелень.
Приготування
Соус готуємо заздалегідь. Ретельно промиємо рис, заллємо холодною водою і відваримо без змішувань протягом 8-16 хвилин (залежить від сорту). Воду зіллємо (можна промити окропом, якщо хочете). Рис повинен вийти розсипчастим.
Мідії ретельно промиваємо в холодній воді. Невелика кількість води нагріваємо в каструлі. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець горошком. Можна додати інші спеції у вигляді насіння (коріандр, фенхель, кмин та ін). Проварюємо маринад при слабкому кипінні протягом 5 хвилин. Закладаємо мідії і варимо до моменту відкривання стулок, після чого оперативно виймаємо шумівкою. У кожній мідії відламує одну стулку і готуємо їх на великому блюді. Поруч викладаємо рис, краще - через спеціальне кільце або іншу форму - так буде гарніше. Поливаємо соусом рис і мідії та оформляємо зеленню. Можна, звичайно, використовувати і інші гарніри. Також добре подати салати зі свіжих овочів, свіжі фрукти, темне пиво, світлі вина або більш міцні напої.
Представники багато народів (переважно проживають на узбережжях великих водойм та на островах) традиційно вживають в їжу мідії. У різних кулінарних традиціях внутрішньоконтинентальних народів мідії менш поширені, однак для цього часу проблема покупки мідій цілком вирішувана.
Розповімо, що можна приготувати з мідій, і як приготувати мідії смачно і правильно. Спершу запам'ятаємо, що навіть їстівні прісноводні мідії все ж не варто їсти сирими (можуть бути паразити). Морські види менш небезпечні, але й вони можуть бути небезпечні для здоров'я, тому, якщо ви зважилися є мідії сирими, то краще їх попередньо ферментировать, тобто замаринувати в гострому соусі на основі натурального оцту, з перцем, спеціями і часником (якщо заморожені мідії більше 3-х діб, то цей факт теж, певним чином, сприяє вирішенню проблеми).
Як приготувати мідії смачно?
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо соус. Змішуємо оцет, сік лимона і масло. Приправляємо продавлений часником і червоним перцем. Можна трохи присолити.
В їжу використовується тільки так звана ніжка мідії (власне, це м'яз-насос). Акуратно піднімаємо живу мідію ножем і вирізаємо ніжку. На порцію потрібно 10-20 штук в залежності від розміру. Складаємо «ніжки» миску і заливаємо соусом. Можна відламати по одній стулці, а в ту, в якої залишилося м'ясо, налити соусу. Слід зауважити, що для маринування мідій можна придумати й інші гострі соуси з хріном, васабі, гірчицею, і іншими агресивними компонентами. Подаємо мідії з зеленню і світлими винами, граппой, лимончелло, текілою, ромом, віскі, джин. Можна подати різотто або пасту з сиром, салат з морської капусти, свіжі фрукти.
У такому вигляді мідії найбільш корисні, але так можна готувати тільки свіжі мідії. Тепер розповімо, як приготувати варені мідії в мушлях, якщо ви купили морожені.
Як приготувати варені мідії?
Інгредієнти:
Приготування
Соус готуємо заздалегідь. Ретельно промиємо рис, заллємо холодною водою і відваримо без змішувань протягом 8-16 хвилин (залежить від сорту). Воду зіллємо (можна промити окропом, якщо хочете). Рис повинен вийти розсипчастим.
Мідії ретельно промиваємо в холодній воді. Невелика кількість води нагріваємо в каструлі. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець горошком. Можна додати інші спеції у вигляді насіння (коріандр, фенхель, кмин та ін). Проварюємо маринад при слабкому кипінні протягом 5 хвилин. Закладаємо мідії і варимо до моменту відкривання стулок, після чого оперативно виймаємо шумівкою. У кожній мідії відламує одну стулку і готуємо їх на великому блюді. Поруч викладаємо рис, краще - через спеціальне кільце або іншу форму - так буде гарніше. Поливаємо соусом рис і мідії та оформляємо зеленню. Можна, звичайно, використовувати і інші гарніри. Також добре подати салати зі свіжих овочів, свіжі фрукти, темне пиво, світлі вина або більш міцні напої.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з мідій з рисом
Мідії - корисний дієтичний морепродукт, з використанням якого готують безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити
Смажені мідії
Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,
Страви з мідій
Мідії - низькокалорійний корисний продукт, в якому міститься велика кількість білка. З них можна приготувати безліч вишуканих і смачних страв.
Як чистити мідії?
На наші столи мідії потрапляють нечасто, тому далеко не всі господині знають, як правильно чистити цей продукт. Так і ви напевно зустрічали в
Мідії по-корейськи
Мідії по-корейськи - це дивовижний пікантний салат з незвичайним смаком. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних варіантів створення цієї