Як приготувати мідії?

Представники багато народів (переважно проживають на узбережжях великих водойм та на островах) традиційно вживають в їжу мідії. У різних кулінарних традиціях внутрішньоконтинентальних народів мідії менш поширені, однак для цього часу проблема покупки мідій цілком вирішувана.
Розповімо, що можна приготувати з мідій, і як приготувати мідії смачно і правильно. Спершу запам'ятаємо, що навіть їстівні прісноводні мідії все ж не варто їсти сирими (можуть бути паразити). Морські види менш небезпечні, але й вони можуть бути небезпечні для здоров'я, тому, якщо ви зважилися є мідії сирими, то краще їх попередньо ферментировать, тобто замаринувати в гострому соусі на основі натурального оцту, з перцем, спеціями і часником (якщо заморожені мідії більше 3-х діб, то цей факт теж, певним чином, сприяє вирішенню проблеми).
Як приготувати мідії смачно?
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо соус. Змішуємо оцет, сік лимона і масло. Приправляємо продавлений часником і червоним перцем. Можна трохи присолити.
В їжу використовується тільки так звана ніжка мідії (власне, це м'яз-насос). Акуратно піднімаємо живу мідію ножем і вирізаємо ніжку. На порцію потрібно 10-20 штук в залежності від розміру. Складаємо «ніжки» миску і заливаємо соусом. Можна відламати по одній стулці, а в ту, в якої залишилося м'ясо, налити соусу. Слід зауважити, що для маринування мідій можна придумати й інші гострі соуси з хріном, васабі, гірчицею, і іншими агресивними компонентами. Подаємо мідії з зеленню і світлими винами, граппой, лимончелло, текілою, ромом, віскі, джин. Можна подати різотто або пасту з сиром, салат з морської капусти, свіжі фрукти.
У такому вигляді мідії найбільш корисні, але так можна готувати тільки свіжі мідії. Тепер розповімо, як приготувати варені мідії в мушлях, якщо ви купили морожені.
Як приготувати варені мідії?
Інгредієнти:
Приготування
Соус готуємо заздалегідь. Ретельно промиємо рис, заллємо холодною водою і відваримо без змішувань протягом 8-16 хвилин (залежить від сорту). Воду зіллємо (можна промити окропом, якщо хочете). Рис

Мідії ретельно промиваємо в холодній воді. Невелика кількість води нагріваємо в каструлі. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець горошком. Можна додати інші спеції у вигляді насіння (коріандр, фенхель, кмин та ін). Проварюємо маринад при слабкому кипінні протягом 5 хвилин. Закладаємо мідії і варимо до моменту відкривання стулок, після чого оперативно виймаємо шумівкою. У кожній мідії відламує одну стулку і готуємо їх на великому блюді. Поруч викладаємо рис, краще - через спеціальне кільце або іншу форму - так буде гарніше. Поливаємо соусом рис і мідії та оформляємо зеленню. Можна, звичайно, використовувати і інші гарніри. Також добре подати салати зі свіжих овочів, свіжі фрукти, темне пиво, світлі вина або більш міцні напої.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з мідій з рисом
Мідії - корисний дієтичний морепродукт, з використанням якого готують безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити

Смажені мідії
Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися

Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,

Страви з мідій
Мідії - низькокалорійний корисний продукт, в якому міститься велика кількість білка. З них можна приготувати безліч вишуканих і смачних страв.

Як чистити мідії?
На наші столи мідії потрапляють нечасто, тому далеко не всі господині знають, як правильно чистити цей продукт. Так і ви напевно зустрічали в

Мідії по-корейськи
Мідії по-корейськи - це дивовижний пікантний салат з незвичайним смаком. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних варіантів створення цієї