Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Смажені мідії

22-03-2015, 13:40
1 720
Смажені мідії
Мідії - їстівні морські молюски із родини двостулкових, мають, поряд з устрицями, промислове значення. Мідії - дуже цінний морепродукт, за смаком практично не поступається устриць. Мідії багаті вітамінами, мікроелементами і корисними жирними кислотами. З них можна готувати різні смачні та корисні страви, наприклад, їх можна смажити.

Як приготувати мідії?


Рецепт простий - мідії смажені з цибулею і яєчня з помідорами .
Інгредієнти:

  • мідії;

  • рослинна олія;

  • ріпчаста цибуля;

  • свіжі курячі яйця;

  • помідори;

  • лимон;

  • трохи вершкового масла;

  • зелень.


  • Приготування:
    Ретельно промиті мідії викладемо на деякий час в друшляк, тим часом розігріємо масло в сковороді і, коли вода з мідій стече, викладемо їх в сковороду. Спочатку мідії «випустять» з себе воду і в ній припускаться на слабкому вогні. Помішуємо їх лопаткою. Скільки хвилин смажити мідії? Це залежить від часу википання води. Після того як випущена мідіями вода википить, додати в сковороду трохи олії і злегка прожарим їх протягом пари хвилин. Додамо вогню до середнього, акуратно додаємо в сковороду подрібнену цибулю і прожарим все до зарум'янювання, обережно маніпулюючи лопаткою. Мідії з цибулею готові. В окремій сковороді обсмажимо скибочки помідор на натуральному вершковому маслі (можна взяти топлене - так буде смачніше). Додамо яйця так, щоб жовток не розтікся, і накриємо кришкою. Смажити будемо на слабкому вогні, поки жовтки не затягнуться тонкою білою плівкою. Яйця повинні бути просмажені так, щоб жовток залишався напівсирим. Тепер можна подавати до столу, попередньо сбризнув мідії лимонним соком і прикрасивши гілочками зелені. До такої страви чудово подати келишок білого або рожевого столового вина.
    Мідії смажені з часником
    Інгредієнти:

  • 200 г очищених мідій;

  • 4 зубчики часнику;

  • 3 столових ложки рослинної олії (оливкової або соняшникової);

  • листя цикорію;

  • зелень (петрушка, коріандр, базилік, розмарин);

  • лимон.


  • Приготування:
    Як готувати мідії, смажені з часником? Закип'ятимо в каструлі воду і опустимо в неї мідії, проваримо їх 2-3 хвилини, потім відкинемо на друшляк і остудимо. Розігріємо масло в сковороді і викладемо мідії. Додамо часник, подрібнений за допомогою ножа. Обсмажимо все, помішуючи лопаткою або струшуючи сковороду, протягом 1-2 хвилин, не більше. Готові мідії, обсмажені з часником, викладемо на блюдо разом з эндивием, збризніть соком лимона і прикрасимо гілочками зелені. До такого делікатесу можна подати відварний рис з салатом зі свіжих помідорів, чорних і зелених оливок, сиру (підійдуть моцарелла, фета, бринза). Можна подати столове світле або міцне несолодке світле вино або темне пиво.
    Молюски заморожені
    Як посмажити заморожені мідії? Це питання цікавить всіх, хто живе далеко від моря. Для початку, якщо мідії очищені, необхідно розморозити їх у ємності з холодною водою, потім ретельно промити і відкинути на друшляк. Потім можна готувати: маринувати, варити, тушкувати, смажити. Будь-яка обробка триває не більше кількох хвилин. Якщо мідії в закритому вигляді в раковинах, то кинемо їх в окріп, за кілька секунд вони розкриються. Можна, звичайно, розкрити раковини ножем.
    Рецепт страви із заморожених мідій
    Інгредієнти:

  • 200-300 г розморожених мідій;

  • 1 цибулина;

  • 4 зубчики часнику;

  • 1 лимон;

  • трохи рослинного масла;

  • 30-50 мл білого вина;

  • трохи діжонської гірчиці із зернятками;

  • лимон;

  • зелень (базилік, коріандр, розмарин).


  • Смажені мідії

    Приготування:
    Очищений цибулю тонко наріжемо кільцями. Розігріємо масло в сковороді і на середньо-сильному вогні обсмажимо цибулю до появи красивого блідо-золотистого відтінку. Додамо в сковороду мідії і подрібнений ножем часник, обсмажимо все протягом 2-4-х хвилин. Увіллємо додамо вино і гірчицю. Протомим ще хвилину. Готові мідії з цибулею в винно-гірчичному соусі викладемо на блюдо і прикрасимо гілочками зелені. Як гарнір можна подати салат з помідорів з бринзою і оливками, рис, мариновані баклажани, тушковану спаржу, відварну стручкову квасоля, броколі. Вино під таку страву можна вибрати будь несолодке і не червоне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з мідій з рисом
    Салат з мідій з рисом
    Мідії - корисний дієтичний морепродукт, з використанням якого готують безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити
    Як приготувати мідії?
    Як приготувати мідії?
    Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
    Мідії у вершковому соусі
    Мідії у вершковому соусі
    Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,
    Страви з мідій
    Страви з мідій
    Мідії - низькокалорійний корисний продукт, в якому міститься велика кількість білка. З них можна приготувати безліч вишуканих і смачних страв.
    Як чистити мідії?
    Як чистити мідії?
    На наші столи мідії потрапляють нечасто, тому далеко не всі господині знають, як правильно чистити цей продукт. Так і ви напевно зустрічали в
    Мідії по-корейськи
    Мідії по-корейськи
    Мідії по-корейськи - це дивовижний пікантний салат з незвичайним смаком. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних варіантів створення цієї