Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з мідій з рисом

Салат з мідій з рисом

22-03-2015, 14:46
829
Салат з мідій з рисом
Мідії - вельми корисний делікатесний продукт, порівнянний з устрицями.
Можна по-різному готувати мідії, наприклад, складати з ними різні салати. Особливо добре мідії поєднуються з рисом, тому візьмемо два цих продукту за основу салатів.

Рецепт дієтичного салату з мідій з рисом


Інгредієнти:

  • плоть мідій - близько 300 м;

  • рис - 1-2 склянки;

  • солодкий червоний перець - 2 шт.;

  • авокадо - 1 плід;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • цукіні - близько 150-200 г;

  • лимон або лайм;

  • гострий червоний перець;

  • часник;

  • зелень свіжа різна;

  • олія холодного віджиму;

  • оцет натуральний фруктовий;

  • листя салату, цикорію або цикорію.


  • Приготування
    Мідії варто добре промити і закинути в каструлю з киплячою водою. Після відкривання раковин проварюємо ще протягом 1 хвилини (цього достатньо) і зливаємо воду. Остуджуємо холодною водою, витягаємо їстівну частину мідії (це м'яз-насос).
    Старанно промитий (краще гарячою водою) рис проварюємо , не перемішуючи, у великій кількості води протягом 8-16 хвилин (залежно від сорту). Можна промити його ще раз і злити воду.
    Нарізаємо цибулю чверть кільцями і з'єднуємо його в мисці з відібраними шматочками мідій. Відразу замаринуем, для цього змішуємо масло з оцтом і/або соком лимона або лайма (співвідношення приблизно 3:1). Додаємо нарізаний соломкою солодкий перець, дрібно рубані часник, гострий перець і зелень. Перемішаємо.
    Витягаємо кісточку з авокадо і відокремлюємо м'якоть, використовуючи ложку. Нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в салат. Нехай салат постоїть, промаринується хвилин 20.
    Тепер кладемо зварений рис і перемішуємо. Викладаємо салатні листя (цикорій, ендивій) на сервірувальне блюдо, а зверху поміщаємо порцію салату. Оформляємо листочками зелені.
    Можна викласти рис поруч з салатом з мідій (через кільце або іншу спеціальну форму) - вийде гарно. Подаємо салат з мідіями і рисом зі світлими винами.
    Салат з мідій з рисом

    Можна надати салату з рисом і мідіями далекосхідний колорит, для цього використовуйте гірчичне або кунжутне масло або їх суміш, збільште кількість перцю, часнику і кінзи, додайте соєвий соус і/або інші традиційні соуси. Зрозуміло, салати в далекосхідному стилі краще подавати з автентичними алкогольними напоями: рисовим вином, саке, соджу, маотай, эрготоу, фруктовими винами.
    Якщо хочете приготувати теплий салат з рисом і мідіями, шматочки плоті мідій можна злегка обсмажити з тонко нарізаною цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з мідіями - рецепт
    Салат з мідіями - рецепт
    Салат з мідіями - вишукане, витончене страва, що прийдеться до смаку всім любителям морепродуктів. Ну а якщо ви ще не пробували його готувати, то
    Салат з мідій і креветок
    Салат з мідій і креветок
    Звичайно, не всі люблять дари моря, однак їсти їх все ж необхідно. Тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати салат з мідіями, креветками та
    Салат «Печінка тріски з рисом»
    Салат «Печінка тріски з рисом»
    Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми
    Салат з морської капусти
    Салат з морської капусти
    Морська капуста - популярний і корисний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. У ній містяться сполуки йоду, заліза, магнію і калію.
    Як приготувати мідії?
    Як приготувати мідії?
    Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
    Страви з мідій
    Страви з мідій
    Мідії - низькокалорійний корисний продукт, в якому міститься велика кількість білка. З них можна приготувати безліч вишуканих і смачних страв.