Салат з мідій з рисом
Мідії - вельми корисний делікатесний продукт, порівнянний з устрицями.
Можна по-різному готувати мідії, наприклад, складати з ними різні салати. Особливо добре мідії поєднуються з рисом, тому візьмемо два цих продукту за основу салатів.
Інгредієнти:
плоть мідій - близько 300 м;
рис - 1-2 склянки;
солодкий червоний перець - 2 шт.;
авокадо - 1 плід;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
цукіні - близько 150-200 г;
лимон або лайм;
гострий червоний перець;
часник;
зелень свіжа різна;
олія холодного віджиму;
оцет натуральний фруктовий;
листя салату, цикорію або цикорію.
Приготування
Мідії варто добре промити і закинути в каструлю з киплячою водою. Після відкривання раковин проварюємо ще протягом 1 хвилини (цього достатньо) і зливаємо воду. Остуджуємо холодною водою, витягаємо їстівну частину мідії (це м'яз-насос).
Старанно промитий (краще гарячою водою) рис проварюємо , не перемішуючи, у великій кількості води протягом 8-16 хвилин (залежно від сорту). Можна промити його ще раз і злити воду.
Нарізаємо цибулю чверть кільцями і з'єднуємо його в мисці з відібраними шматочками мідій. Відразу замаринуем, для цього змішуємо масло з оцтом і/або соком лимона або лайма (співвідношення приблизно 3:1). Додаємо нарізаний соломкою солодкий перець, дрібно рубані часник, гострий перець і зелень. Перемішаємо.
Витягаємо кісточку з авокадо і відокремлюємо м'якоть, використовуючи ложку. Нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в салат. Нехай салат постоїть, промаринується хвилин 20.
Тепер кладемо зварений рис і перемішуємо. Викладаємо салатні листя (цикорій, ендивій) на сервірувальне блюдо, а зверху поміщаємо порцію салату. Оформляємо листочками зелені.
Можна викласти рис поруч з салатом з мідій (через кільце або іншу спеціальну форму) - вийде гарно. Подаємо салат з мідіями і рисом зі світлими винами.
Можна надати салату з рисом і мідіями далекосхідний колорит, для цього використовуйте гірчичне або кунжутне масло або їх суміш, збільште кількість перцю, часнику і кінзи, додайте соєвий соус і/або інші традиційні соуси. Зрозуміло, салати в далекосхідному стилі краще подавати з автентичними алкогольними напоями: рисовим вином, саке, соджу, маотай, эрготоу, фруктовими винами.
Якщо хочете приготувати теплий салат з рисом і мідіями, шматочки плоті мідій можна злегка обсмажити з тонко нарізаною цибулею.
Можна по-різному готувати мідії, наприклад, складати з ними різні салати. Особливо добре мідії поєднуються з рисом, тому візьмемо два цих продукту за основу салатів.
Рецепт дієтичного салату з мідій з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Мідії варто добре промити і закинути в каструлю з киплячою водою. Після відкривання раковин проварюємо ще протягом 1 хвилини (цього достатньо) і зливаємо воду. Остуджуємо холодною водою, витягаємо їстівну частину мідії (це м'яз-насос).
Старанно промитий (краще гарячою водою) рис проварюємо , не перемішуючи, у великій кількості води протягом 8-16 хвилин (залежно від сорту). Можна промити його ще раз і злити воду.
Нарізаємо цибулю чверть кільцями і з'єднуємо його в мисці з відібраними шматочками мідій. Відразу замаринуем, для цього змішуємо масло з оцтом і/або соком лимона або лайма (співвідношення приблизно 3:1). Додаємо нарізаний соломкою солодкий перець, дрібно рубані часник, гострий перець і зелень. Перемішаємо.
Витягаємо кісточку з авокадо і відокремлюємо м'якоть, використовуючи ложку. Нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в салат. Нехай салат постоїть, промаринується хвилин 20.
Тепер кладемо зварений рис і перемішуємо. Викладаємо салатні листя (цикорій, ендивій) на сервірувальне блюдо, а зверху поміщаємо порцію салату. Оформляємо листочками зелені.
Можна викласти рис поруч з салатом з мідій (через кільце або іншу спеціальну форму) - вийде гарно. Подаємо салат з мідіями і рисом зі світлими винами.
Можна надати салату з рисом і мідіями далекосхідний колорит, для цього використовуйте гірчичне або кунжутне масло або їх суміш, збільште кількість перцю, часнику і кінзи, додайте соєвий соус і/або інші традиційні соуси. Зрозуміло, салати в далекосхідному стилі краще подавати з автентичними алкогольними напоями: рисовим вином, саке, соджу, маотай, эрготоу, фруктовими винами.
Якщо хочете приготувати теплий салат з рисом і мідіями, шматочки плоті мідій можна злегка обсмажити з тонко нарізаною цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з мідіями - рецепт
Салат з мідіями - вишукане, витончене страва, що прийдеться до смаку всім любителям морепродуктів. Ну а якщо ви ще не пробували його готувати, то
Салат з мідій і креветок
Звичайно, не всі люблять дари моря, однак їсти їх все ж необхідно. Тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати салат з мідіями, креветками та
Салат «Печінка тріски з рисом»
Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми
Салат з морської капусти
Морська капуста - популярний і корисний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. У ній містяться сполуки йоду, заліза, магнію і калію.
Як приготувати мідії?
Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
Страви з мідій
Мідії - низькокалорійний корисний продукт, в якому міститься велика кількість білка. З них можна приготувати безліч вишуканих і смачних страв.