Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з мідій

Страви з мідій

22-03-2015, 08:16
2 338
Страви з мідій
Мідії - двостулкові їстівні молюски, цінний об'єкт промислу і розведення поряд з устрицями. З найдавніших часів мідії традиційно входять в їжу народів, що живуть на узбережжях теплих морів.
Мідії - корисний (не менш ніж устриці), низькокалорійний делікатесний продукт, що містить у великих кількостях білок і практично не містить вуглеводів. В плоті цих молюсків також містяться речовини, дуже корисні для організму людини (особливо корисні чоловікам сполуки цинку).
З мідій і з мідіями можна готувати різні страви, смачні, прості, вишукані і делікатесні, відомо безліч рецептів.
У будь-якому випадку, треба враховувати наступне: морські мідії можна їсти в маринованому вигляді (або навіть сирими), прісноводних ж молюсків обов'язково слід піддавати термічній обробці, щоб уникнути зараження хвороботворними мікроорганізмами.

Страва з мідій, маринованих з лимоном, часником і гострим червоним перцем


Інгредієнти:

  • мідії свіжі;

  • рослинна олія (оливкова або гірчична холодного віджиму);

  • гострий червоний перець свіжий;

  • лимон;

  • зелень свіжа різна (молодий цибуля, петрушка, кінза, базилік).


  • Приготування
    Спочатку готуємо маринад: змішати в довільних пропорціях рослинне масло і сік лимона (його можна замінити натуральним світлим винним оцтом або змішати сік лимона з оцтом). Додаємо в маринад продавлений часник і заправляємо гострим червоним перцем. Нехай настоюється.
    Мідії добре промиваємо в холодній воді (якщо молюски заморожені, спочатку розморожуємо їх в холодній воді). Потім мідії покласти в миску (непластиковую) і заливаємо крутим окропом. Чекаємо на 1-2 хвилини і зливаємо воду. Якщо є мідії, які не відкрилися, відкриваємо їх ножем, відламує одну із стулок, а другу стулку, в якій залишилося тіло мідії, викладаємо на блюдо.
    Тепер проціджуємо маринад через ситечко і поливаємо ним кожну мідію в стулці. Оформляємо блюдо з мідіями свіжою зеленню. Подаємо з будь-яким білим або рожевим вином, бренді, граппой, ромом, текілою або темним домашнім пивом .
    Тим, хто не може знайти в продажу свіжих живих мідій, можна рекомендувати готувати страви із заморожених молюсків.

    Страва з варених мідій і креветок


    Інгредієнти:

  • мідії заморожені - 300 г;

  • креветки середнього розміру - 300 г;

  • оливкова олія;

  • біле міцне несолодке вино (мадера або херес) - 100 мл;

  • вершки натуральні молочні - 100 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • корінець імбиру свіжий - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець червоний солодкий;

  • перець червоний гострий;

  • рис готовий варений розсипчастий - 2-5 ст. ложок;

  • лайм або лимон;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік, розмарин, кріп - не треба).


  • Приготування
    Креветок відварюємо в киплячій воді протягом 5-ти хвилин (не більше), після чого зливаємо воду, остуджуємо і видаляємо хітинові панцирі.
    Мідії розморожуємо, промиваємо, заливаємо в окремій каструльці окропом і варимо протягом 1-ї хвилини. Зливаємо воду, остуджуємо і відкриваємо раковини, якщо вони не відкрилися самі, після чого виймаємо їстівну частину - мускул.
    Нарізаємо цибулю півкільцями, а солодкий перець - короткою соломкою.
    Страви з мідій
    Добре розжарюємо глибоку сковороду і обсмажуємо на олії мідії, креветки і цибулю з перцем протягом 3-х хвилин на сильному вогні. Зменшуємо вогонь, додаємо вино і гострий червоний перець. Протушиваем протягом ще 3-х хвилин, помішуючи, і додаємо близько 300-400 мл кип'яченої гарячої води, варений рис і вершки. Вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою хвилин 8-16.
    Готовий суп розливаємо в супові чашки. У кожну чашку кладемо по часточці лайма - це додасть смаку особливий відтінок. Присипаємо суп в чашках рубаними зеленню і часником. До супу подаємо те ж вино, з яким готували суп чи будь-яке світле, краще міцне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з мідіями - рецепт
    Салат з мідіями - рецепт
    Салат з мідіями - вишукане, витончене страва, що прийдеться до смаку всім любителям морепродуктів. Ну а якщо ви ще не пробували його готувати, то
    Салат з мідій і креветок
    Салат з мідій і креветок
    Звичайно, не всі люблять дари моря, однак їсти їх все ж необхідно. Тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати салат з мідіями, креветками та
    Салат з мідій з рисом
    Салат з мідій з рисом
    Мідії - корисний дієтичний морепродукт, з використанням якого готують безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити
    Смажені мідії
    Смажені мідії
    Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися
    Як приготувати мідії?
    Як приготувати мідії?
    Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
    Як чистити мідії?
    Як чистити мідії?
    На наші столи мідії потрапляють нечасто, тому далеко не всі господині знають, як правильно чистити цей продукт. Так і ви напевно зустрічали в