Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як чистити мідії?

16-03-2015, 15:59
1 705
Як чистити мідії?
Мідії - це двостулкові молюски, які мешкають як в прісних так і солоних водах. Переважно вони мешкають на глибині близько 100 метрів, і більшість з них переміщається з допомогою стулок. Найчастіше зустрічаються такі представники виду як мідії, устриці, перлівниць, беззубки, перлової, тридакни, «корабельні черв'яки» і морські гребінці. У кулінарії мідії вважаються делікатесом, тому багатьом буде цікаво, як правильно почистити і приготувати заморожені мідії.

Як правильно чистити заморожені мідії?


Зберігаються мідії у вакуумних упаковках в морозильній камері не довше тієї дати, яка вказана на пакеті. Перед тим як почистити мідії, їх необхідно розморозити, поклавши в холодну воду і придавивши вантажем, щоб вони не розкрилися. Але при цьому дуже важливо підібрати вантаж так, щоб їх не розчавити. Після того як з них зійде лід, молюски потрібно буде якомога швидше використовувати.
Багато хто задається питанням, а чи треба взагалі чистити мідії? Звичайно, так! Адже на них знаходяться, наприклад вусики, якими вони пересуваються, і які абсолютно не потрібні нам в їжі. Також всередині мідій є пісок та інші речовини, які молюски пропускають через себе.
Перед тим як чистити мідії їх обов'язково потрібно перевірити на раскритость. Якщо раковина відкрита, то це означає, що молюск всередині вже мертвий, і такі мідії можна викинути.
Після ретельного огляду, мідії потрібно приблизно на годину покласти в каструлю з холодною водою і доданої до неї кукурудзяним борошном. Це необхідно щоб очистити м'ясо мідій від не встиг вийти назовні піску, так як він просто міг залишитися там ще перед заморожуванням. Після цього в сторону необхідно відкласти всі мідії з вусиками, якими вони прикріплюються до пірсів і скелях, і потім почистити і їх. Для цього плоскогубцями або просто пальцями необхідно потягнути їх до основи раковини. Ці вусики нам зовсім не потрібні, тому їх можна, як і розкриті мідії, викинути.
Далі необхідно почистити саму раковину від піску і прилип до неї бруду. Для цього використовується жорстка щітка. Після того як молюски будуть повністю очищені, їх відразу ж треба помістити в каструлю з гарячою водою і варити при високій температурі до повного розкриття. Цей процес може зайняти від 5 до 10 хвилин. Каструлю при цьому час від часу необхідно акуратно трусити, щоб мідії рівномірно розігрівалися. Готові молюски після закінчення часу можна подавати до столу, а не розкрилися - викинути. Для того щоб мідії краще приготувалися, у воду можна додавати трохи рибного бульйону або білого вина.
Як чистити мідії?

Корисні властивості мідій
Після того, як ми розібралися, чи потрібно чистити заморожені мідії і як це робити, можна перейти до питання, чим вони будуть нам корисні. По-перше, м'ясо мідій - це високоякісний білок, до того ж воно багате фосфатидами, які як не можна краще впливають на роботу печінки. Також до його складу входять поліненасичені жирні кислоти, які сприятливо впливають на гостроту зору та на роботу головного мозку.
У мідіях знаходиться дуже багато мікроелементів, серед яких є йод, марганець, цинк, мідь, кобальт, а також вітаміни В1 В2 В6 D, Е і РР. Крім того мідії є відмінним антиоксидантом. Доведено, що регулярне вживання м'яса мідій знижує ризик виникнення артриту, онкологічних захворювань, а також зміцнює імунітет.
Двостулкові мідії мають високу поживну цінність, володіють цінними лікувальними властивостями і ніжним смаком, стимулюють процес кровотворення, покращують обмін речовин і підвищують загальний тонус. Крім цього в м'ясі міститься велика кількість мінеральних речовин і глікогену, а також провітамін D3 і ферменти, які як не можна краще сприяють поліпшенню травлення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з мідій з рисом
Салат з мідій з рисом
Мідії - корисний дієтичний морепродукт, з використанням якого готують безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити
Смажені мідії
Смажені мідії
Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися
Як приготувати мідії?
Як приготувати мідії?
Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,
Страви з мідій
Страви з мідій
Мідії - низькокалорійний корисний продукт, в якому міститься велика кількість білка. З них можна приготувати безліч вишуканих і смачних страв.
Як чистити камбалу?
Як чистити камбалу?
Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.