Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як чистити камбалу?

Як чистити камбалу?

16-03-2015, 15:59
1 141
Як чистити камбалу?
Камбала являє собою рибу з ніжним білим м'ясом, смак якого полюбили багато. Але перед тим як почати докладна розповідь про те, як чистити рибу камбалу і чи треба це робити взагалі, хочеться сказати кілька слів про її корисні властивості. Відразу хочеться відзначити, що в камбалі міститься зовсім мало жиру - близько 3%. А це означає, що вона як не можна краще підійде для дієтичного харчування.
Цю рибу запросто можна їсти, не приносячи шкоди ослабленому організму, або ж під час різних дієт. Калорійність камбали складає всього 83 кКал на 100 г продукту. Крім того ця риба багата вітамінами А, В, Е, пантотенової і нікотиновою кислотою, рибофлавіном, піридоксином і тіаміном. Також відомо, що м'ясо камбали є потужним афродизіаком.
Що стосується вмісту мінеральних речовин у рибі, то воно дуже різноманітне. Камбала містить солі фосфору, які роблять міцними кістки, зуби, волосся і нігті, а також надають шкірі здоровий колір. Також в рибі містяться жирні кислоти Омега-3 що попереджують розвиток раку і сприяють лікуванню бронхіту, йод, який допомагає при захворюваннях щитовидної залози, і амінокислоти, що сприяють зменшенню рівня холестерину в крові.

Як чистити камбалу?


Багато господинь задаються питанням, чи потрібно взагалі чистити камбалу? Мабуть, чистка цієї риби не така вже й звичайна. Потрібно всього лише зняти з неї шкіру. Для цього знадобиться ніж і обробна дошка. Для початку рибу необхідно промити під струменем злегка теплої води і відрізати їй плавники, луску при цьому чистити не треба. Далі необхідно зробити розріз вздовж одного боку риби.
Як чистити камбалу?
Розріз потрібно акуратно підчепити і поступово від хвоста до голови зняти шкіру. Якщо немає можливості зняти шкіру до кінця, голову можна відрізати.
Хочеться відзначити, що якщо камбала невелика, то смажити її можна і в шкірі. Але при цьому буде присутній специфічний морський запах, який не всім подобається.
Як почистити камбалу, щоб отримати філе?
У безлічі рецептів використовується філе риби. Тому багатьом буде цікаво, як правильно чистити камбалу, щоб отримати гарне незбиране філе. Отже, щоб приготувати філе риби, необхідно зробити наступне. Добре помити її і покласти на обробну дошку головою від себе. Спочатку необхідно зробити V-подібний надріз у голови, а потім вертикальний розріз уздовж усієї спини. Далі необхідно підчепити ножем розріз у голови і пройтися до низу, відокремлюючи, таким чином, одну половину філе. Так само відділяється друга половинка риби, а потім відрізається голова і виймається хребетная кістка.

Готуємо рибу


Після того, як стало відомо, як же правильно почистити камбалу, хочеться поділитися кількома порадами про те, як смачно приготувати рибу:

  • щоб варена риба була смачніше можна покласти в бульйон зовсім трохи кропу;

  • під час смаження рибу краще всього покласти вниз темною стороною;

  • щоб тушкована камбала була апетитною, під час готування можна покласти кілька ложок майонезу.


  • А тим, хто вже навчився, як чистити камбалу, але ще жодного разу не готував цю апетитну рибу або просто не знає, що приготувати на вечерю, пропонуємо простий рецепт.

    Камбала, запечена з помідорами
    Як чистити камбалу?

    Інгредієнти:

  • філе камбали - 500 г;

  • помідори - 300 г;

  • сік половини лимона;

  • сіль;

  • перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Після того як камбала почищена, вона перчиться, солиться і поливається соком лимона. Після цього риба ставиться в холодильник на кілька годин для просочення. Далі камбала дістається і кладеться в форму для запікання, попередньо змащену олією. Поверх риби викладаються порізані тонкими кільцями помідори. Для приготування риба ставиться на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку. Після закінчення часу готова камбала дістається з печі, кладеться на красиве блюдо і прикрашається на свій розсуд.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Камбала смажена - рецепти
    Камбала смажена - рецепти
    Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
    Як посмажити камбалу на сковороді?
    Як посмажити камбалу на сковороді?
    М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
    Як приготувати камбалу в духовці?
    Як приготувати камбалу в духовці?
    Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
    Як правильно чистити камбалу?
    Як правильно чистити камбалу?
    Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
    Камбала в мультиварці
    Камбала в мультиварці
    Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще