Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними способами, і вона завжди виходить дуже соковита і ніжна. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти запеченої камбали в духовці.
Інгредієнти:
камбала - 1 кг;
помідор - 2 шт.;
сир - 150 г;
лимонний сік - за смаком;
спеції.
Для соусу:
цедра лимони - за бажанням;
сметана - 4 ст. ложки;
зелень кропу.
Приготування
Тушки камбали чистимо, промиваємо й обсушуємо. Потім поливаємо рибу лимонним соком, підсолюємо і перчимо за смаком. В окремій чашці змішуємо сметану, подрібнений кріп і лимонну цедру за бажанням.
Тепер викладаємо тушку на лист фольги, покриваємо рівномірно сметанним соусом і зверху розкладаємо нарізаний кружечками помідор. Після цього все посипаємо тертим сиром.
Загортаємо рибку в фольгу і точно також чинимо з іншими тушками. Викладаємо конвертики на деко і ставимо на 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Ну, ось і все, тепер перекладаємо камбалу зі сметаною, приготовану в духовці, на красиве блюдо і ставимо на святковий стіл, прикрасивши кружечками лимона.
Інгредієнти:
камбала - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
сир - 50 г;
масло вершкове - 10 г;
розмарин - 05 ч. ложки;
спеції.
Приготування
Камбалу промиваємо, висушуємо серветкою, посипаємо спеціями і викладаємо у форму для запікання. Зверху покриваємо рибу порізаною кільцями цибулею, тертою морквою, кладемо невеликі шматочки масла, посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.
Інгредієнти:
свіжа камбала - 1 кг;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
цибулина - 1 шт.;
гірчиця;
цукор - 2 ч. ложки;
оцет, сіль.
Для гарніру:
картопля - 700 г;
часник - 1 зубчик;
масло вершкове - 50 г;
зелень кропу.
Приготування
Камбалу чистимо, обробляємо і гарненько промиваємо. Потім нарізаємо рибу на порційні шматки, обмазуємо кожен гірчицею і залишаємо для просочення на 20 хвилин. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на терочке, а зубчик часнику нарізаємо кружечками.
На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулька. Пасеруємо його протягом декількох хвилин, потім додаємо моркву і часник. Додаємо до овочів трохи цукру, солі, акуратно перемішуємо, збризкуємо оцтом і знімаємо сковороду з вогню. Шматки камбали викладаємо на деко і ставимо на 10 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Потім перевертаємо рибу іншою стороною, викладаємо зверху приготовані овочі і прибираємо в духовку ще на 10 хвилин для подальшого запікання.
А цим часом очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Далі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло, дрібно нарізаний часник, накриваємо кришкою і гарненько струшуємо каструлю. Гарнір з картоплі відмінно підійде до нашої запеченої риби.
Інгредієнти:
камбала - 500 г;
кабачок - 1 шт.;
сік лимонний;
помідор черрі - для прикраси;
спеції.
Приготування
Рибу обробити, промиваємо і маринуємо в спеціях і лимонному соці. Кабачок нарізаємо кружечками, присипаємо сіллю і залишаємо, щоб виділився сік, який обережно зливаємо. Викладаємо рибу в рукав, розкладаємо навколо кружечки кабачків, поливаємо їх маринадом, зав'язуємо рукав, робимо кілька проколів голкою і запікаємо страву протягом 30 хвилин при 180 градусах в духовці. При подачі на стіл прикрашаємо рибу порізаними шматочками помідорів чері і оливками.
Камбала у фользі в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Тушки камбали чистимо, промиваємо й обсушуємо. Потім поливаємо рибу лимонним соком, підсолюємо і перчимо за смаком. В окремій чашці змішуємо сметану, подрібнений кріп і лимонну цедру за бажанням.
Тепер викладаємо тушку на лист фольги, покриваємо рівномірно сметанним соусом і зверху розкладаємо нарізаний кружечками помідор. Після цього все посипаємо тертим сиром.
Загортаємо рибку в фольгу і точно також чинимо з іншими тушками. Викладаємо конвертики на деко і ставимо на 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Ну, ось і все, тепер перекладаємо камбалу зі сметаною, приготовану в духовці, на красиве блюдо і ставимо на святковий стіл, прикрасивши кружечками лимона.
Рецепт приготування камбали в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Камбалу промиваємо, висушуємо серветкою, посипаємо спеціями і викладаємо у форму для запікання. Зверху покриваємо рибу порізаною кільцями цибулею, тертою морквою, кладемо невеликі шматочки масла, посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.
Камбала з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Для гарніру:
Приготування
Камбалу чистимо, обробляємо і гарненько промиваємо. Потім нарізаємо рибу на порційні шматки, обмазуємо кожен гірчицею і залишаємо для просочення на 20 хвилин. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на терочке, а зубчик часнику нарізаємо кружечками.
На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулька. Пасеруємо його протягом декількох хвилин, потім додаємо моркву і часник. Додаємо до овочів трохи цукру, солі, акуратно перемішуємо, збризкуємо оцтом і знімаємо сковороду з вогню. Шматки камбали викладаємо на деко і ставимо на 10 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Потім перевертаємо рибу іншою стороною, викладаємо зверху приготовані овочі і прибираємо в духовку ще на 10 хвилин для подальшого запікання.
А цим часом очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Далі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло, дрібно нарізаний часник, накриваємо кришкою і гарненько струшуємо каструлю. Гарнір з картоплі відмінно підійде до нашої запеченої риби.
Рецепт камбали в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу обробити, промиваємо і маринуємо в спеціях і лимонному соці. Кабачок нарізаємо кружечками, присипаємо сіллю і залишаємо, щоб виділився сік, який обережно зливаємо. Викладаємо рибу в рукав, розкладаємо навколо кружечки кабачків, поливаємо їх маринадом, зав'язуємо рукав, робимо кілька проколів голкою і запікаємо страву протягом 30 хвилин при 180 градусах в духовці. При подачі на стіл прикрашаємо рибу порізаними шматочками помідорів чері і оливками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Як чистити камбалу?
Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще