Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними способами, і вона завжди виходить дуже соковита і ніжна. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти запеченої камбали в духовці.
Камбала у фользі в духовці
Інгредієнти: камбала - 1 кг; помідор - 2 шт.; сир - 150 г; лимонний сік - за смаком; спеції. Для соусу:
цедра лимони - за бажанням; сметана - 4 ст. ложки; зелень кропу. Приготування Тушки камбали чистимо, промиваємо й обсушуємо. Потім поливаємо рибу лимонним соком, підсолюємо і перчимо за смаком. В окремій чашці змішуємо сметану, подрібнений кріп і лимонну цедру за бажанням.
Тепер викладаємо тушку на лист фольги, покриваємо рівномірно сметанним соусом і зверху розкладаємо нарізаний кружечками помідор. Після цього все посипаємо тертим сиром.
Загортаємо рибку в фольгу і точно також чинимо з іншими тушками. Викладаємо конвертики на деко і ставимо на 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Ну, ось і все, тепер перекладаємо камбалу зі сметаною, приготовану в духовці, на красиве блюдо і ставимо на святковий стіл, прикрасивши кружечками лимона.
Рецепт приготування камбали в духовці
Інгредієнти: камбала - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; сир - 50 г; масло вершкове - 10 г; розмарин - 05 ч. ложки; спеції. Приготування Камбалу промиваємо, висушуємо серветкою, посипаємо спеціями і викладаємо у форму для запікання. Зверху покриваємо рибу порізаною кільцями цибулею, тертою морквою, кладемо невеликі шматочки масла, посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.
Камбала з картоплею в духовці
Інгредієнти: свіжа камбала - 1 кг; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; цибулина - 1 шт.; гірчиця; цукор - 2 ч. ложки; оцет, сіль. Для гарніру:
картопля - 700 г; часник - 1 зубчик; масло вершкове - 50 г; зелень кропу. Приготування Камбалу чистимо, обробляємо і гарненько промиваємо. Потім нарізаємо рибу на порційні шматки, обмазуємо кожен гірчицею і залишаємо для просочення на 20 хвилин. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на терочке, а зубчик часнику нарізаємо кружечками.
На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулька. Пасеруємо його протягом декількох хвилин, потім додаємо моркву і часник. Додаємо до овочів трохи цукру, солі, акуратно перемішуємо, збризкуємо оцтом і знімаємо сковороду з вогню. Шматки камбали викладаємо на деко і ставимо на 10 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Потім перевертаємо рибу іншою стороною, викладаємо зверху приготовані овочі і прибираємо в духовку ще на 10 хвилин для подальшого запікання.
А цим часом очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Далі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло, дрібно нарізаний часник, накриваємо кришкою і гарненько струшуємо каструлю. Гарнір з картоплі відмінно підійде до нашої запеченої риби.
Рецепт камбали в духовці
Інгредієнти: камбала - 500 г; кабачок - 1 шт.; сік лимонний; помідор черрі - для прикраси; спеції. Приготування Рибу обробити, промиваємо і маринуємо в спеціях і лимонному соці. Кабачок нарізаємо кружечками, присипаємо сіллю і залишаємо, щоб виділився сік, який обережно зливаємо. Викладаємо рибу в рукав, розкладаємо навколо кружечки кабачків, поливаємо їх маринадом, зав'язуємо рукав, робимо кілька проколів голкою і запікаємо страву протягом 30 хвилин при 180 градусах в духовці. При подачі на стіл прикрашаємо рибу порізаними шматочками помідорів чері і оливками.