Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно чистити камбалу?

Як правильно чистити камбалу?

16-03-2015, 14:52
2 531
Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і годиться для смаження, так як не розсипається під час приготування. Але є одне але - камбала лякає більшість покупців складністю в чищенні.
Попутно виникає питання "А чи потрібно чистити камбалу взагалі?", відповідь - так, неодмінно. Шкіра кабали надзвичайно товста і також покрита лускою, тому очищення уникнути не вдасться. Тому, радить ознайомитися з порадами про те, як правильно чистити камбалу, які ми підібрали в цій статті.

Як чистити камбалу?


Безпосередньо перед чищенням, важливим моментом є правильна розморожування риби. Саме завдяки неправильній розморожуванні готова риба може втратити не тільки левову частку корисних мінеральних речовин, але і свою соковитість. Щоб риба залишилася смачною, прямо замороженої помістіть її в холодну підсолену воду. Розморожування зазвичай займає 15-3 години, в залежності від розмірів риби.
Розморожену камбалу викладаємо на робочу поверхню і приступаємо до чищення. Так як камбалу найчастіше готують саме на сковороді, то спершу ми приділимо увагу тому, як чистити камбалу для смаження.

Як чистити і смажити камбалу?


Для смаження камбали з риби слід попередньо зняти шкіру - це і є основна складність всього процесу.
Отже, спершу кладемо камбалу темною стороною догори і відрізаємо голову. В отриману після надрізу порожнину вставляємо ніж і проводимо їм вздовж черева риби, розпорюючи його. Тепер з допомогою гнучкого і маленького ножа зчищаємо всі нутрощі і плівки з черевної порожнини. Споліскуємо порожнину риби холодною водою і повертаємо назад на дошку. За допомогою того ж гнучкого ножа, робимо невеликий надріз на рибі прямо під шкірою і засовуємо в отриманий надріз палець. Просуваючи палець глибше в простір між шкірі і м'якоттю, намагаємося відокремити їх один від одного. Робимо невеликий надріз збоку від відокремленого ділянки і знімаємо шкіру різким рухом.
Тепер очищену тушку слід сполоснути ще раз і розділити на порційні шматки. З риби можна також відокремити одне лише філе, пройшовшись гнучким ножем уздовж хребта, а потім обережно зрізав всю м'якоть.
Як чистити камбалу перед смаженням ми розібралися, а от як смажити її, зараз розберемося. Бажано обсмажувати рибу в борошняній паніровці, або клярі. Для цього шматочки очищеної риби обвалюємо в суміші борошна зі спеціями, або борошна і 1 яйця. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на нього шматочки риби. Масло повинні бути дійсно гарячим, щоб скоринка вмить схопилася і не дала іншим соків витекти на сковороду. Обсмажуємо рибу з обох боків до золотистого кольору, після чого викладаємо на паперову серветку, щоб дати стекти надлишків жиру.
Для смаження і запікання камбали в духовці не обов'язково знімати з риби шкіру, достатньо просто очистити її від нутрощів і
Як правильно чистити камбалу?
луски. Отже, спочатку як зазвичай зрізаємо голову і видаляємо всі нутрощі. Рибку промиваємо і за допомогою гострого ножа, або жорсткої щітки приступаємо до зняття луски. Знімаємо луску проти її укладання, а потім споліскують рибу ще раз. Поділяємо камбалу на філе уздовж хребта за допомогою тонкого і гнучкого ножа.
Очищену рибу перед запіканням маринуємо з лимонним соком, сіллю і перцем, для того, щоб прибрати різкий рибний запах. Після рибу можна просто так викласти на деко для випічки і готувати при 180 градусах 30-35 хвилин, а можна викласти поверх риби нарізані овочі, наприклад перець і томати. Готову рибу зазвичай подають із зеленню і часточкою лимона.
Сподобалися наші поради, тоді можете ознайомиться зі статтею: «Як правильно почистити оселедець?» .
Рекомендуємо добрі рецепти
Камбала смажена - рецепти
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
Як посмажити камбалу на сковороді?
Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
Як приготувати камбалу в духовці?
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
Камбала у фользі в духовці
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Як чистити камбалу?
Як чистити камбалу?
Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
Камбала в мультиварці
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще