Камбала смажена - рецепти

Як правильно смажити камбалу?
На прилавках магазинів ви можете знайти вже готове очищене філе камбали, а так само цілу тушку риби, яку, перш ніж готувати, потрібно правильно почистити.
В чищенні камбали є свій маленький секрет. Рибу потрібно покласти на обробну дошку світлою стороною догори, щоб було видно темну частину камбали з нутрощами, які потрібно вичистити. Отже, для початку відріжте голову, потім помийте нутрощі і добре промийте рибу. Відріжте хвіст і плавники з обох сторін. В останню чергу акуратно зніміть шкірку. Зробити це потрібно обов'язково, тому що під час смаження вона має не зовсім приємний запах.
В силу того що камбала - плоска риба смажиться вона трохи швидше ніж яка-небудь інша. В середньому для смаження риби потрібно за 3-4 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.
Камбала з часниковим соусом, смажена в клярі - рецепт
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Жовтки відокремте від білків і змішайте з пивом, борошном і сіллю. Добре перемішайте. В окремій ємності збийте білки і поступово введіть в пивну суміш. Філе камбали наріжте брусочками, поперчіть, посоліть, потім кожен шматочок вмочайте в кляр, і обсмажуйте в розпеченому маслі до золотистого кольору.
Часник продавіть через прес, змішати з майонезом, лимонним соком, трохи поперчіть і збийте. Можна при бажанні додати подрібнений кріп. Рибу перед подачею полити часниковим соусом. Як гарнір до риби підійде картопля пай.
Рецепт смаженої камбали з томатним соусом
Перш ніж почати готувати, потрібно знати, як смажити рибу камбалу. Для того щоб риба була соковитою, через 2-3 хвилини після початку смаження необхідно в сковороду з рибою викласти цибулю, нарізану кільцями. Так само для додання рибі смаку і аромату радимо посипати її чебрецем і чебрецем.
Інгредієнти:
Приготування
У риби відріжте голову і черевце з нутрощами. Добре промийте, розріжте плавники і хвіст. Акуратно зніміть шкірку. Якщо риба свіжа, то допоможіть собі ножем зняти шкірку.
Рибу посоліть, запаніруйте в борошні і викладіть в сковороду з гарячим маслом. Через пару хвилин до риби викладіть нарізані кільцями цибулю, посипте одну сторону чебрецем, потім переверніть рибу і готову бік, так само посипте чебрецем. Риба повинна мати золотистий колір, але ні в якому разі не коричневий.
У невеликій піалі подрібніть горіхи, до них додайте продавлений через прес часник.

Смажену камбалу ви можете сервірувати з будь-яким гарніром. Вона буде добре поєднуватися як з овочевим рагу, так і з простим рисом або відварною картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової

Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними

Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє

Як чистити камбалу?
Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.

Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і

Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще