Камбала смажена - рецепти
Камбала смажена - це справжнісіньке французьке блюдо і готувати його потрібно вміти, так само вишукано і правильно. Крім усього іншого, потрібно знати, як правильно підготувати її до смаження і скільки часу смажити камбалу.
На прилавках магазинів ви можете знайти вже готове очищене філе камбали, а так само цілу тушку риби, яку, перш ніж готувати, потрібно правильно почистити.
В чищенні камбали є свій маленький секрет. Рибу потрібно покласти на обробну дошку світлою стороною догори, щоб було видно темну частину камбали з нутрощами, які потрібно вичистити. Отже, для початку відріжте голову, потім помийте нутрощі і добре промийте рибу. Відріжте хвіст і плавники з обох сторін. В останню чергу акуратно зніміть шкірку. Зробити це потрібно обов'язково, тому що під час смаження вона має не зовсім приємний запах.
В силу того що камбала - плоска риба смажиться вона трохи швидше ніж яка-небудь інша. В середньому для смаження риби потрібно за 3-4 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.
Інгредієнти:
камбала (філе) - 400 г;
майонез - 6 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
лимонний сік - 1 ст. ложки;
рослинне масло - 2 ст.;
сіль, перець.
Для кляру:
борошно - 1/2 ст.;
пиво - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
сіль.
Приготування
Жовтки відокремте від білків і змішайте з пивом, борошном і сіллю. Добре перемішайте. В окремій ємності збийте білки і поступово введіть в пивну суміш. Філе камбали наріжте брусочками, поперчіть, посоліть, потім кожен шматочок вмочайте в кляр, і обсмажуйте в розпеченому маслі до золотистого кольору.
Часник продавіть через прес, змішати з майонезом, лимонним соком, трохи поперчіть і збийте. Можна при бажанні додати подрібнений кріп. Рибу перед подачею полити часниковим соусом. Як гарнір до риби підійде картопля пай.
Перш ніж почати готувати, потрібно знати, як смажити рибу камбалу. Для того щоб риба була соковитою, через 2-3 хвилини після початку смаження необхідно в сковороду з рибою викласти цибулю, нарізану кільцями. Так само для додання рибі смаку і аромату радимо посипати її чебрецем і чебрецем.
Інгредієнти:
камбала - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
мука - 4 ст. ложки;
томатний сік - 300 г;
волоські горіхи - 5 ст. ложок;
часник - 3 зубчики;
рослинна олія;
оливкова олія:
лимон - 1 шт.;
чебрець;
сіль.
Приготування
У риби відріжте голову і черевце з нутрощами. Добре промийте, розріжте плавники і хвіст. Акуратно зніміть шкірку. Якщо риба свіжа, то допоможіть собі ножем зняти шкірку.
Рибу посоліть, запаніруйте в борошні і викладіть в сковороду з гарячим маслом. Через пару хвилин до риби викладіть нарізані кільцями цибулю, посипте одну сторону чебрецем, потім переверніть рибу і готову бік, так само посипте чебрецем. Риба повинна мати золотистий колір, але ні в якому разі не коричневий.
У невеликій піалі подрібніть горіхи, до них додайте продавлений через прес часник. Добре розітріть, додайте трохи солі і пару ложок оливкової олії. Збийте суміш, потім видавити лимон і ще раз добре збийте. Додайте кип'яченої води, постійно помішуючи і довівши соус до потрібної вам консистенції. У сковороду до риби вилийте томатний сік і дайте йому закипіти на маленькому вогні, потім викладіть часниковий соус і знову дайте закипіти. Потримайте рибу пару хвилин на вогні і вимкніть. При подачі рибу посипте рубаною зеленню.
Смажену камбалу ви можете сервірувати з будь-яким гарніром. Вона буде добре поєднуватися як з овочевим рагу, так і з простим рисом або відварною картоплею.
Як правильно смажити камбалу?
На прилавках магазинів ви можете знайти вже готове очищене філе камбали, а так само цілу тушку риби, яку, перш ніж готувати, потрібно правильно почистити.
В чищенні камбали є свій маленький секрет. Рибу потрібно покласти на обробну дошку світлою стороною догори, щоб було видно темну частину камбали з нутрощами, які потрібно вичистити. Отже, для початку відріжте голову, потім помийте нутрощі і добре промийте рибу. Відріжте хвіст і плавники з обох сторін. В останню чергу акуратно зніміть шкірку. Зробити це потрібно обов'язково, тому що під час смаження вона має не зовсім приємний запах.
В силу того що камбала - плоска риба смажиться вона трохи швидше ніж яка-небудь інша. В середньому для смаження риби потрібно за 3-4 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.
Камбала з часниковим соусом, смажена в клярі - рецепт
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Жовтки відокремте від білків і змішайте з пивом, борошном і сіллю. Добре перемішайте. В окремій ємності збийте білки і поступово введіть в пивну суміш. Філе камбали наріжте брусочками, поперчіть, посоліть, потім кожен шматочок вмочайте в кляр, і обсмажуйте в розпеченому маслі до золотистого кольору.
Часник продавіть через прес, змішати з майонезом, лимонним соком, трохи поперчіть і збийте. Можна при бажанні додати подрібнений кріп. Рибу перед подачею полити часниковим соусом. Як гарнір до риби підійде картопля пай.
Рецепт смаженої камбали з томатним соусом
Перш ніж почати готувати, потрібно знати, як смажити рибу камбалу. Для того щоб риба була соковитою, через 2-3 хвилини після початку смаження необхідно в сковороду з рибою викласти цибулю, нарізану кільцями. Так само для додання рибі смаку і аромату радимо посипати її чебрецем і чебрецем.
Інгредієнти:
Приготування
У риби відріжте голову і черевце з нутрощами. Добре промийте, розріжте плавники і хвіст. Акуратно зніміть шкірку. Якщо риба свіжа, то допоможіть собі ножем зняти шкірку.
Рибу посоліть, запаніруйте в борошні і викладіть в сковороду з гарячим маслом. Через пару хвилин до риби викладіть нарізані кільцями цибулю, посипте одну сторону чебрецем, потім переверніть рибу і готову бік, так само посипте чебрецем. Риба повинна мати золотистий колір, але ні в якому разі не коричневий.
У невеликій піалі подрібніть горіхи, до них додайте продавлений через прес часник. Добре розітріть, додайте трохи солі і пару ложок оливкової олії. Збийте суміш, потім видавити лимон і ще раз добре збийте. Додайте кип'яченої води, постійно помішуючи і довівши соус до потрібної вам консистенції. У сковороду до риби вилийте томатний сік і дайте йому закипіти на маленькому вогні, потім викладіть часниковий соус і знову дайте закипіти. Потримайте рибу пару хвилин на вогні і вимкніть. При подачі рибу посипте рубаною зеленню.
Смажену камбалу ви можете сервірувати з будь-яким гарніром. Вона буде добре поєднуватися як з овочевим рагу, так і з простим рисом або відварною картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Як чистити камбалу?
Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще