Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв дитячого харчування, а її м'які кісточки не створюють проблем при обробленні. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової обробки, але найчастіше її смажать на сковороді. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів і дізнаємося, як правильно посмажити камбалу, щоб вона вийшла соковитою, м'якою і напрочуд ніжною.
Інгредієнти:
камбала - 1 шт.;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
спеції.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, беремо рибу, обрізаємо ножицями хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, промиваємо, обсушуємо серветками. Якщо камбала не дуже велика, то смажимо її цілком: так вона буде більш соковитою.
Насипаємо в плоске блюдо борошно і обвалюємо рибу з усіх боків. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо запанированную рибку. Солимо, перчимо до смаку і обсмажуємо приблизно 15 хвилин на середньому вогні, після чого перевертаємо на інший бік, посипаємо спеціями і готуємо ще 15 хвилин. Готову камбалу викладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак.
Інгредієнти:
камбала - 1 кг;
рослинна олія;
панировочная суміш;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
пюре томатне - 2 ст. ложки;
помідори черрі - для прикраси;
спеції.
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, рибку чистимо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Потім солимо, посипаємо перцем і обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні.
На сковорідку наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо підготовлені шматочки риби. Приблизно через 5 хвилин перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку.
Потім на іншій сковороді робимо маринад для риби. Для цього нарізаємо соломкою моркву, ріпчасту цибулю і пасеруємо овочі до м'якості. Далі кладемо томатне пюре і тушкуємо все 8-10 хвилин. Потім підливаємо трохи окропу, приправляємо сіллю, цукром і готуємо маринад ще 10 хвилин.
Обсмажену камбалу заливаємо приготовленою підливою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Готову страву подаємо холодним або гарячим, прикрасивши часточками помідорів черрі. А як гарнір до риби чудово підійде зелений салат овочевий, відварений рис або картопляне пюре . Якщо ви хочете, щоб камбала вийшла дуже соковитою, то перед подачею на стіл на 5 хвилин поставте її в розігріту духовку.
Інгредієнти:
філе камбали - 4 шт.;
помідори черрі - 8 шт.;
біле вино - 05 ст.;
каперси - 2 ст. ложки;
перець болгарський - 100 г;
оливки зелені - 10 шт.;
оливкова олія;
спеції;
зелень петрушки.
Приготування
Попередньо очищену рибу гарненько солимо і перчимо. Після цього беремо велику сковорідку, наливаємо в неї оливкова масло і нагріваємо його. Після цього викладаємо рибу лускою вниз, готуємо страву приблизно 6-8 хвилин на середньому вогні, а потім обережно перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Нарізані колечками оливки без кісточок, а також помідори і оброблений болгарський перчик викладаємо зверху і готуємо камбалу ще протягом 3 хвилин. У самому кінці, заливаємо блюдо білим сухим вином, даємо алкоголю час, щоб він вбрався, додаємо за смаком сіль і посипаємо все порізаної свіжої петрушкою. Тепер вимикаємо вогонь, перекладаємо камбалу зі сковороди на красиве сервірувальне блюдо, злегка скроплюємо оливковою маслом і подаємо на стіл.
Як посмажити камбалу на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, беремо рибу, обрізаємо ножицями хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, промиваємо, обсушуємо серветками. Якщо камбала не дуже велика, то смажимо її цілком: так вона буде більш соковитою.
Насипаємо в плоске блюдо борошно і обвалюємо рибу з усіх боків. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо запанированную рибку. Солимо, перчимо до смаку і обсмажуємо приблизно 15 хвилин на середньому вогні, після чого перевертаємо на інший бік, посипаємо спеціями і готуємо ще 15 хвилин. Готову камбалу викладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак.
Камбала смажена з овочами на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, рибку чистимо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Потім солимо, посипаємо перцем і обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні.
На сковорідку наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо підготовлені шматочки риби. Приблизно через 5 хвилин перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку.
Потім на іншій сковороді робимо маринад для риби. Для цього нарізаємо соломкою моркву, ріпчасту цибулю і пасеруємо овочі до м'якості. Далі кладемо томатне пюре і тушкуємо все 8-10 хвилин. Потім підливаємо трохи окропу, приправляємо сіллю, цукром і готуємо маринад ще 10 хвилин.
Обсмажену камбалу заливаємо приготовленою підливою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Готову страву подаємо холодним або гарячим, прикрасивши часточками помідорів черрі. А як гарнір до риби чудово підійде зелений салат овочевий, відварений рис або картопляне пюре . Якщо ви хочете, щоб камбала вийшла дуже соковитою, то перед подачею на стіл на 5 хвилин поставте її в розігріту духовку.
Рецепт приготування камбали на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо очищену рибу гарненько солимо і перчимо. Після цього беремо велику сковорідку, наливаємо в неї оливкова масло і нагріваємо його. Після цього викладаємо рибу лускою вниз, готуємо страву приблизно 6-8 хвилин на середньому вогні, а потім обережно перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Нарізані колечками оливки без кісточок, а також помідори і оброблений болгарський перчик викладаємо зверху і готуємо камбалу ще протягом 3 хвилин. У самому кінці, заливаємо блюдо білим сухим вином, даємо алкоголю час, щоб він вбрався, додаємо за смаком сіль і посипаємо все порізаної свіжої петрушкою. Тепер вимикаємо вогонь, перекладаємо камбалу зі сковороди на красиве сервірувальне блюдо, злегка скроплюємо оливковою маслом і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Як чистити камбалу?
Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще