М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв дитячого харчування, а її м'які кісточки не створюють проблем при обробленні. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової обробки, але найчастіше її смажать на сковороді. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів і дізнаємося, як правильно посмажити камбалу, щоб вона вийшла соковитою, м'якою і напрочуд ніжною.
Як посмажити камбалу на сковороді?
Інгредієнти: камбала - 1 шт.; рослинне масло - 5 ст. ложок; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, беремо рибу, обрізаємо ножицями хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, промиваємо, обсушуємо серветками. Якщо камбала не дуже велика, то смажимо її цілком: так вона буде більш соковитою.
Насипаємо в плоске блюдо борошно і обвалюємо рибу з усіх боків. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо запанированную рибку. Солимо, перчимо до смаку і обсмажуємо приблизно 15 хвилин на середньому вогні, після чого перевертаємо на інший бік, посипаємо спеціями і готуємо ще 15 хвилин. Готову камбалу викладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак.
Камбала смажена з овочами на сковороді
Інгредієнти: камбала - 1 кг; рослинна олія; панировочная суміш; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; пюре томатне - 2 ст. ложки; помідори черрі - для прикраси; спеції. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, рибку чистимо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Потім солимо, посипаємо перцем і обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні.
На сковорідку наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо підготовлені шматочки риби. Приблизно через 5 хвилин перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку.
Потім на іншій сковороді робимо маринад для риби. Для цього нарізаємо соломкою моркву, ріпчасту цибулю і пасеруємо овочі до м'якості. Далі кладемо томатне пюре і тушкуємо все 8-10 хвилин. Потім підливаємо трохи окропу, приправляємо сіллю, цукром і готуємо маринад ще 10 хвилин.
Обсмажену камбалу заливаємо приготовленою підливою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Готову страву подаємо холодним або гарячим, прикрасивши часточками помідорів черрі. А як гарнір до риби чудово підійде зелений салат овочевий, відварений рис або картопляне пюре . Якщо ви хочете, щоб камбала вийшла дуже соковитою, то перед подачею на стіл на 5 хвилин поставте її в розігріту духовку.
Рецепт приготування камбали на сковороді
Інгредієнти: філе камбали - 4 шт.; помідори черрі - 8 шт.; біле вино - 05 ст.; каперси - 2 ст. ложки; перець болгарський - 100 г; оливки зелені - 10 шт.; оливкова олія; спеції; зелень петрушки. Приготування Попередньо очищену рибу гарненько солимо і перчимо. Після цього беремо велику сковорідку, наливаємо в неї оливкова масло і нагріваємо його. Після цього викладаємо рибу лускою вниз, готуємо страву приблизно 6-8 хвилин на середньому вогні, а потім обережно перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Нарізані колечками оливки без кісточок, а також помідори і оброблений болгарський перчик викладаємо зверху і готуємо камбалу ще протягом 3 хвилин. У самому кінці, заливаємо блюдо білим сухим вином, даємо алкоголю час, щоб він вбрався, додаємо за смаком сіль і посипаємо все порізаної свіжої петрушкою. Тепер вимикаємо вогонь, перекладаємо камбалу зі сковороди на красиве сервірувальне блюдо, злегка скроплюємо оливковою маслом і подаємо на стіл.